گروه سلامت:استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص تغذیه و رژیم شناسی با اشاره به اینکه ایمنی غذایی در کشورمان دچار مشکل است، گفت: نهادهایی مانند جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو و استاندارد باید در خصوص میزان آلایندهها، سموم و فلزات سنگین در محصولاتی مانند سبزیجات به صورت شفاف گزارش دهی کنند.
دکتر کوروش جعفریان درباره شرایط ایمنی غذایی در کشورمان افزود: ایمنی غذایی در کشورمان دچار مشکل است، برای نمونه مشخص نیست سبزیجاتی که عرضه میشود از نظر آلایندهها، باقیمانده سموم، کود و فلزات سنگین چه شرایطی دارد.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر مشخص نیست محصولاتی مانند سبزیجات استانداردهای لازم را دارد یا نه؟ البته چنین مشکلاتی درباره محصولاتی که به شکل فله عرضه میشود، بیشتر به چشم میآید.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره دلایل بروز چنین مشکلاتی نیز توضیح داد: در این بین نقص گزارش دهی از سوی سازمانهایی مانند جهاد کشاورزی، دامپزشکی، استاندارد و سازمان غذا و دارو دیده میشود. در واقع این نهادها باید گزارش شفافی در این خصوص ارائه و مشخص کنند که سبزیجات از نظر بهداشت و ایمنی چه شرایطی دارد؟
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه بهترین زمان برای مصرف میوه در روز چه زمانی است؟ نیز توضیح داد: زمان مشخصی نمیتوان برای مصرف میوه در نظر گرفت. اما بهتر است خوردن میوه در طول روز پخش بشود. در واقع توصیه عمومی برای این مساله وجود ندارد و صرفا وابسته به فرد است.
دکتر جعفریان درباره نوشیدن چای پس از غذا نیز توضیح داد: نوشیدن چای پس از غذا نیز به فرد بستگی دارد، برای نمونه شخصی که دچار غلظت خون است اگر بعد از غذا چای بنوشد برایش خوب است، زیرا مانع جذب آهن میشود. اما افرادی مانند بانوان باردار، دختران نوجوان، کودکان زیر پنج سال و افراد کم خون بهتر است، حدود یک ساعت بعد از صرف غذا چای بنوشند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این پرسش که بهترین روغن برای حفظ سلامتی چه روغنی است؟ نیز عنوان کرد: لازم به یادآوری است که روغن نامناسب عامل بیماری است و در این بین مشکل ما با مصرف زیاد روغن نیست، بلکه مشکل این است که روغن نامناسب مصرف میکنیم.وی ادامه داد: به نظرم بهترین روغن برای استفاده از سوی شهروندان روغن زیتون است و شهروندان میتوانند تا سه قاشق غذا خوری در روز روغن زیتون مصرف کنند، زیرا استفاده از روغن زیتون در پیشگیری از بسیاری از بیماریها مفید است.دکتر جعفریان درباره استفاده از روغن کرمانشاهی نیز توضیح داد: به نظرم روغن کرمانشاهی تقریبا روغنی خنثی است، یعنی خیلی مفید یا مضر نیست.