گروه اقتصادی: اقتصاد در ایران بعد از برهه پایان جنگ تحمیلی به گرانی و در نتیجه بحران عادت کرده بود اما اینکه اقلام به یکباره دو برابر و در پارهای از موارد ۳۰۰ یا حتی ۴۰۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کنند، پدیدهای است که لایههای مختلف جامعه را شدیداً تحت تاًثیر قرار داده است، به طوری که قشر متوسط به قشر ضعیف و قشر ضعیف هم به حاشیه نشینی رسیده است تا بتوان اینطور گفت که با بحرانی به قاعده جدی روبرو هستیم.
به گزارش اقتصاد24، احمد خرم وزیر راه دولت اصلاحات در این باره اظهار داشت: آقایانی که برنامه هفتم توسعه را نوشته اند، یا از شرایط بی خبر هستند و یا اینکه اساساً از مدیریت اقتصادی چیزی نمیدانند. در واقع هر برنامه توسعهای که نوشته میشود، به این معنی است که برای رشد اقتصادی برنامهای راهبردی تعیین شود که لازمه چنین امری چیزی جز این نمیتواند باشد که هم کاستیهای روز شناسایی شوند و هم اینکه پتانسیلهای موجود ارزیابی دقیقی شوند تا بتوان نقشه راهی اصولی مشخص شود تا در مرحله بعدی برای تحقق اهداف، امور مدیریتی و اجرایی به طور دقیقی انجام شوند.
دولتی قرار است مشکلات را کم کند که هیچ شناختی از مدیریت اقتصادی ندارند
وزیر راه دولت اصلاحات در ادامه افزود: آنچه در این ۲ سال از دولت سیزدهم مشاهده شده است، موید این قضیه است که دولتی قرار است مشکلات مردم را کم کند گویی هیچ شناختی از بایدها و نبایدهای مدیریت اقتصادی ندارند؛ یعنی با نگاهی به چینش مدیران میتوان فهمید که دولت آقای رئیسی با مبانی اقتصاد غریبه است. در واقع اگر گرانی بیداد میکند و اگر مردم حتی برای تامین مایحتاج اصلی خود هم مجبور به «حساب و کتاب» هستند تا به لحاظ مالی کم نیاورند، دلیلی جز این ندارد که دولت جاری اساسا از ابزار کارآمدی و تاثیرگذاری محروم است.
وی تصریح کرد: این روزها در حالی تحریم را بهانهای برای بحران اقتصادی میدانند که اگر تصمیم گیران صلاحیت داشته باشند، حتی با وجود غیبت در بازارهای جهانی هم میتوانیم حتی المقدور گلیم اقتصادی را از آب بیرون بکشیم که ما در دولت اصلاحات به گواه همه موفق به این کار شدیم. برنامه سوم توسعه تنها برنامهای بود که در دولت خاتمی به طور کامل اجرا شد که به اذعان همه برنامهریزان و مجریان، این برنامه بهترین برنامهای است که قبل و بعد از انقلاب اجرایی شده است. ما که در بخش راه و ترابری این برنامه بودیم، ۱۳ درصد از اهداف برنامه جلوتر رفتیم که این در تاریخ ۴۵ ساله نظام بی سابقه است. به منتقدان خاتمی میگویم «عقل نیست، چشم که هست» واقعا این همه دستاوردها را چطور نمیبینید و به راحتی انکار میکنید؟ نمیبینید این همه کارهای ماندگار را؟
ماجرای تغییر نظر هاشمی درباره عملکرد دولت خاتمی
خرم درباره توفیق دولت اصلاحات با ذکر یک خاطره ادامه میدهد: تقریبا یکسال از دولت خاتمی گذشته بود و استاندار خوزستان بودم. از دفتر مرحوم هاشمی تماس گرفتند و گفتند آقای هاشمی برای بازدید قصد سفر به خوزستان را دارند. ظاهرا به آن مرحوم درباره چگونگی پیشرفت طرحهای مهم سازندگی اطلاعات غلط داده بودند. مرحوم هاشمی در بدو ورود به بدترین شکل ممکن درباره دولت حرف زدند، به طوریکه دولت را سکه یک پول کرد.
من حوصله به خرج دادم و هیچ حرفی نزدم. بعد از بازدید از کارون ۳، نیروگاه شهید عباسپور، سد کرخه و کارون و... ایشان نظرش به کل تغییر کرد و در مصاحبهای طلایی همه مطالبی را که در ورود به خوزستان گفته بود، پاک کرد. چند روز بعد از آقای خاتمی شنیدم، در حاشیه دیدار عید مبعث مسئولان با رهبری، آقای هاشمی دست آقای خاتمی را گرفت و گفته بود، دولت شما طرحهای سازندگی را بسیار بهتر از دولت من پیگیری کرده است و تشکر کرد.
وزیر راه دولت اصلاحات در پایان گفت: دولتیها در شرایطی همچنان به مردم وعده و وعید میدهند که با عرض تاسف باید اشاره کنم، از دولت سیزدهم به این دلیل که از تجربه و تخصص لازم محروم هستند، نمیتوان انتظار کارآمدی داشت. مگر اینکه به این تصمیم برسند که از نیروهای کارکشتهای که در دایره خودیهای شان نیستند، بهره بگیرند.