گروه جامعه: رییس کل دادگستری استان یزد با انتقاد از آنچه او تاثیر منفی مهاجرتها به یزد خواند، گفت: «این مهاجرتها، تن و روان مردم صبور یزد را خراش داده است».
غلامعلی دهشیری گفت: «به یمن تدین، تعقل و بصیرت این مردم، هنوز استان یزد در بسیاری از حوزهها سر خود را بالا گرفته و با رعایت هنجارهای اخلاقی و قانونی از سوی مردم به ویژه زنان عفیف خود، بر بیحجابی و هنجارشکنی غلبه داشتهاند.»این اولین باری نیست که مسوولان و مدیران استان یزد از رشد مهاجرت به این استان و «تغییر بافت سنتی و مذهبی آن با حضور مهاجران» ابراز نگرانی میکنند.بر اساس سرشماری سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵، پس از استانهای تهران و البرز، یزد مهاجرپذیرترین استان ایران بوده است.
در این بازه زمانی پنج ساله، ۶۰ هزار مهاجر داخلی و یک هزار و ۸۰۰ مهاجر بینالمللی از کشورهای افغانستان، هند و پاکستان وارد یزد شدهاند.
از دهه ۸۰ خورشیدی و با مهاجرپذیر شدن یزد، نمایندگان حاکمیت در این شهر که به «دارالعباده» معروف است، نگران «تغییر ترکیب جمعیتی و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی آن» شدهاند.
سال گذشته محمدصالح جوکار، نماینده یزد و اشکذر در مجلس، «تخریب و تغییر فرهنگ» را مهمترین دستاوردی خواند که از مهاجرپذیری نصیب مردم استان یزد کرده است.او گفت: «به جای تاثیرپذیری، مردم یزد باید فرهنگ غنی خود را به مهاجران معرفی کنند.»