گروه اقتصادی: نشست کیمیسون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران، امروز صبح با حضور دکتر مجید عشقی در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.به گزارش ایلنا، در این نشست که با محوریت چالشهای بورس کالا و بازار گردانها برگزار شد، در ابتدا خبرنگاران و فعالان عرصه بورس مسائلی را مطرح کردند که مشروح مهمترین آنها در ادامه میآید: حضور خودروها در بورس کالا یکی از مسائلی بود که موردتوجه فعالان عرصه بازارگردانی قرار گرفت و از آن به رغم اندک بودن و شکل گیری مقاومتها برای عرضه، تقدیر و تشکر شد.
موضوع دیگر که موردتوجه قرار گرفت، مبنای توسعه بورس یک کشور بود که به اعتقاد یکی از سبدگردانان به توسعه بورس کالا در کشورهای مختلف نظیر هیئت تجاری شیکاگو در سال ۱۸۴۸ و یا شکل گیری بورس لندن با پایه گذاری توسعه تجارت فلزات بود که از قضا در ایران نیز چنین ظرفیتهایی در تولیداتی نظیر روی، مس و اوره پیدا میشود و به عنوان مثال ما باید بورس پالم مالزی را الگوی خود قرار دهیم و آن را مهندسی معکوس کنیم.
موضوع دیگری که از سوی فعالان عرصه بازارگردانی به آن توجه شد، مسئله شفافیت و حضور الگوریتمها بود که با حضور این الگوریتمها نظارت بر بازار به گونه مناسب تری شکل میگیرد. در پایان نیز به مضرات قیمت گذاری دستوری اشاره شد.
پس از انجام این صحبتها از سوی افراد حقیقی و حقوقی، مجید عشقی (رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار) در خصوص انتظارات و پیشنهادهای فعالان عرصه بورس گفت: بحثهای زیادی پیش آمد که نیاز به کارشناسی دارد، زیرا نظرات موافق و مخالف زیادی در خصوص صحبتهای گفته شده در همین جمع وجود دارد که نیاز به چکش کاری برای تصمیم گیری در خصوص آنها داریم، زیرا من در تمام سطوح معامله گری بورس و فرابورس بودم و به مسائل آشنا هستم.
وی در ادامه در ارتباط با مسائل گفته شده در خصوص بورسهای کالایی که ابتدای جلسه مطرح شد، گفت: این صحبتها نشان میدهد که در جایگاه خوبی هستیم و در سیر توسعه قرار گرفتیم؛ به عنوان مثال بخش عمده (۹۰ درصد) پتروشیمی داخل در بورس کالا قرار دارد. فلزات و سیمان نیز سامان جدیدی به خودگرفتهاند. همچنین اصلاح قیمتها صورت گرفته که البته با مقاومتهای بسیاری همان طور که گفته شد.وی افزود: مسئله شفافیت بازار بورس کالا منافع بازار را به دنبال دارد و در همین روزها در بورس دو محصول ایران خودرو بر روی تابلو رفته و عرضه میشود و به عبارتی این مسیری بی بازگشت علی رغم مقاومتها است.