گروه سیاسی: دانشگاه تهران در آیینی، دکترای افتخاری این دانشگاه را به شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه با عنوان «اندیشمند مصلح» اعطا کرد.
رهبر شیعیان نیجریه به همراه همسرش روز چهارشنبه ۱۹ مهر ماه با استقبال اقشار مختلف مردم و جمعی از تشکل های دانشجویی وارد فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) شد.
وی همچنین در نماز جمعه این هفته تهران حضور یافت، مراسم پاسداشتی با عنوان امام آفریقا شامگاه جمعه ۲۱ مهر با حضور جمعی از اهالی ادب به میزبانی گروه بین المللی هندیران به صورت مجازی برگزار شد.
زکزاکی صبح شنبه ۲۲ مهرماه با رهبر معظم انقلاب دیدار کرد. شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی در نیجریه و همسر وی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی فراوان از این دیدار، احساسات خود را غیرقابل توصیف خواندند و گفتند: امیدواریم با دعاهای جنابعالی و تلاشها و مجاهدت مسلمانان، اسلام روز به روز گسترش بیشتری بیابد.
روز جمعه ۲۱ مهرماه تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه با ابتکار بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برای خوشآمدگویی، دیدار و گفتگو به هتل محل اقامت وی رفتند. در این دیدار یکساعته، نامه دعوت رییس دانشگاه از وی برای حضور در جمع دانشجویان دانشگاه هم به وی اهدا شد.
دکتر عطاردی هم انگشتر خود که بر روی عقیق یمنی آن کل قرآن با روش لایهنشانی نیمه هادی و نانوالکترونیک حک شده را به وی اهدا کرد. انگشتری که در سطح حدود ۱۲ × ۱۸ میلیمتری پشت آن تمام صفحات قرآن عثمانطه حک شده و با میکروسکوپ میتوان آن را مشاهده کرد.
دکتر سیدعلی مدنیزاده دانشکده مدیریت و اقتصاد، دکتر امیداخوان و دکتر علیاکبر ابوالحسنی دانشکده فیزیک، دکتر اسدالله کلانتریان پژوهشکده نانو، دکتر هادی نوبهاری دانشکده هوافضا و دکتر سیدمجتبی عطاردی رییس دانشکده برق بعلاوه دکتر سیدسعیدرضا عاملی، دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی از حاضرین جلسه بودند.
این روحانی شیعه و رهبر شیعیان نیجریه، با تأثیر از انقلاب اسلامی ایران و امام خمینی (ه)، شیعه شد و با تأسیس جنبش اسلامی نیجریه، سیصد مدرسه اسلامی در نیجریه و کشورهای همسایه آن تاسیس کرد. او موسسات خیریهای برای ارائه خدمات مالی درمانی و آموزشی به شیعیان راهاندازی کرده است.
زکزاکی گفته، وی همزمان با انقلاب اسلامی در ایران(۱۳۵۷ش)، تبلیغ دینی در نیجریه را با جذب دهها نفر آغاز کرد و تعداد پیروان اهل بیت (ع) در نیجریه، در دهه ۱۳۹۰ شمسی، با تلاشهای وی به میلیونها تن رسیده است.سه فرزند زکزاکی، در حمله نیروهای نظامی نیجریه به راهپیمایی روز قدس ۱۳۹۳ش، کشته شدند. همچنین زکزاکی، در جریان حمله نیروهای ارتش نیجریه به حسینیه بقیه الله در شهر زاریا در سال ۱۳۹۴ش بازداشت و زندانی شد. او و همسرش پس از شش سال حصر خانگی و زندان در ۶ مرداد سال ۱۴۰۰ شمسی (۲۸ ژوئیه ۲۰۲۱) از تمام موارد اتهامی تبرئه و آزاد شدند.