گروه بينالملل: زبيگنيو برژینسکی و اسکوکرافت، مشاوران امنیت ملی دولتهای پیشین آمریکا بیامنی جدید اروپا را به عنوان جنگی سرد تلقی نمیکنند، بلکه آن را موضوعی متفاوت در قرن بیست و یکم میدانند.
زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی آمریکا در زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر گفت: ما باید به روسها نگرانی خودمان را درباره سخنان ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه که یادآوری وحشتناکی از سخنان هیتلر درباره اتریش پیش از اشغال و الحاق آن به آلمان نازی در سال 1938 میلادی است بیان کنیم. وی افزود: در آن زمان رخداد مشابهی در سودتنلند، مناطقی از غرب چکسلواکی که بیشتر محل سکونت اقلیت آلمانی تبار بود صورت گرفت و ما باقی داستان را میدانیم و این مساله بسیار در اروپا جدی است. حتی ممکن است ما در مقابل یک انفجار خطرناک و فجیع منفعل شویم و یا حتی اوکراین ممکن است به راحتی به چند بخش تقسیم شود . درست همانند اتفاقی که در رابطه با منطقه کریمه رخ داد.
وی افزود: پوتین باید فکر کند که آیا میتواند با اوضاع اقتصادی بسیار بد کشورش در حال حاضر عهده دار جنگی در قلب اروپا شود و بازسازی ارتش کشورش را که به تازگی به روز شده است، به تاخیر بیاندازد؟ اگر پوتین این کار را 10 سال آینده انجام میداد نتایج بهتری داشت، اما در حال حاضر فکر نمیکنم که درگیری جدی در بخش اروپا وجود داشته باشد.
برژینسکی تصریح کرد: پوتین یک چیز سرسری و سریع میخواهد، خواه فروپاشی اوکراین باشد یا انقلاب در این کشور. فکر میکنم ما باید به او به صورت موثری اطمینان دهیم که این مساله بعید است، چرا که ما نیز در این منطقه منافعی داریم. برژینسکی در رابطه با تحریمهای اولیه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه، گفت: این تحریم ها کافی نیستند و همانند گام کوچک و ناچیزی در مسیری بزرگ میمانند.
برنت استوکرافت، سرتیپ بازنشسته نیروی هوایی و مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در زمان ریاست جمهوری جرارد فورد و جورج بوش پدر نیز گفت: پوتین کاملا فرد متفاوتی است. او حتی نسبت به میخائیل گورباچف ، رهبر شوروی سابق و یا حتی نیکیتا خورشچف نیز متفاوت است. او فردی است که از سرویس اطلاعات شوروی (کا . گ. ب) آمده است و شاهد فروپاشی شوروی سابق بوده است. او فردی پر از کینه است، چرا که فکر میکند فروپاشی شوروی به نفع غرب به ویژه آمریکا بوده و قصد تحقیر روسیه و یا سوء استفاده از این کشور را دارند.
استوکرافت گفت: اگر غرب به اقتصاد اوکراین توجه کند میتواند واکنش پوتین را دفع کند، اما متاسفانه هم آمریکا و هم اروپا درباره کل این مساله تنبل هستند. اتحادیه اروپا به اوکراین پیشنهاد برقراری رابطه داد، این مساله هیچ نتیجهای ندارد. پوتین 15 میلیارد دلار وام به اوکراین پیشنهاد کرد، به نظر من کاری که باید در حال حاضر آمریکا و اتحادیه اروپا انجام دهند، این است که بگویند "اجازه دهید این کار را آمریکا ، اتحادیه اروپا و روسیه انجام دهند و با یکدیگر برنامهای برای بازسازی و کمک به اقتصاد اوکراین انجام دهند."