به گزارش بهارنيوز، ديروز يك گروه از كارشناسان سازمان ملل در گزارشي از اوضاع خونين سوريه ارزيابي كردند كه به دليل دخالت كشورهاي مختلف در درگيريهاي اين كشور، شايد اين نزاع بيرحمانه تا 10 سال به طول بينجامد خصوصا اينكه غرب و آمريكا مدتي است به دليل حضور گروه هاي تندروي اسلامگرا علاقه چنداني به دخالت مستقيم نظامي ندارند اما روسيه، ايران و حزب الله لبنان با تمام قدرت در حال كمك به بشار اسد براي جنگ با مخالفان ميباشند.
سه سال پيش و در ماه مارس معترضان به خيابانها ريختند و پس از چند روز سركوب شدند و خیلی زود مسلح شدند و با پيوستن برخي از نظاميان ارتش سوريه كه بعدا به جيش الحر (ارتش آزاد) مبدل شدند، در ابتدا به دفاع از خود پرداختند و سپس نیروهای دولتی را از مناطق خود بیرون راندند. مدتی بعد این درگیریها تبدیل به جنگی داخلی شد به گونهاي كه از دومين سال پاي هزاران نيروهاي القاعده از كشورهاي مختلف اسلامي براي مبارزه با حكومت سوريه به اين كشور باز شد و حالا درگيريها فقط به جبهه مخالفان با حكومت خلاصه نميشود.
بسياري از شورشيان غيرسوري حتي به جنگ مخالفان سوري هم رفتهاند و جنگهاي داخلي شديدي در اين كشور در حال وقوع است. اغلب شهرهاي سوريه به ويرانه تبديل شده و طبق آمار رسمي سازمان ملل بالغ بر 140 هزار نفر در اين سه سال كشته شده كه بخش عمده آنها زنان، كودكان و شهرونداني بودند كه در زير بمبارانهاي هوايي جان دادهاند، مخالفان اخيرا ليستي شامل 45 هزار مفقودالاثر را ارائه دادهاند كه به گفته ناظران بيطرف اغلب آنها اعدام و بايد آمارشان به 140 هزار كشته فعلي اضافه شوند؛ يعني در 3 سالگي اين جنگ خونين حداقل 180 هزار نفر كشته شدهاند.
در اين جنگ بيرحمانه از سلاح شيميايي هم استفاده شد و 3 هزار نفر در عرض چند ساعت در حومه دمشق، (غوطه) بر اثر گاز ساردين خفه شدند. در بين آنها حداقل جسد 500 كودك خفه شده سوري جهان را منقلب كرد. همين حادثه آمريكا و غرب را تا يكقدمي حمله به سوريه پيش برد اما هنگاميكه بشار اسد پذيرفت تمام سلاحهاي شيميايياش توسط ماموران سازمان ملل از بين برده و منهدم شوند، آمريكا از اقدام نظامي عليه اسد چشم پوشيد.
در عين حال بشكههاي انفجاري مرگبار اين روزها همچنان توسط هليكوپترها بر شهرهاي محل درگيري فرو ريخته ميشود و از سوي ديگر خشونت گروههاي خشن موسوم به داعش و النصره كه عمدتا جنگجويان تروريست غيرسوري هستند و آمار تلفات همچنان رو به افزايش است و حدود يك سوم جمعيت سوريه آواره شده و در سخت ترين شرايط در كمپهايي در تركيه، اردن، عراق و لبنان زندگي ميكنند.
در شرایط کنونی سوریه، مشخص کردن محلهاي جنگ روی نقشه به دلیل تاکتیکهاي به کار گرفته شده توسط گروههای مختلف شورشی مشکل است. آنها به صورت گروههاي شبه نظامی عمل ميکنند که در حال حرکتند و وقتی که از سوی نیروهای حکومتی تهدید ميشوند، به جای حفظ محل استقرار خود برای پیشگیری از تلفات، عقب نشینی ميکنند.
نقشه زیر با توجه به اطلاعات دولت آمریکا و گزارش رسانهها تهیه شده است.