گروه سلامت: این روزها که به ایام عید نزدیک میشویم مصرف و هوس خوردن شیرینی بالا میرود؛ اگر میخواهید خوردن شیرینی را کنترل کنید مطلب زیر را بخوانید.شیرینیها میتوانند یک خوراکی خوشمزه برای پاداش دادن به خود بعد از یک روز طولانی باشند. با این حال، بسیاری از افراد در مصرف متعادل شیرینیها مشکل دارند. اگر متوجه شدید که در مصرف میان وعدههای شیرین زیاده روی میکنید، کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای کاهش هوس خود نسبت به شیرینی انجام دهید.
سعی کنید عادات غذایی خود را با حذف وعدههای غذایی شیرین از رژیم غذایی خود تغییر دهید و این عادات را با میان وعدههای سالم، مانند میوه، جایگزین کنید. هنگام خرید، مراقب شکر باشید. حتی غذاهایی که انتظارش را ندارید، مانند انواع سس و نان، اغلب مملو از قندهای اضافه شده هستند.
۱. غذاهای شیرین را از برنامه معمول خود حذف کنید. در برنامه غذایی خود مراقب غذاهای شیرینی که تمایل به مصرف دارید باشید. اگر مرتباً وعدههای غذایی مبتنی بر مواد شیرین میخورید، دنبال راههایی باشید که بتوانید این وعدهها را حذف کنید.
۲. منابع کوچک شیرینی را در رژیم غذایی خود تغییر دهید. علاوه بر وعدههای غذایی شیرین، ممکن است مقدار کمی شیرینی در طول روز مصرف کنید. سعی کنید این مقدار شیرینی را هم با آگاهی از وعدههای خود کم یا حذف کنید.
۳. شیرینیجات را در خانه خود محدود کنید. اگر مقدار زیادی غذای شیرین و شیرینی دم دست داشته باشید، احتمال زیادی برای مصرف آنها در طول روز وجود دارد. از خرید مواد غذایی شیرینی که میدانید با آوردنشان به خانه ممکن است بیش از حد میان وعده شیرین مصرف کنید؛ خودداری کنید.
۴. غذا خوردن خود را در جشنها و مهمانیها مدیریت کنید. جمعهای دوستانه یا خانوادگی ممکن است منبع اصلی تغذیه ناسالم باشند. برای جلوگیری از افراط در این مهمانیها در یا بیرون رفتنها با دوستان، راهکارهایی برای مدیریت خوردن غذاهای ناسالم و شیرینیجات بیابید.
۵. مصرف نوشابه را کاهش دهید. نوشابه میتواند منبع اصلی شیرینی در رژیم غذایی باشد. اگر تمایل به نوشیدن زیاد نوشابه دارید، راههایی برای کاهش مصرف بیابید. به جای نوشابههای شیرین، بهتر است از انواع رژیمی آن استفاده کنید. همچنین میتوانید برای رفع هوس خود به نوشیدنی شیرین و گازدار، سراغ آبهای طعمدار بروید.
مدیریت خوردن شیرینی
۱. شکر اعتیادآور است و میل شما به خوردن شیرینی نتیجه سیمکشی مغز شماست. این موضوع نشانه ضعیف بودن شما نیست. سعی کنید خودتان را به خاطر هوس خوردن قند سرزنش نکنید.
۲. سطح قند خون خود را ثابت نگه دارید. اطمینان از اینکه سطح قند خون شما ثابت است، راه خوبی برای جلوگیری از هوستان به قند است. همچنین خوردن غذاهایی که بدن شما به آرامی متابولیزه میکند مانند کربوهیدراتهای پیچیده و پروتئینها مهم است.
۳. هوس خود را با میوه زیاد کنید. اگر به چیزی شیرین نیاز دارید، میوههایی مانند هلو، سیب یا موز بخورید. میتوانید میوه های یخ زده یا میوههای خشک را نیز امتحان کنید. این یک راه سالم برای کنترل هوس خوردن به شیرینی بدون افزودن مقدار زیادی قند اضافی به رژیم غذایی است.
۴. در دستور العملها عصارهها را به شکر اضافه کنید. چیزی مانند عصاره وانیل، عصاره مرکبات یا عصاره بادام را میتوان به جای شکر به دستور غذا اضافه کرد. این کار میتواند غذا را شیرین کند، بدون اینکه قند اضافه شود.
۵. شیرین کنندههای مصنوعی را امتحان کنید. شیرین کنندههای مصنوعی حاوی شکر اضافه نیستند. میتوانید آنها را به غذاها و نوشیدنیهایی که معمولاً با شکر شیرین میکنید اضافه کنید.
۶. هنگام بیحوصلگی از خوردن میان وعده شیرین خودداری کنید. بسیاری از مردم زمانی که حوصلهشان سر میرود به سمت یخچال میروند. ممکن است در لحظات کسل کننده روز خود بی خیال از شیرینی استفاده کنید. در زمان بیحوصلگی جای خوردن غذا و شیرینی راههای دیگری برای سرگرمی پیدا کنید.
۷. به مرور و آرام هوس خود نسبت به شیرینی را کاهش دهید. حذف کامل شیرینیها به دلایل مختلفی میتواند دشوار باشد.
تصمیمگیری عاقلانه برای خرید
۱. برچسب مواد غذایی را بخوانید. خواندن برچسبهای مواد غذایی هنگام خرید بسیار مهم است. بسیاری از غذاهایی که سالم به نظر میرسند در واقع سرشار از قند اضافی هستند. کاهش مصرف محصولات پخته شده، فراوری و شیرینیها ممکن است آنقدر که فکر میکنید، مصرف قند شما را محدود نکند.
۲. نامهای مختلف شکر را بشناسید. شکر همیشه با نام شکر در لیست مواد تشکیل دهنده برچسبهای مواد غذایی ذکر نمیشود. شکر اغلب پنهان است، زیرا برخی شرکتها آن را به عنوان چیز دیگری فهرست میکنند.
۳. به دنبال جایگزینی برای شیرینی باشید. مواظب محصولاتی باشید که میتوانند هوس شما را بدون افزودن مقدار زیادی شکر به رژیم غذاییتان کنترل کنند.
۴. محصولات پخته سالمتری را در خانه درست کنید. از خرید محصولات شیرینی پزی در خواربار فروشی خودداری کنید. در واقع میتوانید مقدار شکر را در یک دستور پخت خوب بدون توجه به مقدار زیاد کاهش دهید. به عنوان مثال، سعی کنید حدود یک دوم یا یک سوم از مقدار معمول شکر را اضافه کنید. این کار میزان شکر مصرفی شما را کاهش میدهد بدون اینکه تاثیر زیادی روی غذای یا دسر شما بگذارد.