به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ - ۱۸:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۲۴ ساعت ۰۸:۱۸
کد مطلب : ۳۶۳۷۷۶

نبشی صنعتی و موارد استفاده آن

گروه کسب و کار: نبشی یکی از پروفیل‌های بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف و ساختمان‌سازی است.
نبشی صنعتی و موارد استفاده آن
نبشی صنعتی و نبشی‌ای که برای ساختمان‌سازی استفاده می‌شود، از نظر شکل مشابه هم هستند اما تفاوت‌ها‌یی نیز دارند که باید به آنها توجه نمایید. هنگام خرید این محصول علاوه بر قیمت نبشی صنعتی باید به نکات دیگری مانند کارخانه تولیدکننده، کیفیت نبشی، روش ساخت و... نیز توجه کرد. برای کمک به شما به منظور آشنایی بیشتر با نبشی صنعتی، در این مقاله به معرفی این پروفیل و موارد استفاده نبشی صنعتی خواهیم پرداخت.

نبشی صنعتی چیست؟
نبشی صنعتی پروفیل آهنی پرمصرفی است که دو ضلع عمود بر هم به نام بال دارد. اگر دو بال نبشی بر هم عمود باشند، با توجه به شباهت شکلی حرف انگلیسی  L  برای نشان دادن نبشی صنعتی استفاده می‌شود. اما اگر با توجه به کاربرد مورد نظر دو بال زاویه ای متفاوت از زاویه عمود داشته باشند، از حرف انگلیسی V  برای نبشی صنعتی استفاده می‌شود.
یکی دیگر از مشخصه‌ها‌ی نبشی صنعتی سایز بال‌ها‌ی آن است. اگر دو بال نبشی با هم برابر باشند، نبشی صنعتی بال مساوی نامیده می‌شود و اگر سایز دو بال متفاوت باشد،  نبشی صنعتی بال نامساوی نامیده می‌شود. نبشی صنعتی نیز مانند نبشی‌ها‌ی معمولی می‌تواند به روش‌ها‌ی پرسی و فابریک و از جنس‌ها‌ی مختلف تولید شود. مانند نبشی‌های معمولی، نبشی‌های تولیدشده به روش فابریک کیفیت بهتری نسبت به نبشی‌های پرسی دارد.
نبشی‌ها‌ی صنعتی معمولا در اندازه‌ها‌ی مختلف با ضخامتی بین 4 میلی متر تا ۴۰ میلی متر تولید می‌شود. عامل مهم دیگر در تعیین مشخصات نبشی صنعتی، اندازه بال آن است. به عنوان مثال اگر اندازه بال‌ها‌ مساوی و 50 میلی متر باشد و ضخامت نبشی 4 میلی متر باشد، مشخصات نبشی به صورت 50 ´50´ 4 بیان می‌شود. به صورت مشابه اگر بال‌های نبشی اندازه متفاوتی داشته باشند، مشخصات نبشی صنعتی به صورت 70´50´ 4 بیان می‌شود.

بررسی تفاوت‌ و شباهت‌ نبشی صنعتی و نبشی ساختمانی
نبشی‌ها‌ی صنعتی و نبشی‌ها‌ی ساختمانی از بسیاری جهات با هم شباهت دارند. اما همانطور که از نامشان مشخص است تفاوت اصلی آنها در موارد کاربردشان است. تفاوت دیگر نبشی ساختمانی و نبشی صنعتی در ضخامت آنهاست. معمولا  نبشی صنعتی ضخامت بیشتری دارد و به دلیل این ضخامت بیشتر، مقاومت و وزن بیشتری نیز دارد. همچنین به دلیل این ضخامت بیشتر، قیمت نبشی‌ها‌ی صنعتی معمولا بیشتر از قیمت روز نبشی ساختمانی است.
نبشی‌ها‌ را می‌توان از هر نوع فلز یا  آلیاژ فولادی ساخت اما  برای ساخت نبشی صنعتی معمولا از آلیاژهای  5SP و  ST52 استفاده می‌شود. 

موارد مصرف نبشی صنعتی
نبشی صنعتی کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارد. بیشتر موارد استفاده نبشی صنعتی شامل موارد زیر است :
•    صنعت خودرو سازی به خصوص ساخت ماشین آلات سنگین
•     کشتی سازی،  صنایع دریایی و ساخت اسکله‌ها‌ی فلزی
•    تولید سینی‌ها‌ی کابل برق و  دکل‌ها‌ی انتقال نیرو
•    ماشین آلات صنعتی و کشاورزی
•    ساخت خرپا‌ها‌ و بادبندها، سازه‌ها‌ی ال اس اف
•    ساخت نگهدارنده لوله در نیروگاه‌ها‌ و پتروشیمی‌ها‌
علاوه بر کاربردهای بالا لازم است به این نکته نیز توجه داشته باشید که در ساختمان‌سازی نیز از نبشی صنعتی استفاده می‌شود. در ساختمان‌سازی هنگامی که نیاز به نبشی با مقاومت بالا باشد، معمولا به جای نبشی ساختمانی از نبشی صنعتی استفاده می‌شود.

کارخانه‌ها‌ی تولیدکننده نبشی صنعتی
با توجه به موارد استفاده گسترده نبشی صنعتی، کارخانه‌ها‌ی زیادی در ایران اقدام به تولید این پروفیل نموده اند. نبشی‌ها‌ی صنعتی تولیدشده در کارخانه‌ها‌ی کشور از کیفیت مطلوبی برخوردار است. برخی از کارخانه‌ها‌ی تولیدکننده نبشی صنعتی عبارت‌اند از :
•    کارخانه آریان فولاد
•    کارخانه ناب تبریز
•    کارخانه شکفته مشهد
•    کارخانه ظهوریان
•    کارخانه سپاهان اصفهان
•    کارخانه آونگان

خرید نبشی صنعتی
از آنجایی که نبشی صنعتی یک محصول مهم و تاثیرگذار در صنایع مختلف به حساب می‌آید، در هنگام خرید آن باید نکات زیادی را در نظر داشته باشید. اولین نکته مهم سبک یا سنگین بودن نبشی است. اگر نبشی صنعتی بر اساس استانداردهای اشتال ساخته شده باشد به آن نبشی سنگین گفته می‌شود که مقاومت بسیار مطلوبی دارد. اما اگر نبشی وزنی کمتر از استانداردهای اشتال داشته باشید، نبشی سبک به حساب می‌آید.
نبشی‌ها‌ی سبک، به علت وزن کمتر، قیمت و مقاومت پایین‌تری دارند. همچنین نبشی‌ها‌ی سبک در هر کارخانه وزن و کیفیت متفاوتی دارند. به همین علت هنگام خرید باید این نکته را با توجه به کاربرد مورد نظرتان بررسی کنید. روش ساخت نبشی نیز یکی از موارد تاثیرگذار در کیفیت آن است. به طور معمول نبشی‌های ساخته‌شده به روش فابریک، کیفیت بسیار بهتری نسبت به نبشی‌های صنعتی ساخته شده با روش پرسی دارند.   
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، خرید نبشی صنعتی از فروشندگان و تامین‌کنندگان معتبر است. همانطور که گفته شد نبشی‌ها‌ی صنعتی توسط کارخانه‌ها‌ی متفاوتی تولید می‌شوند، درنتیجه، امکان وجود محصولات بی‌کیفیت و بدون استاندارد در بازار بسیار زیاد است. به همین علت باید از مرکزی معتبر خرید خود را انجام دهید.
 
 
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها