به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۰۷:۲۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۸/۲۹ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب : ۳۷۰۴۳۷

پول‌پاشی وزارت صمت در صنعت لوازم خانگی

پول‌پاشی وزارت صمت در صنعت لوازم خانگی
گروه اقتصادی: وزارت صمت از طرح جدید خود تحت عنوان «صدور کارت‌های اعتباری» برای خرید لوازم خانگی خبر داد اما فعالان صنفی این طرح را با توجه به سود بالای بانکی و محدودیت در انتخاب برند از پیش شکست‌خورده می‌دانند. آیا پول‌پاشی وزارت صمت می‌تواند رونق را به بازار لوازم خانگی بازگرداند؟

 به تازگی امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، از صدور کارت‌های اعتباری ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید کالاهای ایرانی خبر داد. بر اساس این طرح قرار است تا سقف 22 هزار میلیارد تومان تسهیلات اعتباری برای خرید لوازم خانگی ایرانی به متقاضیان اختصاص پیدا کند.یکی از مشکلات این طرح محدودیت مصرف‌کنندگان برای خرید لوازم خانگی است که می‌تواند منجر به این شود این طرح‌، همچون طرح‌های گذشته مورد استقبال مردم قرار نگیرد. سخنگوی وزارت صمت نیز در این باره گفته است که متقاضیان می‌توانند برای خرید به نمایشگاه یا مراکز عرضه محصولات ایرانی مراجعه و نسبت به خرید کالای موردنیاز خود اقدام کنند.وزارت صمت اعلام کرد که سود این کارت‌ها 18 درصد و با بازپرداخت سه ساله تعیین شده است.آیا سود بالای بانکی این کارت در مقابل قیمت بالای محصولات ایرانی و مبلغ پایین تسهیلات می‌تواند بازار در رکود صنعت لوازم خانگی را تحرک ببخشد؟

مردم از این طرح‌ها استقبال نمی‌کنند
محمدحسین اسلامیان، نائب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی،ز درباره این موضوع عنوان کرد: این دست اقدامات در گذشته نیز سابق داشت. اما از آنجایی که سود این وام‌های بانکی بالا بود و مصرف‌کنندگان در انتخاب برندهای لوازم خانگی محدودیت داشتند، این طرح‌ها موفقیت‌آمیز نبود.وی افزود: در طرح‌های گذشته، مصرف‌کنندگان در نهایت کالا را گران‌تر می‌خریدند و باید از فروشگاه‌های خاص مبادرت به خرید لوازم خانگی می‌کردند.این فعال صنفی بیان کرد: اصولا اعلام می‌شود که سود بانکی این وام‌ها 18 درصد است؛ اما در نهایت به بالای 20 درصد نیز می‌رسد.اسلامیان تاکید کرد: اگر  کارت‌های اعتباری ۳۰، ۵۰ و ۱۰۰ میلیون تومانی برای خرید کالاهای ایرانی که توسط وزارت صمت اعلام شده به مانند طرح‌های گذشته با سود بالا و محدودیت خرید باشد، قطعا با شکست همراه خواهد شد.

باید از تولیدکنندگان لوازم خانگی حمایت شود
او لزوم موفقیت این طرح‌ها را مهندسی معکوس دانست و گفت: باید در ابتدا مولفه‌های تولید را برای تولیدکنندگان کاهش دهند تا در نهایت کالاهای ارزان‌تری در سطح عرضه روانه بازار شود. اگر قرار است حمایتی صورت بگیرد باید در ابتدا از تولیدکنندگان باشد.نائب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی معتقد است، زمانی مردم از این وام ها استقبال می‌کنند که سود بانکی آن زیر 5 درصد باشد. اما اگر قرار باشد که مصرف‌کننده با سود بالای 20 درصد و کالا را با محدودیت و گران‌تر بخرد قطعا از این طرح استقبال نخواهد کرد.

این فعال صنفی بازار فعلی این صنعت را در رکود توصیف کرد که عامل اصلی آن قیمت بالای محصولات و کاهش قدرت خرید مردم است.وی به افزایش تعمیرات لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: در واقع لوازم خانگی به اولویت چهارم و پنجم مصرف‌کننده بدل شده است.اسلامیان با اظهار به اینکه تولیدکنندگان علاقه‌ دارند تا قیمت محصولات خود را پایین نگه دارند، بیان کرد: این دست طرح‌ها راه حل اساسی نیست، دولت باید اقدام به حمایت از تولیدکنندگان کند.
مرجع : تجارت نیوز
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها