به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۱۷ ساعت ۱۲:۳۲
کد مطلب : ۴۳۲۷۲۲

چطور یک روز بد را به یک روز خوب تبدیل کنیم؟

چطور یک روز بد را به یک روز خوب تبدیل کنیم؟
گروه جامعه: همه‌ی ما افرادی را در اطرافمان داریم که دائماً به ما می‌گویند «مثبت فکر کن»، «اگه مثبت فکر کنی همه‌چیز درست می‌شه» و... اما اگر بخواهیم صادق باشیم، مثبت بودن و مثبت فکر کردن در شرایطی که هیچ‌ چیز به کام ما نیست، کار بسیار سخت و دشواری به نظر می‌رسد.
 حتی نداشتن مشکلات روحی مثل افسردگی هم باعث نمی‌شود همیشه خوشحال و خندان باشیم. معمولاً برآورده نشدن انتظارات یا نداشتن چیزهایی که می‌خواهیم، ما را به سمت ناخشنودی و ناامیدی سوق می‌دهد. از هیچ‌کس و هیچ‌چیز انتظار هیچ کمکی را نداشته باشید تا هیچ‌وقت دل‌شکسته و ناامید نشوید اما با این حال همه‌ی ما به‌نوعی غم را تجربه کرده‌ایم.

اما همیشه به یاد داشته باشید همین شرایط سخت است که به ما درس داده و از ما انسان بهتری می‌سازد. اگر نمی‌توانید شرایط را تغییر دهید، سعی کنید خودتان را عوض کنید و همیشه به یاد داشته باشید که چیزی به اسم «یک روز بد» وجود ندارد. با این حال راهکارهای علمی و روان‌شناسی وجود دارد که به کمک آن‌ها می‌توان یک روز سخت را بهتر و قابل‌تحمل‌تر کرد.

تظاهر کنید همه‌چیز خوب است
زمانی که احساس خوبی ندارید یا ناراحت هستید، به خودتان تلقین کنید که همه‌چیز خوب است و اتفاق بدی نیفتاده. تحقیقات نشان داده تنها وانمود کردن به خوشحالی باعث خوشحالی می‌شود حتی اگر از ته دل نباشد. با این کار سیگنال‌هایی به مغز فرستاده می‌شود که باعث خواهد شد احساس بهتری پیدا کنید. به گفته‌ی دکتر سیمون ریگو، روان‌شناس در (Montefiore Medical Center) «هنگامی‌که تظاهر به خوشحال بودن می‌کنید، بهتر است همزمان به آینه نیز نگاه کنید چون این کار باعث می‌شود حس شاد بودن بهتر به شما القا شود».

نزدیک‌ترین راه گریز را پیدا کنید
گاهی اوقات بهترین راه برای تمام کردن یک روز بد، این است که از محلی که هستید خارج شوید. دکتر سوزان بابل در این‌باره می‌گوید: «بعضی مواقع رهایی از احساسات و افکار منفی با وجود عواملی که روحیه‌ی ما را بد می‌کنند، سخت به نظر می‌رسد. برای مثال شما در یک میهمانی هستید و شخصی که ادعای دوستی با شما را داشته، دائماً از شما بد می‌گوید. در چنین شرایطی بهتر این است محل را ترک کنید تا کمتر مورد هجوم افکار و انرژی منفی آن فرد قرار بگیرید. بیرون آمدن از آن شرایط، خشم شما را کمتر خواهد کرد، چون به‌ جای فکر کردن به آن مسئله، به دنبال جایی هستید که ادامه‌ی روز را در آن‌جا سپری کنید.»

ورزش کنید
ورزش‌هایی مثل کیک‌بوکسینگ یا فعالیت‌هایی که با مشت زدن سر و کار دارد، می‌تواند روحیه‌ی شما را بهتر کند. به گفته‌ی دکتر ریگو: «ورزش کردن باعث ترشح ایندورفین در بدن شما می‌شود و این هورمون به‌سرعت باعث سرخوشی خواهد شد». برای ورزش، فقط به ورزش‌های کسل‌کننده مثل دویدن روی تردمیل پناه نبرید. برای جلوگیری از یکنواختی، ورزش‌های رزمی و کمی خشن می‌تواند انتخاب خوبی باشد.

برای آراسته کردن خود از رنگ‌های روشن استفاده کنید
از لباس‌های دارای رنگ‌های روشن مانند سبز، آبی یا رنگ‌های شاد دیگر استفاده کنید. تحقیقات نشان داده استفاده از رنگ‌های روشن و شاد برای بهتر کردن روحیه معجزه می‌کند.

