گروه اقتصادي: بنا بر این گزارش، واردات خودرو، گوشی تلفن همراه و سیگار در فروردین امسال نسبت به سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده است.
در فروردین امسال دو هزار و ۳۰۹ دستگاه خودروی سواری به ارزش ۵۲ میلیون دلار وارد ایران شد در حالی که این رقم برای فروردین سال گذشته تنها ۵۱۵ دستگاه خودرو به ارزش ۱۲ میلیون دلار بود.
سیگار ۳۰۵ تن به ارزش دو میلیون و ۲۵۳ هزار دلار ۵۵۶ تن به ارزش چهار میلیون و ۷۰۹ هزار دلار
میانگین قیمت خودروهای وارداتی ۲۲ هزار و ۶۸۲ دلار برآورد شده است. این در حالی است که گران ترین خودروی وارداتی در این مدت یک خودروی هیوندای سانتافه مدل ۲۰۱۴ به قیمت ۲۰۴ هزار دلار بود. غیر از این خودروی ساخت کره جنوبی، یک خودروی بنز هشت سیلندر به ارزش ۱۷۷ هزار و ۸۳ دلار و دو مدل خودرو مازراتی شش سیلندر، سقف کشویی مدل ۲۰۱۴ به ارزش ۱۳۴ هزار و ۸۸۰ دلار گران قیمت ترین خودروهای وارداتی در فروردین ماه بوده اند. اکثر خودروهای وارداتی از طریق امارات متحده وارد ایران شده است. واردات گوشی تلفن همراه در فروردین سال گذشته تنها سه میلیون دلار بود که این رقم در فروردین امسال به ۱۲ میلیون دلار رسیده است. گوشی های تلفن عمدتا از امارات متحده عربی، کره و چین وارد شده است. واردات سیگار در فروردین امسال دو برابر شده و از دو میلیون و ۲۵۳ هزار دلار به چهار میلیون و ۷۰۹ هزار دلار رسیده است.
افزایش واردات کالا
بنابر گزارش گمرک ایران در اولین ماه سال جدید خورشیدی، دو میلیون و ۶۴۴ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۵۱۴ میلیون دلار وارد ایران شد در حالی که در فروردین سال گذشته میزان واردات ایران یک میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۶۹ میلیون دلار بود.
کاهش صادرات کالا از ایران به افغانستان
"در فروردین سال گذشته ۲۶۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۷۳ میلیون دلار به افغانستان صادر شده بود که در فروردین امسال به ۱۰۸هزار تن کالا به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است." به گزارش بی بی سی،گندم در صدر فهرست کالاهای وارداتی قرار دارد و بنابر گزارش گمرک در فروردین ماه، ۹۲۷ هزار تن گندم به ارزش ۳۲۹ میلیون دلار وارد شد که نسبت به فروردین سال گذشته تقریبا دوبرابر شده است. برنج، سویا، شکر، ذرت، گوشت یخ زده و روغن در صدر کالاهای وارداتی قرار دارند و مهمترین تغییر در میان مهمترین کالاهای وارداتی این است که ارزش واردات گوش یخ زده در فروردین سال گذشته ۱۳ میلیون دلار و این کالا در جایگاه بیست و دوم بود ولی در فروردین امسال با ۶۱ میلیون دلار در ردیف ششم کالاهای وارداتی جای گرفته است.
بیشتر از دو سوم کالاهای وارداتی به ارزش یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار از آسیا وارد شده است و میزان واردات از اروپا ۴۹۹ میلیون دلار بوده است . امارات متحده عربی، چین، هند، ترکیه و کره جنوبی به ترتیب پنج کشور اصلی صادر کننده کالا به ایران بوده اند. بنابر این گزارش، واردات از امارات و چین نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا پنجاه درصد افزایش پیدا کره است. بعد از توافق ژنو بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک ( آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) تحریم غرب بر صادرات محصولات پتروشیمی برداشته شد و به همین دلیل صادرات پتروشیمی بیشتر از بیست درصد و صادرات میعانات گازی بیشتر از ۴۳ درصد افزایش پیدا کرد.
کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، هند و افغانستان به ترتیب بزرگترین بازار کالاهای صادراتی ایران بوده اند. در مقابل، بنابر گزارش گمرک ایران، صادرات کالا به افغانستان از لحاظ ارزش پنجاه درصد کاهش پیدا کرده است. در فروردین سال گذشته ۲۶۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۷۳ میلیون دلار به افغانستان صادر شده بود که در فروردین امسال به ۱۰۸هزار تن کالا به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد. بنابر این گزارش، صادرات کالا به چین از ۴۹۶ میلیون دلار در فروردین سال گذشته به ۶۹۴ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.