گروه اقتصادی: دومین مرحله فروش محصولات خودروسازان در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو در هفته پایانی تیر برگزار و نتایج آن در رزوها نخست مرداد اعلام شد. از آن زمان بار دیگر یکی از حواشی مربوط به طرحهای فروش خودروسازان داغ شده است؛ داد و ستد حواله خودرو.
پس از اعلام نتایج قرعهکشی، بار دیگر بازار خودروی کشور شاهد تبلیغات و آگهیهای گسترده خرید یا فروش حوالهها به ویژه برای محصولات ایرانخودرو بود. دلالان دوباره کار خود را آغاز کردند و به سراغ برندگان قرعهکشی رفتند.قیمت حوالههای ایرانخودرو در فضای مجازی متفاوت است. این حوالهها بر اساس نوع و مدل خودرو در بازه قیمتی ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تومان است.
خرید و فروش حواله قانونی است؟
اما آیا این خرید و فروش قانونی است و در مرحله تحویل خودرو مشکلی ایجاد نمیشود؟تجارتنیوز از ایرانخودرو پیگیریهایی کرد. این شرکت اعلام کرده بود که خرید و فروش حواله از نظر ایرانخودرو قانونی نیست و مشکل دارد. این شرکت پیش از این نیز هشدار داد که ممکن است در فرایند خرید مشکلاتی ایجاد شود. اما دلالان راهی برای دور زدن شرایط پیدا میکنند. این افراد ممکن است در تحویل خودرو نیز با مشکل مواجه میشوند و عواقب این کار نیز برعهده فروشنده حواله است.
اما چندی پیش، محمدعلی ابراهیمی، یک وکیل پایه یک دادگستری گفت: خرید و فروش حواله قانونی است و منعی ندارد. اما در این معاملات ممکن است طرفین یکدیگر را دچار مشکلاتی کنند.اعلام نتایج قرعهکشی در سامانه یکپارچه، بحث فروش حواله خودرو را داغ کرد.
خرید و فروش حواله خودرو ممنوع شد
پس از آن نیز، ایرانخودرو در اطلاعیهای نسبت به غیرقانونی بودن خرید و فروش حواله هشدار داد.در این اطلاعیه آمده است: پس از اعلام نتایج قرعهکشی دومین فروش محصولات ایرانخودرو در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، برخی از برگزیدگان به درج آگهی فروش حواله خودرو در سایتهای خرید و فروش اینترنتی اقدام کردهاند که ممنوعیت این موضوع در بخشنامههای مختلف فروش ایرانخودرو اطلاعرسانی شده و مورد تاکید بوده است