گروه سیاسی: بنا بر یک بیانیه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، ناوشکن جماران در منطقه دریای سرخ به توقیف شناورهای تجسسی آمریکایی دست زده و پس از مدتی آنها را رها کرده است.
در بیانیه به زمان این اتفاق اشارهای نشده، ولی گفته میشود که نیروی دریایی ارتش "حین اجرای ماموریت برقراری امنیت و ایمنی کشتیرانی در دریای سرخ و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی با چندین شناور ویژه دادهبرداری کوچک که در مسیر کشتیرانی بینالمللی رها بود مواجه شده" است.
دربیانیه آمده است که چون کنترلکننده این شناورها (ناوشکن آمریکایی) "به خواست مربوط به پایاندادن رفتار و حرکاتی که میتواند موجد حادثه و احتمال تصادف دریایی" باشد پاسخی نداده، "شناورهای یادشده با رعایت نکات ایمنی و امنیتی بازیافت و پس از بررسیهای لازم و اطمینان از امنیت دریانوردی شناورهای یاد شده با تصمیم فرمانده ناوشکن ایرانی در منطقهای ایمن رها" و به یگانهای آمریکایی تحویل داده شدهاند.بروز این برخورد از سوی آمریکا نیز تایید شد.تیموتی هاوکینگز، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در عمان، گفت که ایران شناورهایی از آمریکا را توقیف و بعد از مدتی آزاد کرد. او توضیح بیشتری در این زمینه نداد.این دومین بار در هفته اخیر است که چنین کشاکشی میان نیروی دریایی جمهوری اسلامی و ناوهای ایالات متحده در منطقه ایجاد میشود.
روز دوشنبه ۷ شهریور نیز یک ناو گشتی نیروی دریایی آمریکا مانع از توقیف یک قایق بدون سرنشین آمریکا در آبهای بینالمللی خلیج فارس شد.
به گفته پنتاگون نیروی دریایی آمریکا در این ماجرا یک کشتی پشتیبانی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام "شهید بازیار" را مشاهده کرده که در حال یدککشیدن یک قایق بدونسرنشین آمریکایی بوده و ظاهرا قصد توقیف آن را داشته است. یک کشتی گارد ساحلی آمریکا به نام "تاندربولت" و یک هلیکوپتر در واکنش به این اقدام بلافاصله وارد عمل شده و با هشدار به نیروهای ایرانی، این قایق بدون سرنشین را که به نام شناور کاوشگر بدون سرنشین نیز شناخته میشود، پس گرفت.
آمریکا با همکاری اسرائیل، عربستان سعودی و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس شبکهای از قایقهای بدون سرنشین در خلیج فارس راهاندازی کردهاند تا فعالیتهای ایران در منطقه را رصد کنند. این قایقهای کوچک عکس و سایر اطلاعات را از آبراههای داخلی پر رفت و آمد به مرکز نظامی آمریکا در بحرین ارسال میکنند.
برخورد میان نیروهای سپاه پاسداران و نیروهای آمریکایی در خلیج فارس سابقه دارد و چندین بار روی داده است. در آخرین مورد که خرداد ماه روی داد سه قایق تندروی سپاه پاسداران به کشتی گشتی "سیروکو" و کشتی حمل و نقل "چاکتاو کانتی" در آبهای بینالمللی خلیج فارس به سرعت نزدیک شدند. این کشتیها در حال عبور از تنگه هرمز بودند. قایقهای سپاه پس از آن که زنگ هشدار کشتیهای آمریکایی را شنیدند، مسیر خود را تغییر دادند.
برخوردهای جدید میان نیروی دریایی سپاه یا ارتش جمهوری اسلامی با نیروهای آمریکایی در حاضر در منطقه در شرایطی رخ میدهد که مذاکرات احیای برجام با نوسان و کش و قوس ادامه دارد و همچنان هالهای از ابهام بر سر توافق احتمالی میان ایران و آمریکا سایه افکنده است.