گروه علمی: همزمان با بالارفتن سن، مغز دچار تغییرات فیزیکی و بیولوژیکی از جمله افت حجم، ازبین رفتن بافت نرم مغز و کاهش سطح امگا3 می شود که اینها منجر به افت قوه شناخت (حافظه) می شود.به گزارش بهداشت نیوز، امگا3ها، التهاب عصب و آسیب اکسیداتیو که موجب کاهش تولید پلاک های آمیلوئید-بتا در مغز می شود را کاهش می دهد. امگا3ها سطح فاکتور نوتروفیک مشتق شده از مغز معروف به BNDF را افزایش می دهد و ارسال سیگنال انسولین را بهبود می دهد. همه این اثرات مثبت با کاهش خطر ابتلا و پیشرفت زوال عقل و بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
کافی بودن سطح امگا3ها باعث می شود که جریان خون در مغز بدرستی حفظ شود. عکسبرداری از مغز نشان می دهد که بالابودن جریان خون در برخی از نقاط مغز با بهبود عملکرد مغز و انجام وظایف شناختی ارتباط دارد. اگر جریان خون بدرستی در مغز عمل کند، حافظه نیز خوب کار می کند و خطر ابتلا به زوال عقل کاهش می یابد.
اخیرا یافته های یک مطالعه نشان داد که مصرف غذاهای دریایی و امگا3 می تواند افت قوه شناخت (حافظه) مرتبط با سن بخصوص در توانایی افراد برای بخاطرسپردن حقایق و یادگیری و پردازش اطلاعات جدید را کاهش دهد. این مطالعه نشان داد که افراد مسن بدون داشتن زوال عقل که یک یا چند وعده غذاهای دریایی را در هفته می خوردند، در مقایسه با کسانی که غذاهای دریایی را کمتر از یک وعده در هفته می خوردند، کمتر دچار افت حافظه شدند.
امگا3ها می توانند به پیشگیری یا بهبود افسردگی، اختلال دوقطبی، اضطراب، ADHD، آلزایمر و زوال عقل کمک کنند و افت قوه شناخت مرتبط با سن (از جمله حافظه و توانایی برای یادگیری و پردازش اطلاعات جدید) را کاهش دهند.