به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۵ ساعت ۱۳:۲۱
کد مطلب : ۴۲۸۳۳۱

تغذیه درست برای پیشگیری از سرماخوردگی

تغذیه درست برای پیشگیری از سرماخوردگی
گروه سلامت:مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، به نقش تغذیه صحیح در پیشگیری از سرماخوردگی اشاره و بیان کرد: تغذیه صحیح سبب افزایش قوای عمومی بدن شده و این امر می‌تواند از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری کند.

به گزارش ایسنا،نسرین علیزاده با اشاره به نقش ویتامین C در پیشگیری از سرماخوردگی افزود: انواع میوه‌ها و سبزی‌ها مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، انواع توت، کیوی، فلفل دلمه‌ای، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین c می‌توانند در درمان سرماخوردگی‌ها موثر باشند.

وی خاطرنشان کرد: غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامین‌های گروه B هستند که مصرف این مواد در بدن از بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی پیشگیری می‌کند. مصرف سیر که دارای آهن و روی است، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.علیزاده بیان کرد: مواد غذایی دارای ویتامین A نیز در تقویت ایمنی بدن مانند جگر، کره و تخم‌مرغ، هویج، انبه، سیب‌زمینی، زردآلو، کدو حلوایی موثر بوده و علاوه بر آن نیز سبزی‌های سبز تیره نیز تامین‌کننده بتاکاروتن هستند، در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در هنگام سرماخوردگی، خوردن شلغم و خانواده آن مانند تربچه و انواع ترب سفید و سیاه می‌تواند موثر باشد، گفت: این مواد به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی، ضدمیکروب و ضدویروس هستند و در درمان سرماخوردگی موثرند.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع توصیه می‌شود از تمام مواد غذایی به خصوص میوه‌ها و سبزی‌های تازه، گوشت کم‌چرب، ماهی، غلات، مغز‌ها و دانه‌ها در روز‌های سرد سال بیشتر استفاده شده و مواد غذایی سالم و خانگی بیشتر در برنامه غذایی قرار گیرند و کمتر از غذا‌های آماده بسته‌بندی شده و کنسرو‌ها که از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند، استفاده شود.
برچسب ها: سرماخوردگی تغذیه
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها