گروه علمی:مطالعهای جدید نشان میدهد که اجاق گازی که روی آن غذا میپزیم میتواند باعث ایجاد آسم در کودکان شود. اکثر والدین میدانند که دود سیگار میتواند منجر به بروز آسم در کودکان شود. اما احتمالا تعجب کنید اگر بشنوید که پخت و پز روی اجاق گاز خطرات مشابهی به همراه دارد.
به گزارش ایسنا، بر اساس مطالعهای که به صورت پیش چاپ در مجلهی بینالمللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی منتشر شده، ۱۲.۷ درصد از موارد آسم دوران کودکی در ایالات متحده آمریکا به آلایندههای هوای ناشی از اجاقهای گاز برمیگردد.سوختن گاز، آلایندههایی مانند مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن و فرمالدهید آزاد میکند که خطر بروز آسیبهای تنفسی را افزایش میدهد.برادی سیلز(Brady Seals)، یکی از نویسندگان این مطالعه، به اینسایدر گفته است: این موضوع قابل پیشگیری است. ما امیدواریم که این مطالعه بتواند باعث افزایش شود و اطلاعاتی را که سیاستگذاران برای رسیدگی به این مورد نیاز دارند در اختیار آنها قرار دهد.این نتایج بر اساس تجزیه و تحلیلهای تحقیقات قبلی به دست آمده است که براساس آنها تخمین زده شد که کودکانی که در خانههای دارای اجاق گازهای سنتی زندگی میکنند ۳۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم هستند. این مطالعه همراه با دادههای مطالعه سال ۲۰۱۹ مبنی بر اینکه بیش از یک سوم خانوادههای آمریکایی عمدتاً غذای خود را با گاز طبخ میکنند، نشان داد که حدود ۶۵۰ هزار کودک احتمالاً به دلیل مجاوریت با آلایندههای اجاق گاز به آسم مبتلا شدهاند.
سیلز میگوید که چندین دهه مطالعه در مورد ارتباط بین اجاقهای گاز و آسم دوران کودکی انجام شده است، اما این مطالعات کنار گذاشته شدهاند. بر اساس گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست، اکنون برخی از منتقدان تغییرات اقلیمی به دنبال حذف تدریجی سوختهای فسیلی در ساختمانها هستند که حدود ۱۳ درصد از انتشار گازهای گلخانهای ایالات متحده را تشکیل میدهند.
سیلز میگوید: این ضرب المثل که «اگر چیزی برای شرایط جوی مضر است، احتمالاً برای سلامتی شما نیز مضر است»، ما را بر آن داشت تا حدود سه سال پیش تحقیق در مورد این موضوع را آغاز کنیم.انجمن گاز آمریکا در بیانیهای از روششناسی مطالعهای که در مورد آسم دوران کودکی انجام شده بود، انتقاد کرد. این انتقاد تا حدودی به این دلیل بود که محققان از خطرات سلامتی تخمین زده شده قبلی استفاده کردند و اندازهگیریهای مخصوص به خود را در مورد انتشار گازهای گلخانهای یا قرار گرفتن در معرض آنها انجام ندادند.
صنعت گاز نیز اغلب اشاره میکند که تهویه مناسب به طور قابل توجهی غلظت آلایندههای اجاق گاز را کاهش میدهد.اگرچه این ادعا صحیح است، اما سیلز میگوید که در بسیاری از ایالتها و شهرها الزامی به قرار دادن اجاقهای گاز در فضای باز وجود ندارد. هودها و فنها تضمینی برای تمیز کردن هوا ارائه نمیکنند و ممکن است مردم همیشه از آنها استفاده نکنند.
سیلز افزود که آژانسهای فدرال باید نظارت خود را افزایش دهند. آژانس حفاظت از محیط زیست کیفیت هوای داخل ساختمان را تنظیم نمیکند، اما میتواند راهنماییهایی ارائه کند. سیلز گفت که کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی همچنین میتواند آلایندههای اجاق گاز را تنظیم کند یا نصب برچسبهای هشدار دهنده را الزامی کند.