به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۱۴:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۹/۲۵ ساعت ۱۳:۴۳
کد مطلب : ۴۴۴۸۹۹

ریشه این گیاه تسکینی برای معده درد

ریشه این گیاه تسکینی برای معده درد
گروه سلامت: یک باور معمول وجود دارد که برخی از مواد شیمیایی موجود در ریشه شیرین بیان، مثلا فلاوونوئیدها، می‌توانند به کاهش نفخ کمک کرده و تسکین مشکلات گوارشی و روده‌ای را سرعت بخشند. هرچند هنوز شواهد محکمی در این مورد وجود ندارد اما برخی مطالعات به یافته‌های جالبی دست یافته‌اند.

به گزارش بهداشت نیوز، سال‌های سال است که ریشه شیرین‌بیان به عنوان درمانی برای انواع امراض به کار می‌رود. در صنایع غذایی نیز از ریشه شیرین‌بیان به عنوان یک شیرین‌کننده و تعدیل‌کننده‌ی مزه‌ی برخی از داروها استفاده می‌شود زیرا مزه‌ی شیرینی دارد.ریشه شیرین بیان را به صورت دمنوش گیاهی، عصاره و مکمل نیز می‌توانید بیابید. هدف از مصرف ریشه شیرین بیان، تسکین ناراحتی‌های گوارشی، علائم یائسگی، عفونت‌ها و ... است.

اما آیا مصرف ریشه شیرین بیان واقعا بی‌ضرر است؟ آیا شواهدی وجود دارد که نشان دهد ریشه شیرین بیان دارای خواص گفته شده است؟ تاکنون شواهد کافی برای تائید این گیاه به عنوان درمان بیماری‌ها ارائه نشده است. اما برخی مطالعات، مصرف آن را به عنوان مکملی برای رفع ناراحتی گوارشی توصیه می‌کنند.

فواید ریشه شیرین بیان
گیاه شیرین بیان حاوی بیش از 20 تری‌ترپنوئید و تقریباً 300 فلاوونوئید است و همین می‌تواند توجیه‌کننده‌ی خواص دارویی این گیاه باشد.در مطالعه‌ای که روی 120 نفر انجام شد، بعد از افزودن عصاره ریشه شیرین بیان به درمان استاندارد، نتایج مثبتی از ریشه‌کن شدن هلیکوباکترپیلوری دیده شد
برخی از خواص ریشه شیرین بیان شامل موارد زیر می‌شود:
. ضدویروسی
. ضدمیکروبی
. آنتی‌اکسیدانی
. ضدالتهابی
تاکنون، شواهد محدودی در مورد خواص ریشه شیرین بیان وجود دارد و این گیاه همچنان مورد مطالعه است. اما بعضی از پژوهشگران تایید می‌کنند که این گیاه می‌تواند در آینده برای تولید داروهایی مؤثر و قابل تحمل به کار رود.

ریشه شیرین بیان می‌تواند ناراحتی معده را تسکین دهد
یک باور معمول وجود دارد که برخی از مواد شیمیایی موجود در ریشه شیرین بیان، مثلا فلاوونوئیدها، می‌توانند به کاهش نفخ کمک کرده و تسکین مشکلات گوارشی و روده‌ای را سرعت بخشند. هرچند هنوز شواهد محکمی در این مورد وجود ندارد اما برخی مطالعات به یافته‌های جالبی دست یافته‌اند.مطالعه‌ای دریافته عصاره‌ی فلاوونوئیدهای گلابریدین و گلابرن که در ریشه شیرین بیان موجودند، در تسکین ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع، شکم‌درد و سوزش معده مؤثرند.

ضمناً بررسی‌های علمی نشان می‌دهند اسید گلیسیرهیزینیک موجود در ریشه شیرین بیان، خواص ضدالتهابی و تقویت‌کنندگی سیستم ایمنی دارد که به مبارزه با هلیکوباکترپیلوری کمک می‌کند. هلیکوباکترپیلوری یک میکروارگانیسم است که سبب اختلالات گوارشی مانند زخم معده می‌شود.در مطالعه‌ای که روی 120 نفر انجام شد، بعد از افزودن عصاره ریشه شیرین بیان به درمان استاندارد، نتایج مثبتی از ریشه‌کن شدن هلیکوباکترپیلوری دیده شد.

ریشه شیرین بیان در چه مواردی منع مصرف دارد؟
شما باید پیش از استفاده از ریشه شیرین بیان به عنوان مکملی درمانی در برابر مشکلات گوارشی، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مناسب خودتان را مصرف نمایید. همچنین، در صورتی که این گیاه تداخلی با داروهای شیمیایی‌تان داشته باشد یا مناسب شرایط شما نباشد، پزشک این مسئله را به شما خواهد گفت.

طبق اطلاعات تدوین شده توسط مرکز ملی سلامت، هیچ‌کس نباید ریشه شیرین بیان را به مقدار زیاد و برای مدت زمان طولانی مصرف کند. زیرا مصرف زیاد این گیاه می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و افت سطح پتاسیم شود و این عوامل، ریسک ناهنجاری‌های قلبی و عضلانی را بالا می‌برند.مصرف ریشه شیرین بیان طی بارداری توصیه نمی‌شود.همچنین، مصرف مکمل ریشه شیرین بیان در زمانی که شما داروهای ادرارآور مصرف می‌کنید می‌تواند برای قلب مضر باشد.

سایر تداخلات دارویی ممکن شامل موارد زیر می‌شوند:
. داروهایی برای تنظیم ضربان قلب
. کاهنده‌های پتاسیم
. رقیق‌کننده‌های خون مانند وارفارین
. استروژن‌ها، هورمون درمانی و قرص‌های ضدبارداری
. کورتیکواستروئیدها

چگونه از ریشه شیرین بیان برای تسکین ناراحتی معده استفاده کنیم؟
این روزها ریشه شیرین بیان به صورت قرص‌های جویدنی، عصاره‌های مایع، کپسول‌ها، پودر و فُرم طبیعی آن وجود دارد. معمولا بیشتر افراد نوع دمنوش آن را مصرف می‌کنند؛ اما شما باید در حد متعادل ریشه شیرین بیان را مصرف کنید تا دچار عوارض جانبی آن نشوید.

برای تسکین ناراحتی معده، مقداری عصاره ریشه شیرین بیان را به هر نوع نوشیدنی طبیعی یا آب گرم اضافه کنید. همچنین می‌توانید چند قطره عصاره شیرین بیان را مستقیما زیر زبان خود بچکانید تا سوزش معده‌تان تسکین بیابد.در هر حال، یادتان باشد ریشه شیرین بیان، اولین خط درمان برای عوارض گوارشی نیست. بنابراین در صورتی که مشکلات گوارشی دارید، با پزشکتان مشورت کنید.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها