گروه سیاسي: مردی که روزی در صداوسیما گفته بود "قرار نیست دولتش تمام شود" حالا ميگوید "نمی خواهد وارد سیاست شود". رسانهها روز جمعه خبری از دیدار محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق با حامیان گفتمان سوم تیر در مشهد منتشر کردند. احمدینژاد در این دیدار اعلام کرد قصد ندارد وارد سیاست شود. این در حالی است که چندی پیش "علی اکبر جوانفکر" مشاور رسانهاي رییس پیشین دولت در گفت و گو با یک هفته نامه محافظه کار از پیروزی قطعی احمدینژاد درصورت کاندید شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 سخن به میان آورده بود.
حالا جوانفکر در گفت و گو با سايت «تدبیر» حرفهاي نقل شده از احمدینژاد در مشهد را تایید نميکند و ميگوید احمدینژاد اگر ضرورتش را احساس کند وارد سیاست ميشود. او همچنین از تمایل احمدینژاد و همفکرانش برای شکستن سکوتشان سخن گفت اما تاکید کرد دلیل پاسخ ندادن احمدینژاد به عملکرد دولت گذشته این است که کسی از نظر فنی و کارشناسی این موضوعات را بررسی نميکند و همه انگیزه سیاسی دارند.
رسانهها خبری از صحبتهاي محمود احمدینژاد در مشهد منتشر کرده و گفته است نميخواهد وارد سیاست شود. شما اما قبلا گفته بودید که اگر احمدینژاد برای انتخابات ریاست جمهوری 1396 کاندید شود رای ميآورد. آیا احمدینژاد واقعا عرصه سیاست را کنار گذاشته است؟
شما مطمئن هستید که این نقل قول درست است؟
خبرگزاری فارس این خبر را منتشر کرده است.
من نقل قول خودم را کاملا رد ميکنم و نقل قول آقای احمدینژاد را هم برخی از سایتهاي خبری رد کرده اند و من خبر ندارم که چنین چیزی گفته باشند و بعید ميدانم که آقای احمدینژاد چنین چیزی گفته باشند.
شما حرفهای قبلی تان درباره اینکه آقای احمدینژاد اگر کاندید شود رای ميآورد را رد ميکنید؟
اینها دو چیز مختلف است. اینکه آقای احمدینژاد اگر بیاید رای ميآورد با اینکه ميخواهد وارد عرصه سیاست شود فرق ميکند. من معتقدم که اگر شرایط کشور همین روند را داشته باشد اگر آقای احمدینژاد سر کار بیاید، دوباره رای ميآورد. من گفته بودم اگر شرایط کشور این باشد.
ولی احمدینژاد گفته است که تمایل ندارد وارد سیاست شود.
من صحت و سقم این حرف را که خبرگزاری فارس گفته است تایید نميکنم.
به نظر شما خود احمدینژاد تمایل دارد به سیاست وارد شود؟
من در این زمینه اطلاعی ندارم.
پس بر چه اساسی گفتید که احمدینژاد رای ميآورد؟
این یک واقعیت است. آقای احمدینژاد پایگاه مردمی دارد و لازم نیست من فکر کنم یا پیش بینی کنم که آقای احمدینژاد از این پایگاه مردمی برخوردار است. حضور ایشان در هر مجمع عمومی در جامعه با اقبال روبه رو شده است و مردم از او استقبال کرده اند. شرایط امروز کشور هم به گونهاي است که نارضایتی از دولت افزایش پیدا کرده است و مردم بهتر گذشته را ارزیابی ميکنند. البته دوست دارم که دولت کارش را انجام دهد. ما از اینکه دولت تضعیف شود خوشحال نیستیم و دوست داریم دولت کارش را با قوت انجام دهد. ماموریت هایی که برعهده دولت است ماموریتهاي سنگینی است و ما دوست داریم که این ماموریتها را به درستی انجام دهد.
اگر احمدینژاد پایگاه مردمی دارد پس چرا رسانهها از خداحافظی احمدینژاد با سیاست صحبت ميکنند؟
دلیلش را باید از رسانه هایی که به این موضوع دامن ميزنند پرسید ولی نگاه آقای احمدینژاد این است که دولت باید با قوت کارش را انجام دهد و نباید تضعیف شود ولی باید نقد هم در جامعه باشد تا دولت با نقد کارشناسانه و دلسوزانه کارش را بهتر انجام دهند. من نميدانم رسانهها با چه انگیزهاي این صحبتها را مطرح ميکنند اما فکر ميکنم که اشکال ندارد که این حرفها مطرح شود چون جامعه ما یک جامعه چندصدایی است.
فکر نميکنید با افشاگری هایی که درباره فسادهای مالی دوران احمدینژاد انجام شده است، او دیگر پایگاه مردمی ندارد؟
مردم خودشان بهتر ميدانند که دولت آقای احمدینژاد پاک دست ترین دولت بعد از انقلاب بوده است. این مسائلی که درباره فسادهای اقتصادی مطرح ميشود پشتش انگیزههاي سیاسی وجود دارد و مردم خودشان این مسائل را بهتر متوجه ميشوند.
پس چرا احمدینژاد سکوت کرده است و از پاک دست بودن دولتش دفاع نميکند؟
آقای احمدینژاد ضرورتی نميبینند از خودشان دفاع کنند. ایشان فکر ميکنند جامعه به سطحی از آگاهی رسیده است که ضرورتی احساس نميشود در هر موضوعی ایشان توضیح دهند. مردم درکشان بالاست و خودشان ميفهمند که در پس این مسائل چه انگیزه هایی وجود دارد.
چه انگیزه هایی؟
باید به شعور مردم احترام بگذاریم. مردم خودشان این مسائل را درک ميکنند.
مردم الان فکر ميکنند که پیدایش افرادی مثل بابک زنجانی در نتیجه سیاستهاي احمدینژاد بوده است.
- مگر آقای بابک زنجانی در دادگاه محکوم شده است؟ پرونده زنجانی هنوز در حال بررسی است و بیشتر از همه دستگاههاي نظارتی و قضایی در پرونده زنجانی زیر سئوال است. چگونه کسی که تخلفی کرده اینقدر تخلفش ادامه پیدا کرده و هیچ کس جلوی آن را نگرفته است؟ الان در قبال پرونده بابک زنجانی بیش از همه دستگاههاي نظارتی و دستگاههاي قضایی زیر سئوال هستند. امروز بابک زنجانی است فردا کس دیگر. سئوال این است که چرا کسی جلوی این فرد را نگرفته و همه دستگاههاي مسئول سکوت اختیار ميکنند و خواب هستند.
طرفداران احمدینژاد قصد ندارند پاسخ این انتقادها را بدهند؟
اگر ضرورتش را احساس کنیم چرا این کار را ميکنیم. اما من به عنوان کسی که مشاور آقای احمدینژاد بودم در امور مطبوعاتی محدودیت هایی برایم ایجاد شده است که دست و بالم را بسته و امکان اینکه بتوانم در حوزه رسانه فعالیت داشته باشم نیست. با محکومیت هایی که در دستگاه قضایی دارم، نميتوانم وارد این کار شوم. متاسفانه کسانی که ميتوانند به آقای احمدینژاد در این زمینه خدمتی بکنند برایشان محدودیت هایی ایجاد شده است. امیدواریم که این محدودیتها به مرور برطرف شود و بتوانیم در حوزه رسانه فعالیت کنیم و در این قسمت کمک کنیم که اگر شبههاي وجود دارد، برطرف کنیم و از عملکرد دولت آقای احمدینژاد دفاع کنیم.
الان فاز دوم هدفمندی یارانهها در حال اجراست و انتقادات زیادی درباره فاز اول هدفمندی یارانهها به دولت احمدینژاد وارد است. فکر نميکنید ضرورت پاسخگویی وجود دارد؟
اگر رسانهاي از ما درخواست کند ما درباره موضوع یارانهها حاضر هستیم که گفت و گو کنیم. نگاه ما به مدیریت این کشور نگاه روشنگری و تنویر افکار است. ما اگر بدانیم بحثهاي اقتصادی و فنی به مباحث سیاسی و مجادله کشیده شود، از آن پرهیز ميکنیم و دوست نداریم بحثها به این وادی کشیده شود. ما آمادگی این را داریم که اگر از صاحبنظران دولت گذشته دعوت شود تا در رسانهها حضور پیدا کنند، درباره بحثهای کارشناسی هدفمندی یارانهها صحبت کنیم. البته از موضع روشنگری نه از موضع مجادله.
اگر به دنبال مجادله نیستید پس چرا نمایندههاي طرفدار شما در مجلس دولت را سر موضوعات مختلف ازجمله مذاکرات هستهاي به باد انتقاد ميگیرند؟
ما یعنی کی؟
یعنی تیم آقای احمدینژاد.
نگاه ما این است که از ابتدا که دولت یازدهم وارد مذاکرات شد، امیدواریم بودیم این مذاکرات نتایج مثبتی برای کشور داشته باشد و کمک کند که تحریمها برداشته شود. با توجه به اینکه ایران حس ظن نشان داده و خیلی جلوتر از خواست غربیها حرکت کرده است. الان چرخه غنی سازی در کشور تا حدود زیادی متوقف شده است و فقط در حد سه و نیم درصد ادامه پیدا ميکند. وقتی ما تا اینجا عقب نشینی کرده ایم انتظار داشتیم غرب هم واکنش مثبت نشان دهد اما برای بار چندم ثابت شد که دشمن قابل اعتماد نیست و حرف هایی که ميزند برای ملت ایران اعتمادآفرین نیست. ما از این نظر نگران هستیم که مذاکرات دستاوردی برای ملت نداشته است.
نمایندههاي جریان پایداری هم همین حرفها را ميزند. برخی مدعی هستند تیم شما به نمایندههاي جریان پایداری خط ميدهد.
من به عنوان مشاور مطبوعاتی آقای احمدینژاد ميگویم که بنده و این افرادی که من با آنها در تماس هستم، هیچ ملاقاتی با جبهه پایداری نداشته ایم و هیچ ارتباطی با این جریان نداریم. ما اگر این حرفها را ميزنیم نگران ملت ایران هستیم و امیدواریم که دولت با درایت بیشتری مصالح کشور را تامین کنند.
خیلیها دوست دارند روزی احمدینژاد سکوتش را بشکند و پاسخگوی انتقادها باشد.
مطمئن باشید اگر شرایطش فراهم شود و ضرورتش باشد، آقای احمدینژاد سکوتش را خواهد شکست. این را بدانید که آقای احمدینژاد دغدغه به ورود به عرصه سیاست، ورود به مجادله با دولت و بحثهاي سیاسی و حزبی ندارد. من کامل این دغدغهها را رد ميکنم. ایشان نگران انقلاب و کشور و مردم هستند. موضع ایشان این است حالا هر کس ميخواهد بیاید از طریق انتخابات رای مردم را بگیرد. ما خیلی دغدغه و نگران این مسائل نیستیم.