گروه بینالملل: قانونگذاران جمهوریخواه در نامهای شدیداللحن به مریک گارلند، دادستان کل و آوریل هاینز، مدیر سازمان اطلاعات و امنیت ملی ایالات متحده (سی آی ای)، درباره نفوذ «ایدئولوژی» جمهوری اسلامی ایران در دستکم چهار مسجد و مرکز مستقر در ایالات متحده هشدار دادهاند.
به گزارش شبکه فاکسنیوز، این نامه سه صفحهای به طور انحصاری به دست این شبکه رسیده است و به دقت و جزئیات موارد مطرح شده علیه مساجد و مراکز مرتبط با ایران در مریلند، تگزاس، میشیگان و ویرجینیا را تشریح میکند. بر اساس این نامه «مرکز آموزش اسلامی» در شهر پوتومک مریلند، از بنیاد علوی که سازمانی تحت کنترل جمهوری اسلامی است بودجه میگیرد و ابوالفضل ناهیدیان، که یکی از اعضای آن است که به عنوان «شاخصترین حامی حضرت امام خمینی در آمریکا» شناخته میشود. در این نامه آمده است که ایالت مریلند حتی از محل بودجه عمومی؛ مرکز آموزش اسلامی در شهر پوتومک را تامین مالی کرده که به نوشته این نامه «تاسفبار» است. برایان فلدمن، نماینده دموکرات ایالت مریلند مسئول ارائه بودجه معرفی شده است.
داگ لمبورن، نماینده جمهوریخواه از ایالت کلرادو نقش اصلی را در نگارش نامه به دادستان کل و رییس سازمان اطلاعات و امنیت ملی آمریکا دارد. لمبورن به شبکه خبری فاکس گفت: «تلاشهای ایران برای نفوذ در ایالات متحده آمریکا از طریق مساجد شیعیان و مراکز فرهنگی سراسر این کشور از سالها پیش جریان داشته است. این مساجد به کار انتشار نفرت در قبال هر کسی که با رژیم ایران مخالف باشد مشغولند و تا جایی پیش میروند که از طریق سرودها و زیارتگاههای خود حکومت جمهوری اسلامی را تمجید میکنند. ضروری است که دولت ایالات متحده تهدید ناشی از تروریسم دولتی را در هر کجا که ظاهر شود، چه در خاورمیانه و چه در داخل آمریکا، درک کرده و به آن پاسخ دهد.»
در این نامه ادعا شده است که تکریم بزرگترین حامی تروریسم دولتی به مرکز آموزش اسلامی در مریلند محدود نمیشود و به یکی دیگر از این موسسات با نام مشابه «مرکز آموزش اسلامی» در هیوستون اشاره میکند.
به گفته او، این مرکز دهها کودک را به اجرای سرود«سلام فرمانده» واداشته است. در این نامه آمده است که دلایل زیادی نشان میدهد که هر دو مرکز اسلامی در پوتومک و هيوستون مستقیما در خدمت حکومت ایراناند که شاید واضحترین آن این است که «مولانا غلام حر شبیری برای ۱۰ سال از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ امام مرکز هيوستون بود.» نامه سپس به نقل از وبسایت کارفرمای کنونی مولانا شبیری مینویسد که «دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران مستقیما او را به این سمت در مرکز آموزش اسلامی منصوب کرده بود.» گاس بیلیراکیس، نماینده جمهوریخواه ایالت فلوریدا به فاکسنیوز گفت که «تلاشهای ایران برای اعمال نفوذ خود در نهادهای مذهبی و فرهنگی آمریکا مایه نگرانی هر آمریکایی است. زمان آن رسیده که دولت ایالات متحده آن را جدی بگیرد و مردم آمریکا باید بدانند که وزارت دادگستری و جامعه اطلاعاتی چگونه با این تهدید مبارزه میکنند.»
سومین نمونه از نفوذ ادعایی حکومت ایران در حیات مذهبی آمریکا، طبق این نامه، «دار الحكمه الاسلامی» در ديربورنهایتز ایالت میشیگان است و نمایندگان جمهوریخواه نوشتهاند این «مسجد شیعه به رهبری جمهوری اسلامی ایران نشانههایی مشابه دارد از این که تحت تدابیر ایران است و امام آن محمد علی الهی، طبق گزارش سیا، مدیر ایدئولوژی سیاسی نیروی دریایی جمهوری اسلامی در دهه ۱۹۸۰ بوده است.»
این نامه میافزاید که در مارس ۲۰۱۷ علی الهی حدود ۳۰ سال پیش با محمد خاتمی، رییسجمهوری سابق جمهوری اسلامی ملاقات کرد و طبق تحقیقات روزنامهنگاران مرکز فوق یکی از تامینکنندگان تبلیغات افراطیگرایانه در راستای دیدگاههای حکومت ایران بوده است.»
بر اساس این نامه، چهارمین نمونه از نفوذ ادعایی حکومت جمهوری اسلامی در ایالات متحده، مسجد مناساس در شهر موسس ایالت ویرجینیا است. نامه میگوید که یک ویدیوی جدید از داخل مسجد آن را مزین به تصاویر «شهدای» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سوریه شهید شدهاند، مجسمهای بزرگ از آیت الله خمینی و پرچم و شعارهای جمهوری اسلامی» نشان میدهد. فاکسنیوز سپس به مطلبی نوشته ابوالفضل ناهیدیان در وبسایت مسجد منسس در تجلیل از سردار قاسم سلیمانی اشاره کرده است که به گفته فاکس مسئول مرگ بیش از ۶۰۰ آمریکایی نظامی در خاورمیانه است.
در نامه کنگره آمده است که مسجد مناساس در سال ۲۰۱۹ به طور آشکارا چهلمین سالگرد انقلاب ۱۳۵۷ در ایران را جشن گرفت. بعد به سخنان امام ناهیدیان که ویدیوی آن در کانال یوتیوب مسجد منتشر شده اشاره میکند که در آن اسرائیل و سیا را در «اظهاراتی ناشی از توهم توطئه» مورد انتقاد قرار میدهد و میگوید که اسرائیل «۱۱ سپتامبر را ایجاد کرد» و برجها را منفجر کرد تا موجب «ایجاد تنفر از مسلمانان شود و اشغال سرزمینهای مسلمانان را توجیه کند.» نمایندگان کنگره در نامه خود پرسیدهاند که آیا وزارت دادگستری و جامعه اطلاعاتی ایالات متحده «همراه با دیگر ادارات و سازمانهای دولتی ایالات متحده راهبردی را برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران در ایالات متحده آمریکا دارنده یا خیر، بهویژه که چنین نفوذی از طریق نهادهای فرهنگی و مذهبی اعمال میشود.»