گروه سلامت: بیماری آلزایمر علاوه بر از بین رفتن توانایی های شناختی مانند حافظه و یادگیری، علایم رفتاری و روانی مانند تصورات نادرست، توهم، تحریک پذیری، اضطراب و افسردگی هم دارد. کافئین ماده موءثره چای، قهوه، کاکائو و kola است. کافئین با وجود مصرف گسترده آن به شکل های مختلف، یک داروی قوی با اثرات متنوع است.
تحقیقات نشان داده که قهوه می تواند احتمال ابتلاء به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل (dementias) را کاهش دهد. ولیکن، مصرف طولانی مدت کافئین ممکن است برای افرادی که از قبل آلزایمر دارند مفید نباشد زیرا می تواند علایم رفتاری و روانی بیماری از جمله اضطراب و ترس از اشیاء و شرایط ناآشنا را تشدید کند. بنابراین، خوردن قهوه و سایر مواد کافئین دار توسط بیماران مبتلا به آلزایمر توصیه نمی شود.