گروه اقتصادی:نرخ اجاره به طور معمول در نیمه دوم سال کاهشی میشود اما اکنون بسیاری از مستاجران از شرایط این بازار و اقدامات حمایتی وعده داده شده راضی نیستند.به گزارش باشگاه خبرنگاران، این روزها گرانی به بازار اجاره مسکن هم رسیده است و باعث شده که بسیاری از مستاجران برای پیدا کردن فایل مناسب بودجه خود به حومه شهرها مهاجرت کنند. پیش از این برخی کارشناسان از بازگشت آرامش به بازار مسکن در نیمه دوم سال خبر داده بودند اما به نظر می رسد که این بازار در آستانه شروع زمستان هم با نوسان روبرو شده و معادلات مستاجران را برهم زده است.
مستاجران به حاشیه شهرها مهاجرت می کنند
حسنی یکی از مستاجران در منطقه جنوب تهران به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار اجاره مسکن در حال حاضر با افزایش قیمت روبرو شده است اما برخی از مشاوران املاک می گویند صبر کنید تا بازار در زمستان آرام شود.
او می گوید: رشد نرخ اجاره امسال به بیش از ۳۰ درصد رسیده است . در سال های گذشته اسباب کشی و جابه جایی را در نیمه دوم سال به دلیل آرام بودن بازار انجام می دادیم اما امسال قیمت ها در بازار کاهشی نبوده است.همچنین وحیدی یکی دیگر از مستاجران در منطقه ۱۰ تهران می گوید : قیمت اجاره در این محدوده کمتر از ماهی ۳ تا ۴ میلیون تومان نیست و متاسفانه به هر بنگاهی هم که مراجعه می کنیم واحد مسکونی برای رهن کامل را به ما معرفی نمی کند.
بازار اجاره ماهانه داغ تر از رهن کامل شده است
در همین رابطه عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر بازار دریافت اجاره مسکن بسیار داغ تر از بازار رهن کامل واحد مسکونی شده است. به دلیل نرخ سود پایین بانک ها و کاهش ارزش پول ملی، برای بسیاری از مالکان، پول رهن کامل فایده ای ندارد و حتی اگر در بانک هم باشد به میزان اجاره ای که دریافت می کنند برای آنها سودآور نیست.
به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور، این موضوع برای بسیاری از مستاجران باعث ایجاد مشکل شده و در همین زمینه باید دولت برنامه ریزی انجام دهد که البته در این موضوع به دلیل آنکه در اختیار کامل مالک است نمی شود چندان کمکی کرد.براساس این گزارش باتوجه به آنکه یکی از اصلی ترین برنامه های دولت برای کنترل بازار مسکن به ویژه بازار اجاره، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن بوده است اما بسیاری از مستاجران و متقاضیان می گویند تاکنون با وجود ارائه تمامی مدارک و تکمیل پرونده هنوز تسهیلاتی در این بخش دریافت نکرده اند.
۱۷۰ هزار نفر تسهیلات ودیعه مسکن دریافت کرده اند
بر اساس جدیدترین آمارهای بانک مرکزی از تاریخ ۶ تیر (زمان ارسال دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی و ابلاغ به بانکها) تا ۲۴ آذر در قبال تسهیلات ودیعه مسکن ۲۰۷ هزار پرونده تشکیل شده که از این تعداد ۱۷۰ هزار نفر به میزان ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده اند.
بعد از گذشت ۶ ماه همچنان چشم انتظار دریافت تسهیلات ودیعه هستیم
در همین رابطه مقیمی یکی از متقاضیان تسهیلات ودیعه به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد: از ابتدای زمان نام نویسی جهت دریافت این تسهیلات اقدام کرده ایم و با وجود آنکه کد رهگیری داریم و پرونده را کامل کرده ایم اما به هر بانکی مراجعه می کنیم اعلام می کنند که منابعی برای پرداخت این تسهیلات نداریم و اعتبارات به اتمام رسیده است.
او گفت: از ابتدای تابستان چشم انتظار دریافت این تسهیلات هستیم و با وجود آنکه بیش از چند ماه از این موضوع گذشته است اما به هر بانکی مراجعه می کنیم نتیجه نمی گیریم.وزیر جدید راه وشهرسازی برنامه هایی را برای تکمیل واحدهای مسکن مهر , نهضت ملی مسکن و همچنین تخصیص اراضی اعلام کرده اما هنوز درباره قیمت مسکن و برنامه ریزی برای کنترل بازار اجاره برنامه ای را اعلام نکرده است در شرایطی که هنوز برخی از مستاجران با وجود رشد قیمت های اجاره چشم انتظار دریافت تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن هستند در حالی که در تابستان با این میزان تسهیلات می توانستند نیمی از مبلغ ودیعه را پرداخت کنند.حال باید منتظر ماند و دید برای کنترل بازار اجاره مسکن در نیمه دوم سال که معمولا بازار در آرامش به سر می برد چه تدابیری در دستور کار مسئولان این حوزه قرار گرفته است؟