گروه اقتصادی: دولت اینبار هم نتوانست با اولتیماتومهای گذری و سطحی خود وعده شکست قیمت لوازم خانگی در بازار را محقق کند. در واقع بگیر و ببندها علاوه بر اینکه هیچ نتیجهای برای مردم نداشت! بلکه بازار را با تنش گرانتر شدن و کمبود مواجه کرده است.
بارها تولید کنندگان گلایه گرانی مواد اولیه تولید را به گوش متولیان رسانده اند، اما هنوز ظرفیت تولید در برابر هزینهها بسیار پایینتر است. دولت وعده حمایت از تولید را با طرح راههای مختلف ارائه کرده، اما اینطور که مشخص است تا تحقق اجرای آن فاصله زیادی است.بررسیهای میدانی از بازار لوازم خانگی نشان میدهد برخی از تولیدکنندگان، همچنان خودسرانه نسبت به افزایش قیمت محصولات پافشاری دارند و اجناس را در برابر تقاضای مردم در انبارها دپو کرده اند. زمزمههای افزایش قیمت لوازم خانگی از زمستان گذشته شنیده میشد و تولیدکنندگان با استناد به افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی از سازمان حمایت خواستارافزایش قیمت شدند.
این در حالی است که بازار لوازم خانگی بعد از افزایش شدید قیمت در بهار ۱۴۰۰ به رکود مطلق فرورفت، اما افزایش قیمت اقلام مصرفی در بازار متوقف نشد!در ادامه جهش قیمت در سال گذشته، خرداد سال جاری دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از درخواست افزایش قیمت لوازم خانگی به سازمان حمایت خبر داد و معتقد بود که هرچند بازار کشش افزایش قیمت ندارد، اما تولید کننده باید توان ادامه فعالیت داشته باشد.از این رو سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) از صدور مجوز افزایش ۱۵ درصدی قیمت برای تلویزیون و ۱۰ درصدی برای یخچال، یخچال فریزر و ماشین لباسشویی و ظرفشویی خبر داد و گفت که قیمتهای جدید از اول تیر ماه اجرایی میشود.
حالا فروشگاههای برندهای داخلی لوازم خانگی بسیاری از اجناس خود را در انبار نگه داشته اند و تا اعلام قیمت مورد نظرشان قصد فروش لوازم را ندارند. این روزها با توجه به افزایش مراسم ازدواج، تقاضای خرید لوازم خانگی افزایش داشته است، اما با دیدن قیمتها خریداران در بازار سرگردان شده و خرید خود را به تعویق انداخته اند.
خریداران به دنبال لوازم خانگی در بازار سرگردان و بیشتر فروشندگان فروشگاههای خالی را در معرض دید مردم قرار داده اند. با این حال هنوز کف بازارلوازم خانگی برای خرید پیدا میشود، اما با قیمتهای عجیب و غیر منطقی! برای همین بیشتر خریداران در بازار لوازم خانگی فقط تماشاچی شده اند.
تلویزیونهای گران در بازار بی مشتری
شاید تلویزیون بیشترین درصد رشد قیمت را در اختیار دارد، اما تیرگرانی به یخچال، یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی هر خورده و تنها در این مدت بیش از ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است.هرچند واردات رسمی لوازم خانگی همچنان ممنوع است، اما واردات غیر رسمی که ممنوع نشده است. از این رو در بازار علاوه بر تنش قیمتهای تولید داخل و نایابی برخی لوازم، گرانی کالاهای قاچاق نیز به خریدار تحمیل میشود.نکته جالب اینجاست که همین لوازم خانگی با برندهای شناخته شده خارجی که به صورت غیررسمی در بازار لوازم خانگی دیده میشوند با گرانی بیش از حد و با نداشتن ضمانتنامه، مشکل دیگری برای خریداران به وجود آورده است.این روزها تلویزیون تولیدات برندهای مطرح داخلی بازارخوبی را در بین مردم راه انداخته اند. در بین برندهای داخلی، تلویزیون ۴۰ یا ۴۲ اینچ با قیمت حدود ۸ میلیون تومان در بازار به فروش میرسد که قیمت برندهای وارد شده غیر مجاز در همین اندازه به بیش از ۲۰ میلیون هم میرسد.
تلویزیون اسنوا ۵۰ اینچ ۴K مدل ۵۰SA۱۲۶۰U
۱۰،۰۹۰،۰۰۰تومان
تلویزیون الای دی دوو مدل DSL-۵۵K۵۷۰۰U
۱۴،۵۵۰،۰۰۰تومان
تلویزیون ۴۳ اینچ سام الکترونیک مدل ۴۳T۵۱۰۰،
۶،۵۳۳،۰۰۰تومان
تلویزیون ۴K هوشمند ایکس ویژن سایز ۵۵ اینچ
۱۷،۲۰۰،۰۰۰تومان
یخچال به چه قیمتی رسیده؟
یخچال و یخچال فریزر از کالاهایی هستند که متقاضی زیادی در بازار دارد. نگاهی به لیست پرفروشهای سایتهای فروش لوازم خانگی نشان میدهد برندهای کلیور، ایستکول، دیپوینت، فیلور، تیسیال، بست، جیپلاس، امرسان و الکترواستیل در صدر انتخابهای مردم هستند.در حالی که قیمت در برندهای داخلی زیر ۲۵ میلیون چیزی در بازار نیست و میانگین قیمت یخچال به بالای ۵۰ میلیون تومان هم رسیده است. در خصوص برندهای خارجی که به صورت غیر رسمی در بازار موجود است رقمها به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است.
ساید بای ساید اسنوا S۸-۲۲۶۱،
۲۹،۰۰۰،۰۰۰تومان
یخچال فریزر دوقلو دیپوینت مدل مکس
۳۱،۹۰۰،۰۰۰تومان
ساید بای ساید دوو مدل D۲S-۳۱۳۳،
۳۵،۶۳۸،۰۰۰تومان
یخچال فریزر دوقلو الکترواستیل ES۲۳
۳۱،۳۰۰،۰۰۰تومان
ماشین لباسشویی تولید داخل گرانتر از خارجیها
لباسشویی هم جزء کالاهای پرفروش در بازار لوازم خانگی است. تولیدات اسنوا، پاکشوما، آبسال، جیپلاس در بازار موجود، اما در مقایسه با برندهای خارجی گران هستند. میانگین قیمت این پرفروشها ۱۲ میلیون تومان و تا ۲۵ میلیون تومان نیز در بازار موجود میباشد.در میان وارداتیها با توجه تنوع مدل بعضی از مدلهای آن را میتوان با قیمتهای بین ۲۰ تا ۲۳ میلیون تومان در بازار دید هرچند برخی از تولیدات خارجی به بالای ۷۰ میلیون تومان هم رسیده است.ماشین لباسشویی پاکشوما مدل TFU-۸۴۴۰۱ ظرفیت ۸ کیلوگرم
۱۰،۷۸۰،۰۰۰تومان
ماشین لباسشویی دوو ۸ کیلویی
۱۲،۰۰۰،۰۰۰تومان
ماشین لباسشویی ۹ کیلویی ال جی مدل F۴V۵VYP۲W
۱۹،۲۰۰،۰۰۰تومان
ماشین لباسشویی نقرهای بوش مدل WAW۳۲۵۶XGC با ظرفیت ۹ کیلوگرم
۲۲،۹۹۰،۰۰۰تومان