با یک دوست گپ کوتاهی داشته باشید
هر انسانی به زمانی برای خوش‌گذرانی و تفریح نیاز دارد، اما این‌که با چه کسی و چگونه می‌خواهید وقت‌گذرانی کنید مهم است. یکی از دوستان صمیمی خود که در عین حال گوش‌کننده‌ی خوبی هم هست را انتخاب کنید. به گفته‌ی دکتر دارلِن مینینی، نویسنده‌ی کتاب (The Emotional Toolkit) قبل از این‌که با دوستتان شروع به صحبت کنید، از او بخواهید تا بعد از ۱۵ دقیقه حرف شما را قطع کند، به این دلیل که ۱۵ دقیقه زمان مناسبی است برای این‌که هرچه در دل شماست را بازگو کنید. اگر صحبت شما بیشتر از این مدت ادامه پیدا کند، ممکن است از آن به بعد بیشتر روی مسائل منفی تمرکز کنید.

خود را مشغول نگه‌دارید
تحقیقات نشان داده اگر دائماً روی افکار منفی و ناراحت‌کننده تمرکز کنید، حال روحی شما بدتر خواهد شد، بنابراین تمرکز خود را از موضوعات ناراحت‌کننده منحرف کنید و اجازه ندهید بر شما غلبه کنند. به گفته‌ی دکتر مینینی؛ «برای مثال یک برنامه‌ی تلویزیونی خوب می‌تواند به شما کمک کند. به‌این‌ترتیب ذهن شما به‌ جای تمرکز بر مشکلات، خود را درگیر برنامه‌ی تلویزیونی می‌کند»؛ اما مراقب باشید که چه برنامه‌ای را انتخاب می‌کنید. از تماشای اخبار یا هر برنامه که احساس می‌کنید حال شما را بدتر می‌کند پرهیز کنید بنابراین برنامه‌های تلویزیونی‌ای را انتخاب کنید که سرگرم‌کننده و شاد بوده و توجه شما را جلب کنند.

خوراکی موردعلاقه‌تان را بخورید
اگر روز بسیار بدی داشتید، به چیزی نیاز دارید که به‌سرعت حال شما را بهتر کند. یک روش سریع و آسان دیگر برای بالا بردن روحیه این است که خوراکی یا غذایی که واقعاً دوست دارید را میل کنید. مثلاً اگر خوردن یک بسته پاپ‌کورن کره‌ای یا یک کاپ‌کیک شما را خوشحال می‌کند، حتماً آن را بخورید. در عین حال باید اعتدال را رعایت کنید. زیاده‌روی و پرخوری می‌تواند اثر معکوس روی شما بگذارد، چون اگر در خوردن زیاده‌روی کنید به‌جای این‌که حالتان بهتر شود، به خاطر کالری بیش از حدی که وارد بدنتان کرده‌اید احساس گناه و پشیمانی خواهید کرد.

کمی استراحت کنید
فهرست کارهایی که باید انجام دهید را کنار بگذارید، کار کردن در شرایطی که هم روز سختی داشته‌اید و هم از لحاظ ذهنی آمادگی ندارید، اوضاع را بدتر می‌کند. اگر دوست دارید کاری انجام دهید، سعی کنید یک فعالیت آسان و سبک را انتخاب کنید. مثلاً اگر احساس می‌کنید خانه‌تان نامرتب است، از کارهای کوچک منزل مثل تمیز کردن آیینه شروع کنید.

روز بد، ساخته‌ی ذهن ماست
برای یک دقیقه فکر کنید... آخرین باری که روز بدی داشتید کی بوده؟ آخرین باری که برنامه‌ها و کارهایتان آن‌طور که می‌خواستید پیش نرفته و آرزو کردید ای‌کاش امروز زودتر تمام شود کی بوده؟مسئله اینجاست که در واقعیت چیزی به اسم «روز بد» وجود ندارد. یک روز بد از برداشت ما نسبت به واقعیت سرچشمه می‌گیرد. دکتر پیتر بنتلی، نویسنده‌ی کتاب (Why Shit Happens: The Science of a Really Bad Day) درباره‌ی دلیل علمی یک روز بد این‌طور می‌گوید: «بله روز بد وجود دارد و به نظر من علت به وجود آمدن آن خطاهای خود ماست». طبق گفته او، آمارها نشان می‌دهد افرادی که به بدشانسی اعتقاد دارند، بیشتر از سایرین دچار مشکل می‌شوند. به باور روان‌شناسان اشخاصی که نسبت همه‌چیز بدبین و منفی‌نگر هستند، احتمال بیشتری دارد که دچار بدبختی و ناراحتی شوند؛ بنابراین اعتقاد به این‌که روز بد وجود دارد، دلیل به وجود آمدن آن هم هست.

به خاطر داشته باشید که افکار و عواطف شما گذرا هستند
اگر توجه کرده باشید، هیچ‌چیز همیشگی وجود ندارد. اگر هر وقت که دچار ناراحتی و غصه شدیم، این واقعیت را به خاطر بیاوریم، حال و روحیه‌ی ما بهتر خواهد شد. همین تصور باعث می‌شود صبر کنیم و منتظر بمانیم تا شرایط بهتر شود. زندگی مثل وضعیت آب‌وهوا دائماً در نوسان و تغییر است. یک روز ممکن است طوفانی باشد و یک روز آفتابی؛ بنابراین حالات و شرایط ما پایدار نیستند بنابراین روزهای بد هم پایدار نخواهند بود. ما هیچ‌وقت نمی‌دانیم که فردا چه اتفاقی قرار است بیفتد، شاید یک روز خوب در انتظار ما باشد.

پدر و مادر خود را در آغوش بگیرید
بر اساس مطالعات منتشرشده در نشریه‌ی (Journal of Holistic Nursing) لمس کردن دوستانه مثل در آغوش گرفتن، باعث کاهش سطح هورمون استرس در بدن می‌شود. اگر فکر می‌کنید استرس، علت اصلی ناراحتی و افکار منفی شماست، پدر یا مادر خود را محکم در آغوش بگیرید.

تا می‌توانید بخندید!
بر اساس مطالعات انجام‌شده در دانشگاه آکسفورد، خندیدن باعث ترشح هورمون ایندورفین در بدن شده و به‌سرعت روحیه‌ی شما را بهتر می‌کند. خنده همچنین باعث کاهش استرس و تسکین درد نیز می‌شود.

شما لایق عشق و شادی هستید
به چیزهایی فکر کنید که در همین لحظه به خاطر داشتنشان شکرگزار خواهید بود. حتی کوچک‌ترین چیزها مثل یک لیوان چای یا قهوه‌ی داغی که امروز نوشیدید، یا یک جفت چشم که الان به کمک همان‌ها مشغول خواندن این مطالب هستید. زمانی که خشمگین یا ناراحت هستیم، به‌راحتی داشتن این نعمات را فراموش می‌کنیم. به این ترتیب دفعه‌ی بعد که غمگین و ناراحت بودید، به چیزهایی فکر کنید که شما را خوشحال خواهد کرد. آن‌قدر این روش را در پیش بگیرید تا جزئی از وجود شما شود. افکار منفی هیچ قدرتی ندارند، اگر یاد بگیرید که تمرکز خود را روی چیزهای بهتر متمرکز کنید.

از دیگران کمک بخواهید
هر وقت نیاز به کمک داشتید از دیگران کمک بخواهید. ممکن است فکر کنید که درخواست کمک از دیگران نشان‌دهنده‌ی ضعف شماست، اما زمانی که مشکلاتتان را با یک دوست در میان بگذارید، آن‌ها می‌توانند در حل مشکلات به شما کمک کنند. اگر احساس می‌کنید که با این کار باری بر دوش دیگران خواهید بود، به خاطر داشته باشید هیچ‌کس بدون پشتیبانی و حمایت اطرافیانش به‌جایی نمی‌رسد.

زندگی هیچ‌کس آن‌طور که به نظر می‌آید خوب نیست
هیچ‌وقت زندگی خود را با افراد داخل اینترنت یا هر جای دیگر مقایسه نکنید. این‌که با دوستانتان به‌طور آنلاین در ارتباط باشید خوب است، اما هر چیزی را که می‌بینید باور نکنید. برای مثال عکس‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام منتشر می‌شوند، تمام قسمت‌های زندگی افراد نیست. این عکس‌ها فقط بخشی از زندگی روزانه آنان را به تصویر می‌کشد، بنابراین مقایسه کردن خود با دیگران، در حالی که همه‌چیز را نمی‌دانید کار اشتباهی است.
برچسب ها: روانشناسی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها