گروه بین الملل: در سویدا، مردم پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن بخشهایی از متن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص لزوم تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه نقش بسته بود.
موج تازهای از اعتراضها و اعتصابات در مخالفت با سیاستهای دولت بشار اسد مناطق جنوبی سوریه را که تحت کنترل دولت قرار دارد، در بر گرفته است.
گاردین در گزارشی که به این موضوع اختصاص یافته آورده است که تظاهرات برای دومین هفته متوالی در این منطقه جریان دارد و معترضان بیپروا و با جسارتی بیش از پیش خواهان برکناری بشار اسد شدهاند.در این گزارش به تظاهرات در شهر سویدا واقع در جنوب سوریه اشاره شده و آمده است که معترضان در طول تجمع اعتراضی خود معابر و راههای استانی را مسدود کردند.
استان سویدا که شهر سویدا مرکز آن است از زمان آغاز ناآرامیها و شورشهای سوریه در سال ۲۰۱۱ تحت کنترل دولت باقی مانده و به قلمرو اصلی اقلیت دروزی این کشور تبدیل شده است.
ویدئویی که توسط یک تشکل تحت هدایت فعالان سوری در این منطقه موسوم به «سویدا ۲۴» به اشتراک گذاشته شده، صدها نفر را به تصویر کشیده است که در میدان مرکزی شهر تجمع کرده و پرچمهای دروزی را به اهتزاز در میآورند.بر اساس آنچه در این ویدیو مشاهده میشوند معترضان همچنین شعارهایی با مضمون «زنده باد سوریه و مرگ بر بشار اسد» سر میدهند.
ویدئوی دیگری که در فضای مجازی منتشر شد، فعالان را نشان میدهد که پس از بستن درهای شاخهای از حزب بعث حاکم در شهر ملح در شرق استان سویدا، شعار میدادند.
ویدئوی دیگری که در فضای مجازی منتشر شده، شماری از فعالان را نشان میدهد که پس از جوش دادن و بستن درهای ساختمان یکی از دفاتر حزب حاکم بعث سوریه در شرق استان سویدا، شعارهایی را بر ضد دولت و بشار اسد سر میدهند.یکی از معترضان توضیح میدهد که دفتر حزب بعث به دلیل نقشی که در سرکوب اعتراضات قبلی داشته هدف حمله قرار گرفته است؛ وی در ادامه یادآور میشود که تظاهرکنندگان در حالی پیش از این با مداخله اعضای دفتر حزب بعث سرکوب شده بودند که مطالبه اصلی آنها بهبود خدمات اولیه شهری همچون آب و برق بوده است.
تظاهرات اخیر در شهرهای جنوبی سوریه پس از اعلام دولت مبنی بر لغو یارانه بنزین و بالارفتن قیمت آن آغاز شد و شدت گرفت.
اعتراضات ناشی از افزایش قیمت سوخت و خشم از فساد اقتصادی و سوء مدیریت در سوریه به سرعت به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شده و درخواستهای مکرر برای برکناری بشار اسد بویژه در مناطق جنوبی این کشور تشدید شده است.
در سویدا، مردم پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آن بخشهایی از متن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص لزوم تشکیل یک دولت انتقالی در سوریه نقش بسته بود.
معترضان همچنین خواستار آزادی هزاران شهروند این کشور شدند که از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتی در ۱۲ سال پیش توسط دستگاه امنیتی سوریه دستگیر شدند و به زندان افتادند.
رایان مرئوف، رئیس تشکل سیاسی «سویدا ۲۴» که در تبعید به سر میبرد، به گاردین میگوید: «سویدا پیشتر شاهد اعتصابها و خیزشهای مدنی این چنینی نبوده است. مردم دیگر راضی به اصلاحات نیستند؛ این رژیم قادر به تامین هیچ یک از نیازهای مردم نیست.»به گفته این فعال سیاسی سوری :«این اعتراضات امید را در مردم سوریه بیدار کرده است. مطالبات آنها روشن است و هیچکس دیگر صرفا مطالبات اقتصادی ندارد. مردم سویدا چند سال گذشته برای این مطالبات اعتراض کردند اما چیزی تغییر نکرد.»
دولت سوریه در حالی یارانه سوخت را حذف کرده است که به گزارش سازمان ملل متحد بیش از ۹۰ درصد مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند.
اعتراضات با منشا مشکلات معیشتی و اقتصادی در سوریه که با افزایش قیمت بنزین تشدید شده حالا از ابعاد پیشبینی شده فراتر رفته است؛ معترضان خواستههای بزرگتری دارند و خواهان یک دگرگونی سیاسی و برکناری دولت فعلی در کشورشان هستند.
به گفته رایان مرئوف، رهبر تبعیدی تشکل سیاسی سویدا ۲۴، «جهان فکر میکند که بشار اسد پس از پذیرفته شدن مجدد در اتحادیه عرب پیروز شده است، اما تنها شهروندان این سرزمین هستند که میتوانند در باره مشروعیت او تصمیم گیری کنند.»