به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ - ۱۴:۱۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۲۵ ساعت ۱۶:۱۷
کد مطلب : ۳۷۵۵۱۲
بازی‌های خسته‌کننده و احتمال تبانی؛

معما و جنجال پیرامون جام جهانی 2026!

معما و جنجال پیرامون جام جهانی 2026!
گروه ورزشی: جام جهانی 2022 قطر، آخرین دوره رقابت‌ها با حضور 32 تیم بود و از سال 2026، تعداد تیم‌های شرکت‌کننده در این مسابقات به 48 تیم افزایش پیدا خواهد کرد که این ممکن است جنجال‌هایی را در پی داشته باشد.
فیفا در برنامه اولیه خود اعلام کرده این احتمال وجود دارد که مرحله گروهی جام جهانی 2026، در 16 گروه سه تیمی، برگزار شود و دو تیم از هر گروه به دور حذفی صعود کنند که به نظر می‌رسد در این صورت مسابقات خسته‌کننده خواهند شد و  همچنین احتمال رفتار غیر ورزشی و تبانی بین تیم‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.
اگر شورای فیفا به برگزاری مسابقات با 16 گروه رای بدهد، خطر چندین بازی "مُرده" در مرحله گروهی وجود دارد و به عنوان مثال، اگر آخرین بازی در یک گروه بین دو تیمی باشد که هر دوی آنها در مسابقه اول خود پیروز شده‌اند، نتیجه دیدار سوم برای آنها اهمیتی نخواهد داشت.


فیفا در اوایل سال جاری نسبت به احتمال رقم خوردن یک نتیجه توافق شده از سوی دو تیم، برای حذف تیم سوم از مسابقات، ابراز نگرانی کرد و ویکتور مونتالیانی، نایب رئیس فیفا نیز در ماه مارس در این باره گفت: «این موضوعی است که قبلا مطرح شده است.»
البته برای جلوگیری از ایجاد این ابهامات، پیشنهادهای جایگزین اکنون روی میز است و شورای فیفا، در سال آینده، تصمیم نهایی را در این زمینه خواهد گرفت.
به گفته آرسن ونگر، رئیس توسعه جهانی فوتبال فیفا، جام جهانی 48 تیمی می‌تواند در 12 گروه چهار تیمی هم برگزار شود و بهترین تیم‌های رتبه سوم راهی دور حذفی شوند و یا گزینه دیگر این خواهد بود که مسابقات در دو گروه مجزای 24 تیمی برگزار شود که هر گروه، شامل شش گروه چهار تیمی باشد که با توجه به هیجان بالا در گروه‌های چهار تیمی، این پیشنهاد جذاب‌تر به نظر می‌رسد.
از طرفی افزایش تعداد تیم‌ها در جام جهانی، به معنای افزایش قابل توجه تعداد مسابقات هم هست، چرا که در طول جام جهانی 32 تیمی، 64 بازی در عرض 29 روز در قطر برگزار می‌شود اما در جام جهانی 2026 (در صورت برگزاری مرحله اول با 16 گروه سه تیمی)، 80 مسابقه در 32 روز انجام خواهد شد. در شرایطی هم که مسابقات مرحله گروهی به صورت چهار تیمی برگزار شود، تعداد بازی‌ها به 104 می‌رسد که این حداقل به یک هفته اضافی نیاز دارد.

این افزایش تعداد مسابقات، باعث می‌شود این خطر فیفا را تهدید کند که هیجان عظیمی که در جام جهانی قطر به نمایش گذاشته شد، در اثر طولانی شدن مدت زمان رقابت‌ها، به سرگرمی‌هایی با کیفیت پایین، تبدیل شود.
با این حال، بازی‌های بیشتر می‌تواند به معنای کسب درآمد بیشتر برای حق پخش تلویزیونی باشد و از آنجایی که جام جهانی، حدود 90 درصد از درآمد فیفا را به ارمغان می‌آورد، قطعا این سیستم، مسئولان فیفا را وسوسه خواهد کرد.
این در حالی است که فیفا ماه گذشته اعلام کرد که جام جهانی قطر 7.5 میلیارد دلار درآمد حاصل داشته که یک میلیارد دلار بیشتر از جام جهانی 2018 روسیه است.
منبع: رویترز
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها