گروه اقتصادی: ، تورم مواد غذایی در جهان همچنان بالا است و در هفتههای پیش رو روند افزایشی دارد. آسیبهای وارد شده به زنجیره تامین طی دوران شیوع ویروس کرونا و تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین از مهمترین دلایل این افزایش در قیمت مواد غذایی بوده است.به گزارش اکو ایران، از آنجا که تورم و افزایش قیمت مواد غذایی مانع اصلی در قدرت خرید و دسترسی آحاد جامعه به مواد غذایی و ناامنی غذایی است، این گزارش به بررسی و مقایسه وضعیت دو قلم اساسی سفره خانوارها یعنی نان و گوشت در اتحادیه اروپا و ایران پرداخته است.
نان گرانتر از هر زمان
قیمت نان اکنون بیش از هر زمان دیگری است. دادههای اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) حاکی از آن است که شاخص قیمت نان در اتحادیه اروپا در بازه زمانی بین بهمن 1395 تا بهمن 1401 از 100.03 به 140.42 واحد رسیده است؛ یعنی قیمت نان در این کشورها طی شش سال گذشته 40 درصد افزایش یافته که 20 درصد آن در یک سال گذشته و پس از حمله روسیه به اوکراین رقم خورده است.ایران نیز در سالهای اخیر با با افزایش شدید قیمت مواد خوراکی در کشور مواجه بوده است. گزارشهای مرکز آمار نشان میدهد در بازه زمانی مذکور، قیمت نان و غلات 621 درصد گرانتر شده که 62 درصد آن متعلق به یک سال گذشته است.
تورم گوشت؛ در اروپا 34 درصد در ایران حدود 800 درصد
تورم نقطهای انواع گوشت نیز در اتحادیه اروپا به طور متوسط طی شش سال گذشته 34 درصد رشد را تجربه کرده است. پیش از حمله روسیه به اوکراین این افزایش فقط 14 درصد بود.در ایران نیز بر اساس گزارشهای رسمی، از بهمن 1395 تا بهمن سال گذشته، شاخص قیمت گوشت قرمز و سفید و فرآوردههای آنها از 105 واحد در بهمن 1395 به 922 واحد در بهمن سال گذشته رسیده است. به عبارت سادهتر در فاصله شش سال قیمت گوشت در ایران 778 درصد رشد را تجربه کرده است.