گروه سلامت: تخم شربتی گیاهی یکساله است که شباهت زیادی به ریحان دارد. این گیاه خودرو در اوایل بهار در کوهستانها و مراتع بیابانی میروید و گلهای به رنگ قرمز، گلبهی و صورتی دارد.
به گزارش بهدات نیوز،تخم شربتی که به ریحان شیرین، دانه فالوده و تره خراسانی نیز نامیده میشود در طب سنتی ایران برای درمان بیماریهایی از قبیل ناراحتیهای گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوء هاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها استفاده میشود. همچنین گفته شده در بهبود خلق و خوی افراد تاثیر مثبت داشته، سیاه سرفه را برطرف میکند، در رفع عطش موثر بوده، باعث کاهش فشار خون میشود و از روغن آن میتوان برای درمان عفونتها استفاده کرد.
در کشورهای آسیای شرقی نیز این گیاه برای درمان درد معده، گزیدگی مار و پایین آوردن دمای بدن استفاده میشود. براساس گزارش پژهشگران مواد تشکیل دهنده تخم شربتی که دارای مقادیر زیادی روغنهای امگا ۳ میباشد به علت جویده نشدن اصولا توسط بدن جدب نمیشود و تنها لایه خارجی آن توسط بدن جذب میشود. لایه خارجی تخم شربتی متشکل از مقادیر زیادی فیبر، برخی ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی همچون آنتوسیانینها و بتاسیسترول، ۶ میلیگرم کلسیم در هر ۱۰۰ گرم و ۰.۱۹ میلی گرم آهن در هر صد گرم میباشد.