گروه بین الملل: وزیر امور اقلیمی پاکستان میگوید یک سوم این کشور در پی سیل بیسابقه زیر آب رفته است.
سیلهای ویرانگر در نقاط مختلف پاکستان خانهها، خیابانها و جادههای زیادی را زیر آب برده است.شری رحمان، وزیر امور اقلیمیشرایط را بحرانی با ابعادی ورای تصور توصیف کرده و گفته است همه جا به یک اقیانوس بزرگ تبدیل شده است و هیچ زمین خشکی باقی نمانده است.براساس آمار رسمی، دست کم ۱۱۳۶ نفر در جریان سیلهایی که از آغاز فصل بارانهای موسمیدر ماه ژوئن به راه افتاده کشته شدهاند.باران تابستان امسال سنگینترین باران در یک دهه گذشته گزارش میشود. یک سوم کشور عملا زیر آب است.از میان کشته شدگان ۷۵ نفر تنها در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادهاند و انتظار میرود تلفات بالاتر برود.بلال بوتو زرداری، وزیرخارجه پاکستان گفت یک سوم کشتهشدگان کودک هستند و افزود: «ما هنوز درحال بررسی گستره خسارات هستیم.»
براساس تخمین رسمیبیش از ۳۳ میلیون پاکستانی از این سیل متاثر شدهاند.سیل در دره سوات با ویران کردن پلها و جادهها راه تماس با روستاهای منطقه را قطع کرده است.مقامهای محلی به هزاران نفر از کسانی که در منطقه کوهستانی زندگی میکنند دستور تخلیه محل را دادهاند اما حتی با وجود کمک هلیکوپترها کسانی در این منطقه گرفتارند.شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان گفته است: «روستا پشت روستا محو شده و میلیونها خانه ویران شدهاند.»کسانی که موفق به فرار از سیل شدهاند در اردوگاههای موقت در نقاط مختلف کشور اسکان داده شدهاند.
فضل ملک، یکی از کسانی که از سیل فرار کرده و در میان ۲۵۰۰ سیلزده دیگر در یک مدرسه مستقر شده گفت: «زندگی اینجا فاجعه بار است تمام عزتمان از دست رفته است.»بلوچستان و سند بیش از نقاط دیگر از سیل آسیب دیدهاند.در سال ۲۰۱۰ سیلی دیگر در پاکستان جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را گرفت.هزینه رو به افزایش بازسازی مناطق سیلزده باعث نگرانی دولت شده و اسلامآباد خواستار کمک از سازمانهای مالی، کشورهای دوست و حامیان بینالمللی شده است.وزیر برنامهریزی پاکستان به خبرگزاری رویترز گفته که بر اساس تخمینهای اولیه هزینه بازسازی بیش از ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود.به گفته او تقریبا نیمیاز محصول پنبه کشور زیر آب رفته و باغهای سبزیجات و مزارع برنج خسارات زیادی دیدهاند.
یک برنجکار در ایالت سند گفت تمام مزرعه برنجش زیر آب رفته: «مزارع ما در ۵۰۰۰ هکتاری که حالا زیر آب است بهترین برنج منطقه را برای ما و شما به بار میآورد و حالا همه چیز تمام شده. »ایالت سند چنان دچار سیلگرفتگی شده که نیروهای امدادی برای رسیدن به سیلزدگان دچار مشکلند.یک مقام ارتش پاکستان گفت که یک باریکه زمین که هلیکوپترهای امداد بتوانند بر آن فرود بیایند وجود ندارد.
وزیر برنامهریزی پاکستان اعلام کرد که برآوردهای اولیه حاکی است سیل اخیر در این کشور بیش از ۱۰ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشته و جامعه جهانی موظف است به این کشور که با نتایج تغییرات آب و هوایی دست و پنجه نرم میکند، کمک کند.سیل بیسابقه ناشی از بارانهای موسمیدر پاکستان طی هفتههای اخیر جادهها، مزارع زیرساختها و پلها را ویران کرده و دستکم هزار کشته بر جای گذاشته است.وزیر تغییرات آب و هوای پاکستان این شرایط را «یک فاجعه انسانی ناشی از تغییرات اقلیمیبا ابعادی حماسی» نامیده است.احسن اقبال گفت: «تاکنون ما هزار نفر را از دست دادهایم. حدود یک میلیون خانه آسیب دیده. مردم در واقع همه دار و ندارشان را از دست دادهاند.»گزارشها حاکی است که سیل در پاکستان بر زندگی بیش از ۳۳ میلیون نفر تاثیر گذاشته که حدود ۱۵ درصد جمعیت ۲۲۰ میلیون نفری این کشور میشود.
بارانهای موسمیکه معمولاً از ژوئن تا سپتامبر به طول میانجامد، برای آبیاری مزارع و تجدید منابع آبی شبه قاره هند ضروری است، اما این بارانهای شدید هر سال قربانیان و ویرانیهای بسیاری را بر جای میگذارد.