گروه علمی: کاوشگر خورشیدی هند، یک عکس سلفی در فضا گرفته و عکس جالبی را نیز از زمین و ماه ثبت کرده است.به گزارش ایسنا، کاوشگر هندی «آدیتیا-ال۱»(Aditya-L۱) در حال چرخش در اطراف زمین پیش از حرکت کردن به مقصد نقطه لاگرانژ ۱، عکس خیرهکنندهای را از زمین و ماه گرفته است. همچنین این کاوشگر، یک عکس سلفی را ثبت کرده است.
کاوشگر آدیتیا-ال۱ که در مأموریتی برای بررسی خورشید پرتاب شده، در حال حاضر به سوی «نقطه لاگرانژ ۱» حرکت میکند. این نقطه یک مکان منحصربهفرد در فضا است که در آن، نیروهای گرانشی خورشید و زمین در تعادل قرار دارند.آدیتیا-ال۱ که روز دوم سپتامبر از سکوی پرتاب «سریهاریکوتا»(Sriharikota) در «مرکز فضایی ساتیش داوان»(SDSC) پرتاب شد، اولین رصدخانه خورشیدی هند است.
این کاوشگر دو مانور را در اطراف زمین به پایان رسانده است و در روزهای آینده برای همیشه سیاره را ترک میکند تا به خانه جدید خود برود.آدیتیا-ال۱، هفت محموله را حمل میکند که برای مشاهده کردن جنبههای گوناگون خورشید از جمله فوتوسفر، کروموسفر و تاج آن طراحی شدهاند. همچنین این کاوشگر، تغییرات قدرت میدان مغناطیسی را در مدار پیرامون نقطه لاگرانژ ۱ اندازهگیری میکند.
هدف ماموریت آدیتیا-ال۱، افزایش دادن درک ما در مورد رویدادهای فوران خورشیدی و تأثیر آنها بر آبوهوای فضاست. این کاوشگر در یک مدار پیرامون نقطه لاگرانژ ۱ قرار خواهد گرفت که تقریبا ۱.۵ میلیون کیلومتر از زمین در جهت خورشید فاصله دارد. این موقعیت استراتژیک به کاوشگر امکان میدهد تا خورشید را به طور مداوم و بدون هیچ گونه اختفا یا کسوف رصد کند و دادههای مربوط به فعالیتهای خورشیدی را در لحظه ارائه دهد.
انتظار میرود که محموله اولیه آدیتیا-ال۱موسوم به«تاج نگارخط انتشار مرئی»(VELC) پس از رسیدن به مدار مورد نظر بتواند روزانه ۱۴۴۰ عکس را برای تجزیهوتحلیل به ایستگاه زمینی بفرستد. این عکسها، اطلاعات ارزشمندی را در مورد ویژگیهای خورشید ارائه میدهند و به درک ما در مورد اخترفیزیک خورشیدی کمک میکنند.عکسهای اخیر زمین و ماه که توسط آدیتیا-ال۱ گرفته شدهاند، هیجان دانشمندان و علاقمندان به فضا را برانگیختهاند. همان طور که کاوشگر به سفر خود به سوی نقطه لاگرانژ ۱ ادامه میدهد، انتظار میرود عکسهای جذاب و دادههای ارزشمندتری را ارائه کند که فصل جدیدی را در تاریخ اکتشافات فضایی هند رقم میزنند.