به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۰۷ ساعت ۱۷:۲۳
کد مطلب : ۴۳۰۹۲۹

ماموریت‌مشترک هند و ژاپن برای‌کشف آب د‌رماه

ماموریت‌مشترک هند و ژاپن برای‌کشف آب د‌رماه
گروه علمی:آژانس‌های فضایی هند و ژاپن قصد دارند در سال ۲۰۲۵ یک ماموریت را برای کشف آب به قطب جنوب ماه پرتاب کنند.به گزارش ایسنا، «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن»(JAXA) در حال پیشرفت در ساخت ماه‌نورد خود برای ماموریت مشترک با هند به سوی قطب جنوب ماه است.

این آژانس فضایی و «سازمان تحقیقات فضایی هند»(ISRO) در سال ۲۰۱۹ با این پروژه همکاری موافقت کردند. سازمان تحقیقات فضایی هند که اخیرا این کشور را به چهارمین کشور با تجربه فرود نرم روی ماه تبدیل کرده است، فرودگر این مأموریت را خواهد ساخت و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن مسؤول پرتاب و ساخت ماه‌نورد خواهد بود.

بر اساس گزارش آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن، این ماموریت قرار است سال ۲۰۲۵ برفراز موشک جدید «H3» ژاپن پرتاب شود. آژانس در مرحله طراحی اولیه ماه‌نورد با کمک گروه‌هایی است که آزمایش‌هایی را روی شن انجام می‌دهند تا رگولیت ماه را شبیه‌سازی کنند. این آزمایش‌ها تأیید می‌کنند که ماه‌نورد می‌تواند اهداف علمی کلیدی خود را روی ماه انجام دهد.

«ناتسو فوجیوکا»(Natsu Fujioka) از اعضای گروه توسعه‌دهنده ماه‌نورد، گفت: پروژه «لوپکس»(LUPEX)، کمیت و کیفیت آب را در ماه بررسی خواهد کرد. ما امیدواریم که بتوانیم از این داده‌ها به عنوان مبنایی برای در نظر گرفتن فعالیت‌های انسانی پایدار روی ماه در آینده استفاده کنیم.

ماه‌نورد، خودکار خواهد بود و با محموله‌های علمی خود به دنبال آب خواهد رفت. همچنین، ماه‌نورد می‌تواند به حفاری در سطح ماه بپردازد تا نمونه‌هایی را جمع‌آوری کند که توسط تجهیزات ماه‌نورد بررسی می‌شوند. هر یک از این قابلیت‌ها به خودی خود یک شاهکار است، اما ترکیب آنها، یک نتیجه جدی را ارائه می‌دهد.

فوجیوکا گفت: این یک پروژه چالش‌برانگیز است که یک ماه‌نورد با وزن چند صد کیلوگرم به همراه تجهیزات بارگیری‌شده به ماه منتقل شود، در اطراف ماه حرکت کند و نمونه‌های جمع‌آوری‌شده را در محل مورد بررسی قرار دهد.آژانس‌های فضایی دیگر نیز محموله‌های علمی را در این ماموریت ارسال خواهند کرد. طیف‌سنج نوترونی ناسا، هیدروژن را تا عمق یک متری زیر سطح قطب جنوب ماه جستجو می‌کند و طیف‌سنج جرمی اگزوسفریک آژانس فضایی اروپا به بررسی فشار گاز و نشانه‌های شیمیایی روی سطح ماه می‌پردازد.

«هیروکا اینوئه»(Hiroka Inoue) که در این همکاری بین‌المللی و انتخاب محل فرود ماموریت لوپکس مشارکت دارد، گفت: تجزیه و تحلیل داده‌های رصدی گوناگون در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که ممکن است آب در مناطق قطبی ماه وجود داشته باشد. مناطق قطبی ماه همان مناطق اطراف قطب‌های شمال و جنوب ماه هستند.
وی افزود: اگر بتوان آب را در این مناطق یافت، می‌توان از آن به عنوان منبع انرژی برای فعالیت‌های آینده انسان روی ماه استفاده کرد. به همین دلیل، کشورها به شدت به دنبال اکتشاف در ماه هستند.

هند، ماموریت فرود موفقیت‌آمیز «چاندرایان-۳»(Chandrayaan-3) روی ماه را در سال جاری آغاز کرد. این در حالی بود که روسیه در ماموریت فرود «لونا-۲۵»(Luna-25) خود شکست خورد. ناسا تصمیم دارد در نوامبر ۲۰۲۴، ماموریت «آرتمیس ۲»(Artemis 2) را به طور آزمایشی برای فرستادن فضانوردان به دور ماه پرتاب کند. چین نیز به دنبال جمع‌آوری اولین نمونه‌ها از سمت دور ماه و آوردن آنها به زمین در سال ۲۰۲۴ است.ماموریت‌های دیگر، برنامه «خدمات باربری ماه تجاری»(CLPS) ناسا و یک فرودگر تجاری ژاپنی هستند که برای پرتاب به ماه در سال آینده برنامه‌ریزی شده است.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها