به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۹ ساعت ۱۷:۵۵
کد مطلب : ۴۲۹۲۷۵

پس از مصرف این مواد هرگز مسواک نزنید

پس از مصرف این مواد هرگز مسواک نزنید
گروه سلامت:متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی گفت: بعد از خوردن ترشیجات، مینای دندان نرم می‌شود و در صورت استفاده از مسواک و خمیر دندان به سادگی ساییده شده و آسیب می‌بیند.فرزانه شیرانی در مورد اهمیت حفظ مینای دندان اظهار کرد: مینای دندان به عنوان سخت‌ترین بافت بدن و لایه‌ای غنی از مواد معدنی استقامت زیادی در برابر مواد اسیدی و نیروی‌های وارده به دندان دارد و از عاج زیرین محافظت می‌کند؛ بنابراین حفاظت از آن در سلامت دندان‌ها موثر است.

وی ادامه داد: مصرف زیاد و مداوم مواد ترش و اسیدی همچون لواشک صنعتی و ترشک ها، مینای دندان را به شدت در برابر انحلال قرار می‌دهد و ضخامت آن را کم می‌کند، بنابرین این آگاهی باید در جامعه ایجاد و از مصرف بیش از حد ترشیجات پرهیز شود.متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی افزود: در صورت مصرف ترشی نباید بلافاصله بعد از آن مسواک زد، زیرا در این حین مینای دندان نرم شده و مسواک و خمیر دندان نیز که حاوی مواد ساینده هستند باعث سایش بیشتر آن می‌شود. باید دهان را با آب شرب شسته و از آدامس‌های بدون قند استفاده کردو در واقع جویدن این نوع آدامس باعث ترشح بیشتر بزاق و برگشت مواد معدنی به مینای دندان می‌شود.

شیرانی ادامه داد: مواد غذایی و قندی باقی مانده روی دندان مورد مصرف میکروب‌ها قرار گرفته و اسید تولید می‌کنند و به مرور زمان و در صورت رعایت نکردن بهداشت صحیح دهانی، اسید تولیدی باعث تخریب مینای دندان و در نهایت پوسیدگی دندان می‌شود.

وی افزود: مشکلات گوارشی و برگشت اسید معده در دهان به شدت مینای دندان را در معرض انحلال و تخریب قرار می‌دهد. ترمیم دندان در صورت وجود مشکلات گوارشی فایده‌ای ندارد و تخریب مینای دندان ادامه می‌یابد. به همین خاطر این افراد باید پیش از رسیدگی به مینای دندان، مشکل گوارشی خود را حل کنند.

متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی تصریح کرد: با انحلال کامل مینای دندان لایه نازکی روی عاج قرار می‌گیرد و با ادامه این روند عاج دندان به محیط دهان باز می‌شود. در این حالت مینای دندان دیگر در مقابل عوامل مخرب مقاوم نیست و سایش و حساسیت شدید دندانی ایجاد می‌شود، بنابراین استقامت و طول عمر دندان‌ها به شدت کاهش می‌یابد، در این مدت دردی حس نمی‌شود و با ایجاد حفره و شکستگی در دندان و گسترش آن باعث سوراخ شدن و در نهایت از بین رفتن دندان می‌شود.

شیرانی ادامه داد: در صورت نمود حفره‌های میکروسوپی روی مینای دندان می‌توان با استفاده از مسواک میکروب‌ها حذف کرد و با رسوب خمیر دندان حاوی فلوراید و مواد معدنی بزاق دهان حفره‌های میکروسکوپی ترمیم می‌شود.وی با بیان اینکه ترک‌های مینایی بسیار شایع است ادامه داد: علت ترک‌های مینایی در دندان مصرف همزمان مواد خیلی گرم و خیلی سرد یا اصابت ضربه‌ای است، البته خطر حادی وجود ندارند و در صورت افزایش ترک‌ها روی دندان و ایجاد حساسیت و درد و اختلال در جویدن باید به دندان پزشک مراجعه و اقدامات لازم جهت ترمیم انجام شود.

متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی افزود: قند‌های مصنوعی ۵ کربنی مورد استفاده میکروب‌ها قرار نمی‌گیرد حتی در کاهش میکروب‌های دهان موثر است، اما میکروب‌ها قند‌های ۶ کربنه موجود در قند‌های طبیعی مثل خرما و میوه‌ها و قند‌های غیر طبیعی موجود در شیرینی‌ها را تجزیه می‌کنند، البته خوراکی‌های حاوی قند‌های طبیعی دارای فیبر و مواد معدنی برای بدن مفید است.

شیرانی ادامه داد: مینای دندان بعد از تشکیل در دوران جنینی و موجود در فک نوزاد تازه متولد شده دیگر قابل بازسازی نیست و بعد از نمود دندان در دهان کودکان، با استفاده بزاق مستحکم می‌شود باید کودک در رده سنی ۶ تا ۱۲ سال باید تحت نظر داندانپزشک باشد که در صورت لزوم اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

وی افزود: بزاق حاوی مواد معدنی به عنوان عامل اصلی محافظت در کنار دندان‌ها است و مینای دندان افرادی که دارای خشکی دهان به علت عوارض مصرف برخی دارو‌ها در معرض آسیب است و باید به بهداشت و افزایش بزاق دهان توجه کنند.

متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی با بیان اینکه خدمات کلینیکی دندان برای اکثر مردم گران است افزود: مهمترین و بهترین راه پیشگیری استفاده از مسواک و نخ دندان به موقع و صحیح و قبل از خواب شبانه برای حذف میکروب‌ها و اسید‌های مخرب است.

وی افزود: استعداد پوسیدگی و وضعیت دندان در آینده مربوط ژنتیک فرد و شکل و ساختار دندان والدین و مواد معدنی رسوبی در ساختار اولیه است و تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری و شیرخوارگی و در تشکیل و تقویت مینای دندان موثر است و افراد مستعد پوسیدگی مینای دندان باید با تدابیر بهداشتی در حفظ بهتر آن بکوشند.
برچسب ها: دندان ترشی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها