لوله داربستی در طولهای 3 یا 6 متر عرضه میشود که فرایند تولید با استفاده از ورق سیاه و روش نورد گرم امکانپذیر است. این محصول بهعنوان نگهدارنده سازه بهکار میرود و از این نظر با سایر لولههای صنعتی که برای انتقال سیال مورد استفاده قرار میگیرند، تفاوت دارد.
منظور از لوله داربستی چیست؟
لوله داربستی بهعنوان نوعی پروفیل فولادی شناخته میشود که برای دسترسی به بخشهای مختلف سازه ساختمانی، با استفاده از تجهیزات خاصی در محل مورد نظر استقرار پیدا میکند.
داربستها از لولههای درجه 5 که ضخامت آنها بین 2 تا 4 میلیمتر است تولید میشوند که این مورد را میتوان عاملی تاثیرگذار در تعیین قیمت لوله داربستی دانست و باید در زمان خرید بهطور دقیق ضخامت مورد نیاز خود را مشخص کنید.
کاربرد لوله داربستی
لولههای داربستی بهعنوان یکی از مهم ترین پروفیلهایی است که در هنگام فعالیتهای ساختوساز مورد استفاده قرار میگیرد که باید گفت این محصول، کاربردهای زیر را در اختیار صنعت ساختمانسازی قرار میدهد.
ایجاد ایمنی با استفاده از لوله داربستی
درواقع مبلغی که شما در ازای قیمت لوله داربستی پرداخت میکنید میتواند در بالابردن امنیت کار تاثیرگذار باشد. با استفاده از این نوع پروفیل فولادی میتوان تکیهگاه ایمنی را برای افراد مشغول بهکار ایجاد کرد.
دسترسی آسان با استفاده از لوله داربستی
برای کار در پروژههای صنعتی و ساختمانی جهت دسترسی و انجام کار در ارتفاع بالا، یکی از تجهیزات ضروری لولههای داربستی هستند که شرایط لازم برای دسترسی راحت را فراهم میکنند.
در ضمن باید این را بدانید که لولهها با کمک بستهای خاص به یکدیگر متصل میشوند و علاوهبر اینکه بهعنوان یک تکیهگاه در ساختمانسازی بهکار میروند، برای نگهداری و ساخت غرفههای نمایشگاهی نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
اجزای تشکیلدهنده داربست
در نظر داشته باشید که شما بهعنوان مسئول یک پروژه ساختوساز زمانی که بهدنبال بررسی قیمت لوله داربستی برای خرید محصول مورد نظرتان هستید باید بدانید که اجزای مختلف این سازه چیست و به کدام موارد نیاز دارید که مهمترین آنها عبارتاند از:
• لولههای سرتاسری
• ستون داربست
• لولههای زیرتختهای
• لولههای قطری
• لولههای شمعی
• قید دیواره درگاهی
آشنایی با نحوه تولید لوله داربستی
برای تولید لولههای داربستی بهطور معمول از ورق سیاه با گرید ST37 استفاده میکنند که در اغلب موارد بهصورت درز مستقیم ساخته میشود. برای انجام این کار لازم است تا مراحل زیر طی شود.
فرایند آمادهسازی تولید لوله داربستی
یکی از مهم ترین مراحلی که باید برای تولید لولههای داربستی انجام شود مربوط به آمادهسازی مواد اولیه براساس ضخامت و قطر مورد نظر است، ازآنجاییکه رولهای ورق سیاه معمولا عرض مشخصی دارند باید با توجه به قطر مورد نیاز برش داده شوند.
مرحله شکلدهی برای تولید لوله داربستی
بعد از اینکه فرایند آمادهسازی بهدرستی انجام شود، عملیات شکلدهی به ورقهای فولادی با استفاده از چندین ردیف غلتک صورت میگیرد که در واقع هر ردیف شامل 3 غلتک در کنار یکدیگر خواهد بود.
در ابتدا غلتک میانی بخش وسط ورق را به سمت پایین خم کرده تا ظاهری شبیه به حرف U پیدا کند، بعد از آن نیز لازم است تا غلتکهای کناری، لبهها را به سمت یکدیگر حرکت دهند تا شکل نهایی و مطابق با حرف O ایجاد شود.
مرحله جوشکاری لوله داربستی
بهمنظور اتصال لبه لوله داربستی، ایجاد مقاومت بالا و استحکام بیشتر باید با استفاده از جوشکاری مقاومتی درزهای پروفیل بهطور کامل جوش داده شوند که در این حالت فشار و حرارت سبب اتصال لبهها میشود.
مراحل تکمیلی تولید لوله داربستی
پس از جوشکاری نهایی لولههای داربستی، با کمک دستگاه برش این نوع پروفیل در طولهای مورد نظر بریده میشود و در آخر بر روی بسترهای خنککننده قرار میگیرد.
باید این را در نظر داشته باشید، چون از لولههای داربستی برای انتقال مواد استفاده نمیشود نیازی به انجام تست هیدرواستاتیک نیست و تنها لازم است که تست فشار مورد بررسی قرار گیرد.
قیمت لوله داربستی چگونه تعیین میشود؟
معیارهای متعددی جهت تعیین قیمت تمامشده لوله داربستی مورد بررسی قرار میگیرد که شامل جنس ورق بهکار رفته برای تولید لوله،گرید، کیفیت، نوع کاربرد و برند تولیدکننده است.
بهطور کلی
قیمت لوله داربستی براساس شاخه یا وزن آن بیان میشود، دیگر عواملی که میتواند روی هزینه نهایی این محصول تاثیرگذار باشد شامل موارد زیر است:
• جنس لولههای داربستی
• سایز انواع لوله داربستی
• ضخامت لوله داربستی که متداولترین موارد شامل 2، 2.5 و 3 میلیمتری است.
هزینه خرید ورق سیاه چه تاثیری بر قیمت پروفیل و لوله داربستی دارد؟
با توجه به این مسئله که ورق سیاه بهعنوان ماده اولیه برای ساخت بسیاری از پروفیلها و لولههای صنعتی بهکار میرود، در زمان تعیین قیمت لوله داربستی لازم است که هزینه این محصول نیز بهعنوان یک عامل موثر مد نظر قرار بگیرد.
باید این را بدانید که
قیمت پروفیل و لوله داربستی در کنار تعیین کیفیت نهایی این محصولات، به درجه کیفی ورق سیاه مورد استفاده برای تولید آنها بستگی دارد که هر کدام از کارخانهجات داخل کشور نمونههای متفاوتی را به بازار عرضه میکنند.
البته باید این را بدانید که ورق سیاه فرایند تولید ساده و آسانتری دارد و همین امر باعث میشود که قیمت نهایی این محصول نیز در مقایسه با دیگر ورقها در سطح پایینتری قرار بگیرد
از همین رو بهکارگیری ورق سیاه برای ساخت لوله داربستی و دیگر پروفیلهای مورد نیاز در صنایع، میتواند از نظر اقتصادی بهصرفهتر باشد و هزینه کمتری را به خریدار تحمیل کند.
عوامل موثر بر قیمت ورق سیاه کدام است؟
عوامل مختلفی نیز وجود دارد که به خودیخود بر روی تعیین قیمت نهایی ورق سیاه بهعنوان یک ماده اولیه پرکاربرد تاثیرگذار است که میتوان گفت مهمترین موارد تعیینکننده
قیمت ورق سیاه عبارتاند از:
• میزان عرضه و تقاضا در بازار فولاد
• هزینه شمشهای فولادی
• شرایط سیاسی و اقتصادی داخلی و جهانی
• نوسانات نرخ ارز
با توجه به اینکه فولاد جزء کالاهایی است که در بازار جهانی معامله میشود، قیمت آن بهصورت روزانه نوسان دارد که این نرخ برروی تمامی محصولات فولادی از جمله ورق سیاه تاثیرگذار خواهد بود.
این تغییرات قیمتی در نهایت میتواند تاثیر زیادی بر روی هزینه نهایی پروفیل و لوله داربستی عرضهشده در بازار داشته باشد، چراکه بیشترین هزینه برای تولید این محصولات به خرید ورق سیاه اختصاص دارد.
جمعبندی
بررسی قیمت لوله داربستی برای صنایعی که از این محصول فولادی به مقدار زیاد استفاده میکنند، اهمیت بالایی دارد. باید گفت یکی از مهمترین موارد تاثیرگذار بر هزینه پرداختی برای خرید این نوع پروفیل، مربوط به قیمت تمامشده ورق سیاه بهعنوان ماده اولیه برای تولید است.