گروه علمی: ال-گلوتامین یکی از اشکال آمینواسید گلوتامین است که عمدتا در عضلات تولید می شود و نقش کلیدی در بیشتر فرایندهای بیولوژیکی اعم از ساخت و تولید پروتئین، تنظیم کارکرد کلیه و سیستم ایمنی و مراقبت و ترمیم بافت های روده دارد. همتای آن دی-گلوتامین اثر کمتری بر روی عملکرد انسان دارد.
به گزارش بهداشت نیوزف ال-گلوتامین دومین منبع برای تامین انرژی سلولی است که به تولید دیگر ترکیبات مهم از جمله گلوکز و پورین ها (واحدهای سازنده DNA) کمک می کند. باورها براین است که با تامین ذخایر طبیعی ال-گلوتامین در بدن، بیشتر کارکردهای بیولوژیکی تقویت می شوند. ورزشکاران و بدنسازان، ال-گلوتامین مصرف می کنند که این امر به ساخت توده عضله و سرعت بخشیدن به مرحله بازیابی بعد از ورزش کمک می کند.
ال-گلوتامین را نباید با ال-گلوتاتیون اشتباه گرفت زیرا ال-گلوتاتیون شکلی از مکمل گلوتاتیون است که از خواص آنتی اکسیدان برخوردار است. برخلاف گلوتامین که به طور طبیعی در بدن تولید می شود، ال-گلوتامین در آزمایشگاه و از پروتئین های حیوانی یا ترکیبات گیاهی تخمیرشده ساخته می شود.