گروه اقتصادی: مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تشدید تحریمهای نفتی ایران با پشتیبانی دمکراتها و جمهوریخواهان را تصویب کرد. محور این طرح "توقف اجازه پهلو گرفتن کشتیهای حامل نفت ایران" است.
مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا طرحی را در زمینه تشدید تحریمهای نفت جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد که بر اساس آن، بندرهای خارجی باید تدابیر"توقف اجازه پهلو گرفتن کشتیهای حامل نفت ایران" را اعمال کنند. این طرح همچنین تشدید تحریم فرآوری نفت ایران توسط پالایشگاههای خارجی را نیز در نظر گرفته است. طرح قانون مذکور با ۳۴۲ رای موافق در مقابل ۶۹ رای مخالف در مجلس نمایندگان ایالات متحده تصویب شد. این مصوبه برای تبدیل شدن به قانون نخست مستلزم تصویب از سوی مجلس سنای آمریکا و سپس امضای آن توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده است.
گفته میشود علت اصلی طرح قانون تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی، حمایت حکومت این کشور از گروه حماس و حملات آن به اسرائیل بوده است. این در حالی است که تهران همچنان هرگونه دست داشتن در این حملات را رد کرده است. مایک لاولر، نماینده جمهوریخواهان و جرد موسکوویتس، نماینده دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا در زمینه تصویب این طرح اشاره کردند: «این طرح پیام روشن و محکمی به طرفها و بازیگرانی مانند چین، روسیه و دیگران است که به جمهوری اسلامی برای تامین مالی ترور، کمک نکنند. آنها در غیر این صورت با عواقب چنین اقدامی مواجه خواهند شد.» بر اساس گزارشها، در حال حاضر با وجود اعمال تحریمهای ایالات متحده آمریکا علیه نفت ایران به دلیل برنامه هستهای این کشور، صادرات نفت خام ایران رو به افزایش است.
طبق گزارش رسانههای داخلی در ایران، این کشور در ماه اوت سال جاری میلادی روزانه یک میلیون و ۷۰۰ میلیون بشکه نفت خام و ۱۵۲ هزار بشکه میعانات صادر کرده است. گزارش این رسانهها همچنین حاکی از آن است که "کل صادرات نفت و میعانات گازی ایران نیز در این ماه بالغ بر ۱.۸۵ میلیون بشکه در روز بوده است و به این ترتیب بالاترین میزان صادرات نفت ایران در طول پنج سال گذشته، یعنی از زمان خروج آمریکا از برجام رقم خورده است."