به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۱۲/۰۲ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب : ۳۸۸۵۹۶

سوپرغذاهایی برای افزایش کیفیت تغذیه

سوپرغذاهایی برای افزایش کیفیت تغذیه
گروه علمی: خوراکی‌ها و رژیم‌های غذایی مُد روز همیشه گذرا هستند و پس از مدتی فراموش می‌شوند اما اصول تغذیه‌ای استاندارد و درست همیشه ماندگار می‌مانند. خوراکی‌ها یا مواد غذایی فراسودمند (superfood) هم سال‌هاست که مورد توجه متخصصان تغذیه و مردم جهان قرار گرفته‌اند، زیرا سرشار از مواد مغذی مختلف و مخصوصا ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، درحالی که مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها را نیز وارد بدن می‌کنند.
 
به گزارش سلامت، بیشتر ما می‌دانیم که مثلا ماهی سالمون یا کینوا در گروه خوراکی‌های فراسودمند قرار می‌گیرند اما در این مطلب می‌خواهیم دیگر مواد غذایی فراسودمند را معرفی کنیم که قطعا افزودن آنها به سبد خریدتان می‌تواند کیفیت رژیم غذایی شما را ارتقا بدهد. 
 
1. کدو حلوایی 
کدو حلوایی سرشار از مقادیر بالای پروتئین و فیبر غذایی است و به همین دلیل هم به ایجاد احساس سیری پایدار و مطلوب کمک می‌کند. رنگ خاص کدو حلوایی از بتاکاروتن موجود در آن سرچشمه می‌گیرد که نوعی آنتی‌اکسیدان است و در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. این ویتامین A نه‌تنها برای سلامت چشم‌ها مفید است بلکه به بدن کمک می‌کند تا در دفع عفونت‌ها و بیماری‌ها بهتر عمل کند در حالی که سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می‌سازد. دانه‌ها یا تخمه‌های کدو حلوایی هم سرشار از اسیدهای آمینه، پروتئین، منیزیم و زینک هستند. 
 
2. گل کلم 
گل کلم سرشار از مواد مغذی مختلف مانند ویتامین C است که دریافت آن برای حفظ سلامت سیستم ایمنی ضرورت دارد. ریبوفلاوین و تیامین موجود در گل کلم نیز به بدن کمک می‌کنند تا مواد غذایی را به انرژی تبدیل سازد. گل کلم به‌خاطر بافت خاصی که دارد، می‌تواند به انواع غذاها یا سالادها اضافه شود درحالی که ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های مختلف را هم به‌خوبی به خودش جذب می‌کند. 
 
3. اسفناج 
اسفناج که در گروه سبزیجات سبزبرگ تیره قرار می‌گیرد  و به همین دلیل باید در همه رژیم‌های غذایی استاندارد و متعادل جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. اسفناج به‌عنوان یک خوراکی سرشار از آهن، ویتامین K و ویتامین C برای تامین انرژی بدن مهم است و حتی قوای بدن را به‌طور کلی تقویت می‌کند.
 
4. انواع قارچ‌ها 
امروزه بعضی افراد به «گوشت‌های» گیاهی توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند در حالی که این مواد غذایی شدیدا فراوری‌ شده‌اند و بخش زیادی از مواد مغذی خودشان را از دست داده‌اند. با این‌حال، بافت انواع قارچ‌ها به‌طور طبیعی شبیه به گوشت‌هاست درحالی که بسیار کم‌کالری هستند و هیچ ذره‌ای از کلسترول یا چربی‌های اشباع گوشت‌های طبیعی را ندارند. علاوه بر اینها، آنتی‌اکسیدان‌ها در کنار ویتامین D و سلنیوم موجود در قارچ‌ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. 
 
5. آلو خشک 
انواع آلو خشک به‌خاطر نقش مثبت شان برای رفع یبوست محبوب و مشهور هستند. میزان فیبر غذایی در هر یک لیوان از آلو خشک به حدود 12 گرم می‌رسد درحالی که مزیت آلو خشک فقط به همین مورد محدود نمی‌شود. درواقع، آلو خشک حاوی ریزمغذی‌های مختلف مانند پتاسیم و ویتامین K است که در کنار همدیگر به محافظت از استخوان‌ها کمک می‌کنند. این مواد مغذی پس از ترکیب شدن با پلی‌فنول‌ها مانع از تجزیه استخوان‌ها همزمان با افزایش سن می‌شوند. خوردن 6 عدد آلو خشک در طول روز می‌تواند از این نظر به بدن شما کمک کند. 
برچسب ها: تغذیه سالم
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها