گروه سلامت: اسفناج يکي از مواد غذايي مفيد براي افزودن به رژيم غذايي محسوب مي شود. اين سبزي هاي برگ دار در تمام طول سال رشد مي کند و سرشار از ويتامين ها و مواد معدني هستند.
فوايد اسفناج براي سلامتي
اگرچه اسفناج در گروه مهيج ترين غذاها قرار ندارد، اما فوايد اسفناج براي سلامتي بسيار زياد است:
فشار خون پايين
به گزارش وب ام دي، اسفناج سرشار از چندين ماده معدني مورد نياز بدن از جمله پتاسيم است. مصرف غذاهاي حاوي پتاسيم به کاهش فشار خون کمک مي کند.
چشمان سالم
اسفناج منبع بسيار خوبي از لوتئين، آنتي اکسيداني که براي محافظت در برابر بيماري هاي چشمي مرتبط با افزايش سن مانند تخريب ماکولا (تباهي لکه زرد يا دژنراسيون ماکولا) و آب مرواريد شناخته مي شود، است. مطالعات نشان مي دهد افرادي که از مکمل هاي لوتئين استفاده مي کنند در معرض خطر کمتري براي تخريب ماکولا دليل اصلي اختلال بينايي و نابينايي قرار دارند. آب مرواريد نوعي بيماري چشمي است که در اثر اکسيداسيون عدسي چشم ايجاد مي شود. مطالعات نشان مي دهد لوتئين از آسيب ماوراءبنفش به لنزهاي شما جلوگيري مي کند. يک مطالعه ديگر نيز نشان مي دهد زناني که رژيم غذايي حاوي لوتئين بيشتر را دنبال مي کنند 23 درصد کمتر از افرادي که رژيم کم لوتئين دارند دچار آب مرواريد مي شوند.
شناخت بهبود يافته
مطالعات نشان مي دهد لوتئين به حفظ توانايي هاي شناختي کمک مي کند. مطالعات روي افراد مسن نشان داده است افرادي که سطح لوتئين بالاتري دارند نسبت به افرادي که مقادير کمي از اين ماده مغذي را دارند تسلط کلامي، حافظه، توانايي استدلال و سرعت پردازش بهتري دارند.
استخوان هاي سالم
ويتامين K براي سلامت و رشد استخوان ها گزينه ضروري محسوب مي شود که اسفناج حاوي آن است. خوردن يک فنجان حاوي اسفناج ميزان توصيه شده روزانه ويتامين K بدن را برآورده مي کند.
پوست سالم
ويتامين A موجود در اسفناج توسط بدن براي رشد بافت ها از جمله بزرگترين اندام بدن پوست استفاده مي شود. ويتامين A نه تنها از سيستم ايمني پوست پشتيباني مي کند (از بيماري و آسيب جلوگيري مي کند) بلکه ضمن کمک به مرطوب ماندن پوست باعث کاهش خطوط و چين و چروک مي شود.
خون سالم
اسفناج منبع عالي آهن به شمار مي آيد که به بدن در ساختن هموگلوبين کمک مي کند. هموگلوبين براي انتقال اکسيژن از ريه ها به بقيه بدن نياز است به همين دليل يکي از علائم اوليه کمبود آهن خستگي شديد است.
ارزش غذايي اسفناج
مواد مغذي يک فنجان اسفناج:
کالري: 7
کربوهيدرات ها: 1 گرم
چربي: 0 گرم
اسفناج سرشار از بسياري از مواد مغذي از جمله ويتامين A، ويتامين C، ويتامين K، آهن، فولات و پتاسيم است.
مواردي که بايد مراقب آنها باشيد
اسفناج سرشار از فيبر مي تواند باعث توليد گاز، گرفتگي و درد شکم مي شود. اسفناج غني از اگزالات، ماده اي که به طور طبيعي تقريبا در همه گياهان يافت مي شود. افرادي که در معرض ابتلا به سنگ کليه در اگزالات کلسيم قرار دارند بايد مصرف غذاهاي غني از اگزالات را کاهش دهند. اگر در اين گروه خطر قرار داريد در مورد گنجاندن اسفناج در رژيم غذايي خود با پزشک خود صحبت کنيد.
طرز تهيه اسفناج
اسفناج ساده، خام، پخته، کنسروي يا بخارپز هميشه جالب نيست، اما اسفناج هنگام ترکيب با مواد غذايي ديگر مي تواند خوشمزه باشد. در اينجا چند روش براي گنجاندن اسفناج بيشتر در رژيم غذايي وجود دارد:اسفناج هاي تازه مايکروويو شده همراه با روغن زيتون، آب ليموترش و پنير چدار يا موزارلا يک غذاي خوشمزه و آسان براي بچه ها است.
اسفناج تازه را با سير، پياز و روغن زيتون تفت دهيد تا يک غذاي سريع و مقوي آماده کنيد.اسفناج تازه يا يخ زده، توت فرنگي، آناناس، موز، ماست ساده يوناني و دانه هاي چيا را باهم براي تهيه يک اسموتي خوشمزه مخلوط کنيد.اسفناج، فلفل دلمه اي قرمز و هوموس را با هم روي نان گندم بماليد تا يک ميان وعده مقوي و سالم تهيه کنيد. اسفناج، سير، پياز، آب مرغ و يک عدد سيب زمستاني را در مخلوط کن با هم براي تهيه يک سوپ دلچسب مخلوط کنيد.براي تهيه يک سالاد خوشمزه اسفناج، پنير فتا، بادام تست شده، پياز قرمز و سيب را ترکيب کنيد و با يک سس خوشمزه آن را ميل کنيد.