گروه اقتصادی: ادعاهای سخنگوی دولت مبنی بر تاثیر ارتباطات منطقه ای بر مثبت شدن تراز اقتصادی با واقعیت های اقتصادی کشور چندان هماهنگ بنظر نمی رسد. هرچند دولت در آمار ها شاید تراز را به نقطه مثبت رسانده باشد اما راهکار های آن برای مثبت کردن تراز به باور برخی کارشناسان از جیب مردمی می گذرد که حقوق هایشان به قامت تورم نمی رسد.
به گزارش انتخاب، جمشید عدالتیان، کارشناس و فعال اقتصادی، در آغاز درباره ادعا دولت مبنی بر مثبت شدن تراز اقتصادی گفت: امکان آن وجود دارد اول تورم است که باعث می شود دولت برنده اقتصاد باشد و مالیات بیشتری بگیرد. از آن طرف دولت دلار ها را در اختیار دارد که می تواند بودجه را تامین کند اما هزینه اش را مردم می پردازند.
وقتی تورم هست، یکی از برندگان مهم دولت است چون دولت هزینه های جاری و حقوق هایش را زیر تورم اعلامی افزایش داده و به جای 45 درصد حداکثر 20درصد افزایش حقوق داده است نتیجتا پرسنل های دولت با کار خود در حال کمک به مثبت شدن تراز اقتصادی دولت است. دولت نیز دلار 50 هزارتومانی را می فروشد و نسبت به قیمت های قبلی قاعدتا باید بودجه را تامین کند.
وی در ادامه نسبت به چالش های چرخه اقتصادی فعلی دولت برای تراز اقتصادی افزود: این چرخه می تواند با مشکل رو به رو شود به این معنا که رفته رفته کارمندان دولت از طبقه متوسط به فرودست می روند و نخبگان و افراد ماهر نیز از کشور خارج می شوند. این رویه در میان مدت و بلندمدت خطرناک است و دولت باید از راه های دیگری برای تامین بودجه استفاده کند. دولت بازی خطرناکی را در اقتصاد شروع کرده است.
عدالتیان در پایان درباره عبور از چرخه فعلی اقتصادی دولت برای تراز اقتصادی گفت: حل این مشکل به سادگی امکان پذیر است، کنترل نقدینگی، کوچک کردن دولت، اصلاح ساختار های بانک مرکزی، تراز ارزی منظم و یک بودجه دقیق که بر اساس واقعیت ها تنظیم شده باشد می تواند ما را از این چرخه بحرانی خارج کند. دولت در سال های اخیر همین روند فعلی را ادامه داده و بنظر می رسد که هیچ چشم اندازی برای خروج از این بحران ها وجود ندارد و صرفا راه حل های کوتاه مدت ارائه می دهد که راه حل منطقی نیست.