به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ - ۱۲:۴۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۲۶ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۵۰۵۴۸۸

 روزی که سوریه آرام بود

 روزی که سوریه آرام بود
گروه بین الملل: مسیحیان سوری برای اولین بار پس از سرنگونی بشار اسد، در مراسم مذهبی خود در روز یکشنبه شرکت کردند بدون اینکه مشکلی برای آنها از سوی حکام جدید  پدید آید.
پیشتر گروه اسلامگرای  تحریر شام پس از به قدرت رسیدن اطمینان داده بود که حقوق همه اقلیت‌ها در حکومت جدید تامین خواهد شد. با این حال همچنان این نگرانی وجود دارد که این گروه پس از تثبیت اوضاع به سرکوب حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی بپردازند.
به همین دلیل مسیحیان همچنان نسبت به آینده وضعیت آنها در حکومت جدید سوریه نگران هستند. خبرگزاری رویترز در گزارشی با برخی از این افراد مصاحبه کرده و به نقل از آنها نوشته است هرچند این گروه اقلیت دینی توانسته‌اند برای نخستین بار از زمان سقوط بشار اسد بدون مشکل و در آستانه کریسمس به مراسم مذهبی خود در کلیسا بروند ولی همچنان نگرانند که بنیادگرایان اسلامی اوضاع را برای آنها دشوار کنند.
سوریه خانه جوامع تاریخی اقلیت‌های قومی و مذهبی از جمله مسیحیان، ارمنی‌ها، کردها و مسلمانان شیعه است. این گروه‌های اقلیت نگرانند هرگونه حکومت اسلام‌گرایان افراطی تحریر شام شیوه زندگی آنها را به خطر بیندازد.
در شهر ساحلی لاذقیه، که از دیرباز پایگاه اسد بود، لینا آخراس، دبیر شورای کلیسای کلیسای ارتدوکس یونانی سنت جورج، با اشاره به اینکه مسیحیان در حکومت اسد هیچ محدودیت مذهبی نداشتند تاکید کرد که آنها تنها خواستار زندگی در صلح و آرامش هستند. او همچنین می‌گوید: «سقوط بشار اسد ناگهان اتفاق افتاد، ما نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رخ دهد. خداروشکر که دست‌کم فعلا تضمین‌هایی دریافت کردیم و اعضای هیئت تحریر شام با ما تماس گرفتند و به ما اطمینان دادند.»
کشورهای غربی در روزهای اخیر بارها تاکید کرده‌اند که حاکمان جدید در سوریه باید به حفاظت از حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی در این کشور. پایبند بمانند. روز شنبه دیپلمات‌های ارشد آمریکا، ترکیه، اتحادیه اروپا و چند کشور عربی در اردن در این خصوص با یکدیگر دیدار کردند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که واشینگتن از دولتی فراگیر حمایت می‌کند که به حقوق اقلیت‌ها احترام بگذارد و پایگاهی برای گروه‌های تروریستی در نظر نگیرد.

بازگشایی کلاس های درس
دانش‌آموزان سوری نیز  پس از دستور حاکمان جدید برای بازگشایی مدارس به کلاس‌های درس بازگشتند.
احمد الشرع، رهبر جدید این کشور، پس از جنگ داخلی که در آن صدها هزار نفر کشته شدند، با چالش بزرگی برای بازسازی سوریه مواجه است. شهرها تا حد ویرانه بمباران شدند، تحریم‌های بین‌المللی اقتصاد این کشور را نابود کرده و میلیون‌ها پناهنده هنوز در اردوگاه‌های خارج از کشور زندگی می‌کنند.
مقام‌های حکومت جدید گفتند که اکثر مدارس در سراسر کشور در روز یکشنبه باز هستند با این حال برخی از والدین به دلیل نامشخص بودن وضعیت، ترجیح دادند فرزندان خود را به کلاس درس نفرستند. خبرگزاری رویترز گزارش داده که در حیاط مدرسه‌ها پرچم جدید که توسط مقام‌های حکومت جدید ارائه شده برافراشته شده و دانش‌آموزان هم با شادی مشغول تشویق و دست زدن بوده‌اند.
در حالی که سوریه تلاش برای بازسازی را آغاز می کند، همسایگان آن و دیگر قدرت های خارجی هنوز در حال بررسی موضع جدیدی در قبال این کشور هستند.
ابومحمد جولانی که رهبری هیئت تحریر الشام (HTS) را بر عهده دارد که هفته گذشته اسد را از قدرت کنار زد. این گروه که پیشتر بخشی از القاعده به شمار می‌رود همچنان در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده و بسیاری دیگر از کشورهای جهان قرار دارد. با این حال گیر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه  ابراز امیدواری کرد که تحریم‌ها به زودی رفع شوند تا سوری‌ها بتوانند برای ساختن آینده کشور خود در کنار یکدیگر تلاش کنند.

 
برچسب ها: سوریه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها