به روز شده در ۱۴۰۳/۱۱/۰۴ - ۱۹:۴۳
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۲۴ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب : ۴۴۴۶۹۸

حمله حماس به اسرائیل کارگران فلسطینی را بیكار كرد

حمله حماس به اسرائیل کارگران فلسطینی را بیكار كرد
گروه بین الملل: حمله حماس در روز ۷ اکتبر، شکاف بی‌اعتمادی میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را عمیق‌تر کرده است. با شروع حملات تلافی‌جویانه اسرائیل، کارگران فلسطینی به سختی می‌توانند شغلی در خاک اسرائیل پیدا کنند و اسرائیل نیز با کمبود نیروی کار مواجه شده است.
در میانه شهر الخلیل، بزرگ‌ترین شهر فلسطینی در کرانه باختری، تاکسی‌ها از صبح زود در انتظار مشتریان به سر می‌برند. غرفه‌های میوه و سبزیجات برپا شده است و در گوشه میدان نیز مردانی به دنبال کار می‌گردند. ابراهیم امیدوار است که بتواند شغلی به عنوان راننده تاکسی پیدا کند. او سال‌ها در بخش ساختمان‌سازی در اسرائیل کار کرده است. اما اکنون او و خانواده‌اش به مشکل مالی برخورده‌اند. ابراهیم که یازده فرزند دارد به خبرنگار شبکه اول تلویزیون آلمان می‌گوید: «ما در اسرائیل کار می‌کردیم و می‌خوابیدیم. اما اکنون اوضاع ما تحت تاثیر [جنگ] قرار گرفته است. آن‌ها [اسرائیلی‌ها] در مورد صدور مجوزها بسیار سختگیرند.»
ابراهیم می‌گوید: «به خاطر این جنگ، همه کارگران اینجا مانده‌اند، آن‌هایی که زمانی خوب زندگی کرده‌اند، حالا باید پول قرض کنند، وضعیت بسیار دشوار است و ما امیدواریم که جنگ متوقف شود و وضعیت بهتر شود.»تا پیش از شروع جنگ اخیر در حدود ۱۲۰ هزار مجوز کار برای فلسطینیان وجود داشت. بسیاری از کارگران فلسطینی از مرز عبور می‌کردند و ده‌ها هزار نفر در بخش ساخت و ساز و بسیاری نیز در بخش کشاورزی کار می‌کردند. از زمان حمله  حماس به خاک اسرائیل، وضعیت به شکل ویران‌کننده‌ای برای کارگران تغییر کرده است.
برای اسرائیل نیز منافع امنیتی در مقابل منافع اقتصادی قرار گرفته و این اکنون به مشکلی برای اقتصاد اسرائیل تبدیل شده است. صنعت ساختمان‌سازی ویران شده است، و دلیل آن نیز تا حدی به دلیل نبود کارگر است.بر اساس اعلام انجمن پیمانکاران ساختمان، کار ساختمان‌سازی با دشواری‌های بسیاری روبرو شده است. کمبود کارگران در بخش کشاورزی نیز مشکلات بسیاری را برای بازار کسب و کار در اسرائیل به وجود آورده است.
در عین حال، دولت اسرائیل بر سر یک دوراهی گرفتار شده است. منافع امنیتی در مقابل منافع اقتصادی.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، کارگران فلسطینی را یک خطر امنیتی برای این کشور می‌داند. بر خلاف او یوآو گالانت وزیر دفع بر این باور است که مجوزهای کار باید دوباره در دسترس باشند و این به امنیت اسرائیل کمک می‌کند.
گالانت می‌گوید که اقتصاد خوب و رفاه برای فلسطینیان به نفع امنیتی اسرائیل است. با این حال دولت اسرائیل هنوز نتوانسته بر سر این موضوع به توافق برسد.
یک کارگر فلسطینی به شبکه اول تلویزیون آلمان می‌گوید که اکنون در تلاش است تا هر شغلی را که ممکن است در الخلیل در کرانه باختری به دست آورد. او به این که بتواند دوباره به طور منظم در اسرائیل کار کند خوش‌بین نیست و می‌گوید: «با تمام صحبت‌هایی که اسرائیل کرده، به نظر می‌رسد کار دوباره در آنجا دشوار باشد. آن‌ها می‌گویند حتی ترجیح می‌دهند کارگران را از خارج بیاورند. کارگران فلسطینی امید خود را از دست داده‌اند.»


 
برچسب ها: اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها