به روز شده در ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ - ۰۰:۴۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۷/۲۲ ساعت ۰۹:۴۰
کد مطلب : ۴۳۳۶۲۲

اکنون همه نگاه ها به حزب الله لبنان است

اکنون همه نگاه ها به حزب الله لبنان است
گروه بین الملل: در حال حاضر علیرغم افزایش تنش های مرزی هیچ نشانه ای از حمله قریب الوقوع حزب الله علیه اسرائیل وجود ندارد. ایران رسما اصرار دارد که هیچ دخالتی در حمله گروه شبه نظامی فلسطینی به اسرائیل ندارد. در حالی که برخی از کشورهای عربی همسایه که پیش تر مشتاق بهبود روابط با اسرائیل بودند فرصتی برای ایفای نقش به عنوان میانجی می بینند اما وضعیت به شدت ناپایدار است.
به گزارش فرارو به نقل از المانیتور، به گفته تحلیلگران تاکنون هیچ نشانه ای از این که حزب الله لبنان به عنوان نیروی جنگی قدرتمندتر از حماس متحد فلسطینی اش قصد ورود گسترده به جنگ را داشته باشد مشاهده نشده است.
"حُسنی عبیدی"  مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات جهان عرب و دریای مدیترانه (CERMAM) در ژنو می گوید:"گسترش آتش جنگ به نفع لبنان نیست کشوری که اکنون در حال پشت سر گذاشتن یک بحران سیاسی و اقتصادی بزرگ است. بله، البته خطر سرریز بحران به لبنان نیز وجود دارد حتی در صورتی که حزب الله واکنشی محدود و محتاطانه را از خود نشان می دهد".
قدرت‌ های کلیدی منطقه‌ ای مانند مصر و عربستان سعودی نیز بیش از گذشته مشتاق کاهش تنش ‌ها و افزایش اعتبار بین‌المللی خود با ایفای نقش به عنوان میانجی هستند. شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و حاکم واقعی پادشاهی سعودی که به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل بود در گفت و گوی تلفنی با "محمود عباس" رئیس جمهور فلسطین به او گفت که برای جلوگیری از "گسترش درگیری" تلاش می کند.
"استیون کوک" کارشناس ارشد شورای روابط خارجی می گوید بعید به نظر می رسد که هیچ گونه درگیری بین دولتی ای بین ارتشی از کشورهای عربی و اسرائیل به وجود آید. با این وجود، او می گوید که "خطر واقعی" تشدید تنش بین حزب الله و اسرائیل وجود دارد که یک "سناریوی کابوس وار" است.
"امانوئل مکرون" رئیس ‌جمهور فرانسه روز سه ‌شنبه گفت که احتمال دارد حماس در حمله به اسرائیل کمک‌هایی از خارج دریافت کرده باشد در حالی که تاکید کرد هیچ اثر رسمی ای از دخالت مستقیم ایران وجود ندارد.
اسرائیل به نوبه خود هرگز احتمال اقدام نظامی برای خنثی کردن برنامه هسته‌ای ایران را رد نکرده و گمان می ‌رود در سالیان اخیر چندین عملیات در داخل ایران از جمله ترور "محسن فخری ‌زاده" دانشمند هسته ‌ای در نوامبر ۲۰۲۰ میلادی را پشت سر گذاشته باشد.
لوالوا می گوید:"همکاری ایران با حماس موضوع تازه ای نیست اما من نمی‌بینم تهران خطر گسترش دامنه آتش منطقه‌ای را بپذیرد".
از دید "دنیس بوشارد"  دیپلمات کهنه ‌کار فرانسوی و مشاور امور خاورمیانه در موسسه روابط بین الملل فرانسه ( IFRI) مسئله کلیدی این است که دشمن اصلی اسرائیل در این مناقشه کیست:"فقط حماس است یا ایران"؟ او می افزاید:"اگر اسرائیل به درستی یا نادرست فکر کند که این عملیات توسط ایران تحریک شده بیش از هر چیز خطر گسترش دامنه درگیری وجود دارد".
برچسب ها: اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها