گروه علمی:اگر بعد از هر وعده غذایی احساس سوزش و ناراحتی در قفسه سینه خود دارید، احتمالا دچار سوزش معده مزمن یا رفلاکس معده هستید. بسیاری از ما در مقطعی از زندگی این مشکل را تجربه کردهایم اما ممکن است برخی افراد به دلایل پزشکی مانند چاقی یا بارداری به طور مداوم از آن رنج ببرند.برخی از عادات روزمره که بیضرر و بیاهمیت به نظر میرسند، سوزش سر دل را تشدید میکنند.
لباسهای تنگ میپوشید
این روزها، لباسهای تنگ ممکن است به دلیل جذابیتشان مد روزشناخته شوند اما این نوع لباسها میتوانند به دلیل تأثیر منفی بر گردش خون عامل بالقوه ایجاد رفلاکس معده باشند. پوشیدن شلوار جین و کمربند تنگ نیز میتواند منجر به بروز علائم ناراحتکنندهای مانند سوزش سر دل شود.
هنگام خواب سرتان را بالاتر قرار نمیدهید
بسیاری از افراد بر این باورند که خوابیدن بدون بالش در موقعیتهای خاصی برای گردن و ستونفقرات مفید است. با این حال، این امر لزوما در مورد سوزش سر دل و رفلاکس معده صادق نیست. متخصصان پزشکی توصیه میکنند که هنگام خواب سر را حدود ۲۰ سانتیمتر بالاتر از مرکز بدن قرار دهید تا به جریان طبیعی اسیدهای معده کمک کنید و سوزش سر دل را کاهش دهید. این امر بهویژه هنگام دراز کشیدن برای استراحت بعد از غذا مفید است. ادامه این کار به مدت چند شب میتواند علائم سوزش سر دل را کاهش دهد.
بعد از وعدههای غذایی سنگین دراز میکشید
وعدههای غذایی سنگین معمولا ما را خسته و بیحال میکند و باعث میشود روی مبل یا تخت استراحت کنیم. با این حال، کسانی که سوزش سر دل مداوم را تجربه میکنند، باید از این عادت اجتناب کنند. دراز کشیدن بعد از غذا خوردن، باعث میشود غذا در معده به دریچه اتصال مری و معده فشار وارد کند و علائم سوزش سر دل را بدتر کند. توصیه میشود بعد از غذا حالت متعادلی داشته باشید و دو تا سه ساعت بعد غذا از دراز کشیدن یا خوابیدن خودداری کنید.
بین غذا زیاد آب مینوشید
همه ما اهمیت نوشیدن آب را صرفنظر از مقدار آن میدانیم اما وقتی صحبت از گوارش و سوزش سر دل میشود، زمان مصرف آب بسیار مهم است. نوشیدن مایعات در طول وعده غذایی میتواند سوزش سردل را بدتر کند. مصرف بیش از حد مایعات بین غذا، اسیدهای معده مورد نیاز برای هضم را رقیق میکند و اثربخشی آنها را کاهش میدهد. این وضعیت با نوشیدن آب سرد که میتواند چربیها را جامد کرده و هضم غذا را سختتر کند، تشدید میشود.
ورزشهای سنگین میکنید
ورزش نقش حیاتی در حفظ سلامت ما دارد اما انتخاب فعالیت ورزشی به طور قابلتوجهی بر احساس ما پس از انجام آن تأثیر میگذارد. اگر به طور مکرر رفلاکس معده را تجربه میکنید، انجام فعالیتهای ورزشی سنگین مانند وزنهبرداری یا دوچرخهسواری میتواند مشکلاتی مانند سوزش سر دل و نفخ را تشدید کند. لازم نیست کاملا از ورزش دست بکشید اما بهتر است شدت تمرینات خود را به صورت دورهای تنظیم کنید تا این علائم ناراحتکننده را کاهش دهید.