به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۱۲ ساعت ۰۹:۳۹
کد مطلب : ۴۳۷۳۵۸

وضعیت دمكراسی در  کشورهای اروپایی

وضعیت دمكراسی در  کشورهای اروپایی
گروه بین الملل: بر اساس گزارش وضعیت جهانی دموکراسی در سال ۲۰۲۳، اروپا جایگاه خود را به عنوان بالاترین عملکرد جهان در عملکرد دموکراتیک حفظ کرده است در حالی که وضعیت مردم سالاری در بسیاری از کشورهای این قاره بدتر شده است.
این گزارش توسط موسسه اینترنشنال IDEA، سازمان بین‌دولتی که مقر آن در استکهلم سوئد واقع شده تهیه شده است. بر اساس این گزارش اصول دموکراسی در سراسر جهان در حال نزول است و نیمی از کشورهای جهان هم دچار انحطاط دموکراتیک، بدتر شدن حاکمیت قانون و نزول آزادی بیان شده‌اند. بر اساس این گزارش هرچند اروپا همچنان در دنیا پیشتاز است اما وضعیت دموکراسی در کشورهایی چون بریتانیا، اتریش و هلند بدتر شده است. 
این گزارش همچنین تاکید کرده که در بسیاری از کشورها حاکمان در حال مبارزه با جنبه‌های اساسی دموکراسی هستند در حالی که نهادهای رسمی مانند قوه مقننه در حال تضعیف است. 
گزارش امسال به جای یک طبقه بندی کلی، کشورها را در چهار دسته اصلی عملکرد دموکراتیک رتبه بندی می‌کند: حاکمیت قانون، حقوق، نمایندگی و مشارکت. هر دسته از ۰ تا ۱ مقیاس بندی می شوند که ۱ دموکراتیک ترین است.
کشورهای شمال اروپا بهترین عملکرد دموکراتیک را همچون گذشته به خود اختصاص داده‌اند. با نگاهی به امتیازات، دانمارک در صدر سه دسته از چهار گروه در بهترین وضعیت قرار دارد. نروژ و فنلاند هم بعد از دانمارک در جایگاه‌های بالا طبقه بندی می‌شوند. 
آلمان هم در سال ۲۰۲۲ عملکرد دموکراتیک فوق‌العاده از خود نشان داده و در هر چهار شاخص در میان ۱۰ کشور برتر قرار دارد. فرانسه و بریتانیا به عنوان دموکراسی های یکپارچه در اروپا، تنها در دو دسته موفق شدند در میان ۲۰ کشور برتر قرار گیرند. در حکومت قانون، بریتانیا در رتبه هفدهم و فرانسه در رتبه بیستم قرار دارند. در بخش حقوق، فرانسه در رتبه ۲۷ و انگلیس در رتبه ۳۴ قرار دارد. چندین کشور اروپایی سقوط قابل توجهی در حاکمیت قانون نشان دادند. امتیاز هفت کشور اتحادیه اروپا در این رده بیش  به طور قابل توجهی کاهش یافته است. این کاهش به ویژه در پرتغال، اتریش، هلند و مجارستان قابل توجه بود. اتریش و بریتانیا نیز از جمله کشورهایی بودند که کاهش قابل توجهی در بخش حقوق داشتند. فرانسه سومین کاهش در این رده را داشت.
بر اساس این گزارش، علیرغم کاهش در مجارستان و لهستان، اروپای مرکزی به صورت کلی رشد قابل توجهی را تجربه کرده است. چرا که کشورهای مولداوی، لتونی، ارمنستان و رومانی امتیازات خود را به شکل قابل توجهی افزایش داده‌اند.

 
برچسب ها: اروپا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها