گروه سیاسی: روزنامه ایران نوشت: اگر مهاجران افغانستانی میخواستند به کار ضد امنیتی در داخل کشور دست بزنند و اوضاع کشور ما را به هم بریزند، بهترین فرصت، فضای متشنج سال گذشته بود. حتی میتوانستند به اسم همراهی با اغتشاشگران دست به آشوبگری بزنند، ولی به صورت عمده صورت نگرفت فقط چند مورد وجود داشت.
بر اساس آمار وزارت کشور، آمار اتباع افغانستانی بیش از ۵ میلیون نفر یعنی کمتر از ۶ میلیون نفر است؛ بنابراین آمارهای دیگری که در این رابطه مطرح میشود صحت ندارد، ضمن اینکه موج جمعیتی مهاجر فقط به سمت ایران نیامدهاند بلکه برخی از آنان در کشورهای دیگر هستند.
- اصلاً در ماههای اخیر و حتی قبل از آن، هیچ اتفاق خاصی در کشور نیفتاده بود که ناگهان دیدیم مسأله مهاجران و برادران افغان برجسته شد؛ چنانکه در چند روز اخیر یک حرکت سازماندهی شده در فضای مجازی شروع شده و از خطر افغانها میگوید، اما واقعاً سؤال این است که مگر در مدت دو سال گذشته اتفاقی در کشور افتاده است که این مسأله باید برجسته شود؟»
- این اسب ترواست که بحران امنیتی در داخل ایجاد کند. به عنوان نمونه تا قبل از ۲۵ شهریور (سالگرد اغتشاشات) خبر و بازتابی در شبکههای اجتماعی در رابطه با اتباع افغان نبود، اما چند روز پس از آن این موج راه افتاد و متأسفانه برخی در داخل هم در دام این ماجرا افتادهاند و به آن دامن زدهاند. تا آنجا که در بعضی پلتفرمهای داخلی هم موضوع بشدت جنجالی و داغ شده است. حال آنکه سال گذشته اغتشاشات گستردهای در کشور رخ داد و اگر مهاجران افغانستانی میخواستند به کار ضد امنیتی در داخل کشور دست بزنند و اوضاع کشور ما را به هم بریزند، بهترین فرصت، فضای متشنج سال گذشته بود. حتی میتوانستند به اسم همراهی با اغتشاشگران دست به آشوبگری بزنند، ولی به صورت عمده صورت نگرفت فقط چند مورد وجود داشت که در فضای مجازی با یک برادر افغانستانی تماس گرفته بودند و به او گفته بودند برود در ازای بستن یک مکانی، چند میلیون پول بگیرد که حالا او هم به خاطر فقر این کار را کرده بود.
- این در حالی است که ما درباره ۵ یا ۶ میلیون تبعه افغانستانی صحبت میکنیم که اگر وارد اغتشاشات میشدند، جنگ داخلی صورت میگرفت.
- از ۵ یا ۶ میلیون نفر تنها ۱۰ درصد ورود غیرمجاز داشتهاند و باقی ویزا گرفتهاند. این در حالی است که یک و نیم میلیون نفر از این جمعیت شیعه هستند، ۳۵ درصد با خانواده آمدهاند، ۷۰۰ هزار نفر دانشآموز و بیش از ۸۰ هزار نفر دانشجو و ۱۹ هزار طلبه هستند که در سطوح بالای فقهی درس میخوانند، ۴ هزار هیأت مذهبی دارند و حدود ۵۷۰ هزار نفر از آنها زائر اربعین بودند.
همچنین در جامعه مهاجر شمار زیادی فعالان تجاری و بازرگانی وجود دارند که بخش عمده صادرات کالای ایرانی به افغانستان را انجام میدهند؛ یعنی به طور مستقیم به اقتصاد ایران کمک میکنند.