گروه اقتصادی: مگر میزان دستمزد کارگران چقدر هست که بتواند باعث ایجاد تورم در سطح کشور بشود؟ مگر قدرت خرید کارگران در چه حدی هست که بتواند آمار و ارقام خریدها و مبادلات را جابجا کند و تقاضا را آنچنان بالا ببرد که با عرضه همخوانی نداشته باشد تا در نتیجه، سبب افزایش تورم شود؟
به گزارش ایلنا، جمال ملا، نماینده جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور، اظهار داشت: یکی از اقشار فرودست که در جامعه ایران به شدت آسیبپذیر بوده و دچار مشکلات سخت معیشتی و به طبع آن گرفتار مسایل اجتماعی و اقتصادیست، قشر ضعیف کارگر است؛ این در حالیست که مسئولان باید بدانند که اگر کارگران نباشند، چرخهای صنعت، تولید و خدمات به هیچ وجه در کشور نمیچرخد و در نتیجهی آن، اقتصاد کشور به طور کلی متوقف و سپس بهیکباره فلج خواهد شد.
وی افزود: هرچند کارگران مهمترین بخش از جمعیت کشور هستند و حضور موثر در عرصههای مختلف دارند ولی متاسفانه سالهاست که مورد بیمهریهای زیادی قرار گرفته و گویا دیواری کوتاهتر از آنها برای مسئولان متصور نیست؛ بار همه مشکلات بر دوش کارگران است.
به گفته رئیس کانون انجمن صنفی کارگزاران مخابرات روستایی آذربایجان غربی، مسئولان گاه و بیگاه به دستمزد ناچیز کارگران تعرض کرده و افزایش آن را موجب ایجاد و افزایش تورم قلمداد میکنند در حالی که این سوالات را باید مطرح کرد که مگر میزان دستمزد کارگران چقدر هست که بتواند باعث ایجاد تورم در سطح کشور بشود؟ مگر قدرت خرید کارگران در چه حدی هست که بتواند آمار و ارقام خریدها و مبادلات را جابجا کند و تقاضا را آنچنان بالا ببرد که با عرضه همخوانی نداشته باشد تا در نتیجه، سبب افزایش تورم شود؟
پیام وزیر کار برای کارگران و کارفرمایان
ملا در ادامه افزود: وزیر کار در اظهاراتی جدید –که البته پیش از این هم این نوع گفتهها سابقه داشته است- عنوان کردند که افزایش دستمزد کارگران باعث افزایش تورم میشود؛ ما کارگران به خوبی میدانیم که این اظهارات اولین و احتمالاً آخرین سکانس این فیلم نخواهد بود چون سال گذشته نیز رئیس کل سابق بانک مرکزی و تعدادی از نمایندگان مجلس و برخی دیگر از مسئولان به کرات این مطلب را عنوان کرده بودند.
این فعال صنفی جامعه کارگزاران مخابرات روستایی کشور، نگرانی اصلی را متوجه مذاکرات مزدی پیش رو میداند؛ مذاکراتی که قرار است برای یک سالِ تمام تکلیف معیشت بیش از نیمی از جمعیت کشور را مشخص کند.
او در این
رابطه میگوید: این اظهارات در حالی مطرح میشود که مدت زمان زیادی تا پایان سال و شروع مذاکرات چندجانبه شورایعالی کار جهت تعیین دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ باقی نمانده است و گویا وزیر کار به این وسیله میخواهد این سیگنال را به اعضای شورایعالی کار مخصوصاً کارفرمایان ارسال نماید که با قدرت تمام در جلسات حضور پیدا کنند و زیر بار خواستههای نمایندگان کارگران در شورا برای افزایش دستمزد مطابق سبد معیشت و نرخ تورم رسمی نروند و بدانند که همه جوره دولت هوای آنها را خواهد داشت.این فعال کارگری میافزاید: در عین حال، وزیر کار به عنوان دبیر شورایعالی کار، قصد دارد این پیام را به نمایندگان کارگران در این شورا بدهد که توقع زیادی نداشته باشند و زیاد بر سر افزایش قانونیِ حداقل دستمزد سال آینده پافشاری نکنند، چون تورم ایجاد میشود.
نمک بر زخم کهنهی کارگران نپاشید
ملا با طرح این پرسش که «اظهارات اینچنینی از طرف برخی از مسئولان رده بالا این شائبه را ایجاد میکند که آیا این افراد واقعاً خود به نوعی کارفرما نیستند و یا تابع نظرات کارفرمایان شرکتهای بزرگ و قدرتمند که هزاران کارگر برایشان کار میکنند، قرار نگرفتهاند» اضافه میکند: دولت، هوادار و مدافع کارفرمایان است و احتمالاً استدلالشان برای حمایت این است که شرکتها برای دولت درآمد مستقیم از قبیل پرداخت مالیات، عوارض و ... یا درآمد غیر مستقیم دارند ولی کارگران چه درآمدزایی و سودی برای دولت دارند؟ پس باید نظرات و اهداف کارفرمایان را بیشتر مد نظر قرار داد نه خواستههای کارگران را.
این فعال صنفی ادامه میدهد: البته این گروه غافل از این هستند که اگر کارگر نباشد تولید هم وجود نخواهد داشت و اگر امروز در بخشهای مختلف، دولت و مسئولان با افتخار تمام آمار رشد تولید را اعلام میکنند، همه حاصل تلاشها و رشادتهای کارگران زحمتکش در عرصههای گوناگون در سطح کشور است؛ پس باید مسئولان کاری بکنند که عزت کارگران حفظ شده و نیازهای مالی آنها تأمین بشود تا با خیال راحت و با از جان مایه گذاشتن در سختترین شرایط بتوانند کار کنند و برای پیشرفت کشور تلاش نمایند، نه اینکه با اظهارات و اقدامات نسنجیده، انگیزه کاری را از آنها گرفت؛ اظهارات اخیر وزیر کار جز نمک پاشیدن بر زخم کهنهی کارگرانِ کشور هیچ سود دیگری نداشت!
خطابی به وزیر کار:
حقوق پنجاه میلیون تومانی شما تورمزا نیست؟
ملا در پایان خطاب به وزیر کار میگوید: جناب آقای وزیر محترم کار، چطور هست که شما حقوق بالای تعداد زیادی از افراد جامعه را که از قضا مدیران دولت و همکاران خودتان هستند و چندین برابر کارگران حقوق دریافت میکنند، باعث ایجاد و افزایش تورم نمیدانید ولی حقوق حداقلی کارگران را به چالش میکشید؟ آیا شما به راستی وزیر کار و کارگران کشور هستید یا وزیر کارفرمایان؟ چطور است که حقوق پنجاه میلیون تومانی شما و هزاران نفر مانند شما تورم ایجاد نمیکند ولی حقوق کمتر از ده میلیونی کارگران چرا؛ آخر شما در مصاحبهای گفته بودید «من فقط پنجاه میلیون تومان حقوق ماهانه دارم»؛ انصاف باید داشت، نباید خود را دمِ تیغ حق الناس داد.