گروه جامعه: روزنامه آمريكايي نیویورک تایمز در گزارشي از تجمع غيرقانوني افراطيون دلواپس! نوشت: رانندگان کلافه در تلاش برای بازکردن راه عبور خود در ساعات پر رفت و آمد تهران بی فقه در مقابل مردان و زنانی که با مشتهاي گره کرده از دولت ميخواستند تا زنان بد حجاب را دستگیر کند، بوق ميزدند.
به گزارش «انتخاب»، شهلا موسوی، زنی در مصاحبه با گزارشگر مشتاق تلویزیون ایران گفت: "فساد و بی بندوباری کشور را فرا گفته است. ناچاریم تا وارد عمل شویم". فرماندار تهران در کمال ادب با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است که مجوزی برای تظاهرات صادر نخواهد شد اما معرضین در میدان فاطمی درست در مرکز شهر تهران و در فاصله اندکی از وزارت کشور، تجمع کرده و دستور دولت درباره ممنوعیت تظاهرات بدون مجوز را نادیده گرفتند.
ماموران پلیس در حالی که تظاهر کنندگان در میدان فاطمی برای اعلام درخواستهاي خود مبنی بر برخورد جدی تر با زنانی که حجاب را نادیده ميگیرند، بدون هیچ گونه اقدامی نظاره گر اوضاع بودند.
تظاهرکنندگان در پایان تظاهرات اعلام کردند، تظاهرات دیگری برای نشان دادن تردیدهای خود درباره گفتگوهای هستهای با غرب برگزار خواهند کرد. دولت، ابتدا تلاش کرد با برگزاری هفته فرهنگی زنان را به رعایت پوشش کامل اسلامی تشویق و اعلام کند نشان دادن بیش از اندازه موی سر به تباهی اخلاقی خواهد انجامید.
به تازگی پوسترهاي در خیابانهاي تهران نصب شده اند که عکس پسته بر روی آنها نقش بسته و نوشته شده است درست همانند روسری و حجاب، هر آنچه که خوب است پوشانده شده است.
یک زن خشمگین تظاهر کننده در واکنش به رویکرد آموزشی در زمینه حجاب گفت: "اما این رویکرد نتیجه ای نداشته است. هر تابستان بدحجابها بیرون ميآیند. واقعاً نفرتانگیز است". این زن که خود را معصومه معرفی ميکرد گفت من و دوستانم برای رساندن خودمان از یافت آباد به این تظاهرات یک اتوبوس اجاره کرده ایم تا به این وضعیت پایان دهیم!
در حالی که وی سخن ميگفت مردی تاس که مخالف این تظاهرات بود به ما نزدیک شد و گفت: "دست از سر ما بردارید". وی این سخن را گفت و راه خود را گرفت و رفت. معصومه در پاسخ گفت امیدوارم همیشه همينطور تاس باقی بمانی، سخنی که خنده دوستانش را از زیر چادر در پی داشت.
معصومه در حالی که دستان خود را تکان ميداد گفت: "چاره کار دادن اختیارات بیشتر به گشت ارشاد است". همه دوستان معصومه حرف وی را تائید کردند. سالهاي متمادی، گشت ارشاد در برابر مراکز خرید و میدانهاي اصلی شهر مستقر بودند و زنانی را که لباسشان را نامناسب تشخیص ميدادند بازداشت و به داخل اتوبوس انتقال داده و به پاسگاه پلیس ميبردند. سپس پدران، همسران یا برادران این زنان ميباید برای فراهم آوردن آزادی بستگان بازداشت شده خود، به پاسگاه پلیس مراجعه کنند.
حسن روحانی در خلال مبارزات انتخاباتی خود در ژوئن گذشته وعده داد تا گشت ارشاد را از خیابان ها جمع کند. وی پس از پیروزی در انتخابات، ترتیبی فراهم آورد تا مسئولیت گشت ارشاد به وزارت کشور که وی آنرا در کنترل دارد، واگذار شود.
اما واگذاری مسئولیت گشت ارشاد به وزارت کشور نتوانست تغییری ایجاد کند. هفته گذشته، روحانی هنگام بازدید از نمایشگاه کتاب تهران گفت: "انسانهاي با فرهنگ به ارشاد نیازی ندارند". اسماعیل احمدی مقدم از فرمانده پلیس در پاسخ به روحانی گفت: "افراد بی فرهنگ به ارشاد نیاز ندارند" و فردای آن روز ماموران گشت ارشاد در برابر ورودی نمایشگاه کتاب مستقر شدند. چنین به نظر ميرسد که پلیس گشت ارشاد و هواداران آنها احتمالا تابستان پر مشغله ای پیش رو خواهند داشت.
با خودتون چندچندین؟ (226958)