گروه سلامت:زعفران بومی نواحی مختلف آسیا، به ویژه جنوب غرب آسیا، جنوب اروپا و خوب اسپانیاست. قسمت مورد استفاده این گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله گل است.به گزارش سلامت نیوز، زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانسهای فراوانی است. رنگ زعفران مربوط به مادهای به نام کرویسن است. مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم مورد توجه بوده درمان افسردگی است. زعفران باعث تحریک اعصاب شده و برای درمان افسردگی مفید است.
زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و بالاخره اگر میخواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید. زعفران را باید در شیشههای دربسته و دور از تور نگه داری کنید، زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست میدهد. اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست میدهد.
با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریعتر از پودر نشده آن تبخیر میشود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید. از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد؛ بنابراین زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند. در ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیهها مضر است و اشتها را نیز کم میکند