گروه ورزشی: عملکرد خوب در مرحله مقدماتی جام جهانی و همچنین پیروزی برابر اروگوئه و تساوی مقابل سنگال در بازی های دوستانه، باعث شده بود تا تیم ملی ایران به عنوان صدرنشین رنکینگ تیم های آسیایی، راهی رقابت های جام جهانی شود. اتفاقی که در دوره گذشته رقابت های جام جهانی نیز رخ داده بود و ملی پوشان امیدوار بودند ضمن تاریخ سازی و صعود به دور بعد، این جایگاه را حفظ کنند.
با این حال، شکست برابر انگلیس و پیروزی ژاپن مقابل آلمان باعث شد تا در جدول آنلاین فیفا، ایران صدر آسیا را به سامورایی ها واگذار کند. در پایان دور دوم، داستان عوض شد. غلبه بر ولز و شکست غیرمنتظره تیم هاجیمه موریاسو برابر کاستاریکا، مجددا جای 2 تیم را در رتبه های اول و دوم آسیا تغییر داد. اما با پایان مرحله گروهی، صدر آسیا به صورت قطعی از دست ایران خارج شد و به ژاپن رسید.
اما نکته نگران کننده برای تیم ملی ایران این است که تیم های کره جنوبی و استرالیا نیز به پاس موفقیت در جام جهانی و صعود به دور بعد، فاصله امتیازی خود را با تیم کی روش بسیار کاهش داده اند و در صورت ادامه شگفتی سازی و پیروزی در مرحله یک هشتم نهایی، ایران به رتبه چهارم آسیا سقوط خواهد کرد! اتفاقی که می تواند بدترین رتبه ایران در رنکینگ فیفا، پس از 9 سال باشد.
در اینجا، نگاهی می اندازیم به تمامی احتمالات در رنکینگ فیفا، پس از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی:
این جدول وضعیت فعلی و احتمالی رنکینگ فیفا در میان تیم های آسیایی است.تحت هر شرایطی و در پایان رقابت های جام جهانی، رتبه نخست آسیا از آن ژاپن است. اگر کره جنوبی یا استرالیا در مرحله یک هشتم نهایی شگفتی ساز شوند، تیم کی روش تا جایگاه چهارم سقوط خواهد کرد. اما اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و برزیل به همراه آرژانتین از سد نمایندگان آسیا عبور کنند، ایران در همان رتبه دوم آسیا و 24 جهان باقی می ماند.
* ژاپن:
سامورایی ها به پاس 2 پیروزی بزرگ برابر آلمان و اسپانیا، امتیازات خوبی را به دست آوردند ولی شکست مقابل کاستاریکا منجر به کسر امتیاز آنها شد. با این حال، دستاورد ژاپن از مرحله گروهی، کسب رتبه اول آسیا و 29.92 امتیاز مثبت بوده است.
در صورتی که سامورایی ها موفق به شکست کرواسی شوند، ضمن اینکه بیش از 26 امتیاز دیگر را دشت خواهند کرد، می توانند حتی تا رتبه 17 رنکینگ جهانی نیز بالا بیایند. با این حال، حتی شکست مقابل کروات ها نیز آنها را از صدر آسیا تکان نمی دهد.
* ایران:
دستاورد تیم ملی از جام جهانی، 15.29 امتیاز منفی و از دست دادن صدر آسیا بود. شاگردان کی روش اکنون در رتبه 24 دنیا به سر می برند که در صورت پیروزی کره جنوبی و استرالیا، این جایگاه می تواند از این نیز بدتر شود. از آنجایی که چهارده تیم از شانزده تیم حاضر در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی در رتبه بالاتری نسبت به ایران قرار دارند، در نتیجه جایگاه ایران در پایان جام جهانی هرگز پایین تر از 26 نخواهد بود.
* کره جنوبی:
تیم پائولو بنتو توانست با پیروزی دیر هنگام برابر پرتغال، شگفتی ساز شده و به دور بعد جام جهانی صعود کند. با این حال، شکست برابر غنا باعث شد تا آنها از مرحله گروهی تنها دستاورد 9.19 امتیازی داشته باشند. کره جنوبی با بدترین قرعه ممکن روبرو شده و باید در دور بعد، به مصاف برزیل برود.
پیروزی کره ای ها مقابل مدعی اول قهرمانی، 37.59 امتیاز را به حساب آنها منظور می کند. این یعنی که کره جنوبی می تواند جایگاه دوم آسیا را از ایران بگیرد. اما شکست این تیم اوضاع را تغییر نمی دهد.
* استرالیا:
تیم گراهام آرنولد در وضعیت خوبی برای صعود تاریخی در رنکینگ فیفا برخوردار است. چنانچه آنها بتوانند مانند عربستان شگفتی ساز شوند و آرژانتین را شکست دهند، می توانند جهش بزرگی در رتبه بندی جهانی داشته باشند.
بدترین رتبه ایران در رنکینگ فیفا طی سالیان اخیر، به 4 جولای 2013 برمیگردد که ایران در رتبه چهارم آسیا قرار گرفته بود.
در رتبه بندی ماه بعد، ایران یک پله صعود کرد و به جایگاه سوم رسید. از آن تاریخ تاکنون که بیش از 9 سال می گذرد، ایران همواره در رتبه اول یا دوم آسیا بوده است. در صورت پیروزی یکی از تیم های کره جنوبی یا استرالیا و یا هر دو تیم، ایران با سقوط به رتبه چهارم آسیا، بدترین رتبه خود در 9 سال گذشته را تجربه خواهد کرد.
* نتیجه گیری نهایی:
1- رتبه اول آسیا برای ایران از دست رفته است و حتی حذف ژاپن نیز باعث نخواهد شد این جایگاه در پایان جام جهانی به دست تیم کی روش برسد.
2- در صورت پیروزی هر یک از تیم های کره جنوبی و استرالیا در مرحله یک هشتم نهایی، ایران به رتبه سوم آسیا سقوط می کند. این یعنی بدترین رتبه ایران پس از 9 سال و از تاریخ 8 آگوست 2013.
3- چنانچه هم کره جنوبی و هم استرالیا از سد برزیل و آرژانتین عبور کنند، ایران پس از 9 سال و از تاریخ 4 جولای 2013، در جمع سه تیم برتر آسیا قرار نخواهد داشت.