به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۰/۰۳ ساعت ۱۳:۴۹
کد مطلب : ۳۷۷۱۵۴

سپر ایمنی بدن در روز‌های آلوده

سپر ایمنی بدن در روز‌های آلوده
گروه جامعه:پدیده وارونگی هوا هم‌زمان با شروع فصل سرما، باعث تشدید آلودگی هوا می‌شود که توسعه صنایع و افزایش خودروهای شخصی باعث شده است که این معضل در تعداد بیشتری از شهرها گسترش پیدا کند.
به گزارش ایسنا یافته‌های پژوهشی نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده، طیف وسیعی از آثار بیماری را بر سیستم تنفسی و قلبی عروقی تحمیل کرده و حتی مرگ و میر را افزایش می‌دهد و یکی از راهکارهای حفظ سلامتی در این شرایط، آشنایی با تغذیه مناسب است.

محمدرضا رشیدی نوش‌آبادی، سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: اجزای ذرات معلق و سنگین هوا، می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن مانند آلرژی‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی عروقی و حتی سرطان شود.وی افزود: ذرات معلق سمی هوا با ورود به بدن به سطح ریه‌ها چسبیده و باعث کاهش آنتی‌اکسیدان‌های بدن شده و حتی با تخریب سلول‌های مختلف، خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه را افزایش می‌دهد.
 
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: دریافت غذا و مواد مغذی که التهاب را کاهش می‌دهند و دریافت آنتی‌اکسیدان‌های غذایی می‌توانند به کاهش اثر تخریب‌گر ناشی از استنشاق ریزگردها کمک کنند.وی تأکید کرد: مصرف سبزیجات و میوه‌های زرد و نارنجی مثل هویج، آلو، کدو حلوایی، زردآلو،گوجه فرنگی، طالبی، انبه و موز که دارای بتاکاروتن بالا هستند در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود و در نتیجه آثار مضر ناشی از ریزگردها را کاهش می‌دهد.

رشیدی نوش‌آبادی افزود: میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی ویتامین C همچون نارنگی، پرتقال، توت‌فرنگی، لیمو ترش، انار، سیب، خربزه، طالبی و سبزی‌های سبز تیره مانند اسفناج و سبزی‌خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمه‌ای، شلغم، لبو و پیاز در روزهایی که هوا آلوده است باید بیشتر مصرف شود.سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف آجیل‌های گیاهی، مغزهای آجیلی و تخم آفتابگردان حاوی ویتامینE بالایی هستند که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن و آثار زیان‌بار آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

وی تصریح کرد: یافته‌های پژوهشی نشان داده است که مواد غذایی حاوی امگا 3، مثل ماهی، گردو و خرفه می‌تواند در حفظ سلامت ریه‌ها مؤثر باشند. همچنین مصرف سبزیجات خانواده کلم، می‌تواند به دفع سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند.رشیدی نوش‌آبادی تأکید کرد: بنا بر تحقیقات، پیاز و سیر حاوی ماده‌ای هستند که به تقویت ریه‌ها و کاهش خلط در ریه کمک می‌کنند. همچنین مکمل ویتامین D به‌عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در کاهش اثرات آلودگی هوا دارد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر کم‌چرب و لبنیات، عوارض ناشی از آلودگی هوا بر دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد، زیرا شیر کم‌چرب دارای فسفر، منیزیم و کلسیم است که خنثی کننده سموم بوده و دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کند.وی خاطرنشان کرد: شیرهای غنی شده با باکتری‌هایی به نام پروبیوتیک، سطح باکتری‌های مفید را در روده انسان تعادل می‌بخشد و کلسیم موجود در شیر کم‌چرب، منجر به کاهش جذب سرب و فلزات سنگین موجود در هوای آلوده می‌شود.
برچسب ها: آلودگی هوا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها