به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۳۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ساعت ۰۰:۲۳
کد مطلب : ۴۵۷۳۷
به بهانه سالگرد انتخابات 1384

دكتر معین در انتخابات 84 چه گفته بود؟

شعارم این بود که کسی را به زور به بهشت نمی برم
گروه سياسي: دكتر مصطفی معین نامزد اصلاح‌طلبان پيشرو در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 در مطلبی که در صفحه فیسبوک خود نوشته است به شعارهای انتخاباتی خود در آن انتخابات اشاره کرده است كه در زير مي‌خوانيد:
دكتر معین در انتخابات 84 چه گفته بود؟
27 خردادسالگرد برگزاری مرحله اول انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری درسال1384 بود. نمیخواهم در این مجال به چگونگی برگزاری و یا سلامت انتخابات، امانتداری و پاسداری از رأی مردم و کم و کیف نتایج آن به پردازم که در این زمینه قبلا" بحث و نظراتی ازسوی من و دیگران ارائه شده است و شما می توانید با انتخاب چند کلیدواژه با اینترنت به آنها دستیابید. فقط می خواستم درباره انگيزه ورودم يادآوری کنم که حضورم در آن انتخابات بدون هيچ پيش شرط، چشم داشت، منّت گذاری، تعهد به حزب و گروه و يا اجازه مقام و مرجعی بود. فقط آمده بودم که دين خود را نسبت به جامعه، کشور و خدايم ادا کنم. گفته بودم که به هر بهايی ولی نه به هر شيوه ای تلاش خواهم کرد نگاهی اخلاقی، علمی و انسانی به سياست داشته باشم، در برابر مردم صادق و صريح و صميمي، در مقابل مخالفان صبور و در دفاع از آزادی، کرامت و حقوق اساسی مردم با صلابت خواهم بود. در اینجا فقط به شعارهای انتخاباتی ام که نشان دهنده انگیزه، هدف، دیدگاه ها و محورهای برنامه هایم بودند اشاره می کنم که تا حدودی به سیر تحول و مقایسه آنها در انتخابات های بعدی توجه شود. این شعارها درواکنش به رقیبان طرح نشده بود و در پاسخ به ضرورت های جامعه بود.

-اول: پرهيز از شعارهاي مردم فريب مانند، "بر سر سفره آوردن نفت، دادن یارانه نقدی و ..." و این قبیل وعده ها که آنها را نوعی مردم فریبی و درتضاد با منافع ملی می دانستم.
دوم: تاكيد برشعارهاي اساسي اصلاح طلبی پيشرو از جمله، توسعه علمی ایران، ایران برای همه ایرانیان، دموکراسی و حقوق بشر، دموکراسی برای ایران و صلح برای جهان، اصلاحات گامی به پیش، دوباره می سازمت وطن، عدالت همه جانبه جنسيتي - نسلي - قوميتي و مذهبی، دفاع از حقوق اقوام و مذاهب، دفاع از حقوق محذوفین، دولت بی سانسور و جمله های کلیدی چون " من کسی را به زور به بهشت نخواهم برد!، معاونت حقوق بشر تعیین می کنم، تبعیض مثبت به نفع زنان ..، انرژی هسته ای در چارچوب منافع و امنیت ملی و ...".

داوری در باره میزان واقع بینی و آینده نگری بکارگرفته شده در این شعارهای اصلی و راهبردها و برنامه های پیوست آن وقتی مشخص تر می شود که خسارت های عظیم اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی تحمیل شده به جامعه و کشور از جمله سیل مهاجرت نخبگان به خارج طی حاکمیت دولت های نهم و دهم مورد ارزیابی دقیق و کمی صاحبنظران قرار گیرد. دیپلماسی ضعیف، غیر علمی و مخرب در آن دولت که به محکومیت چندباره ایران در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل و به دنبال آن تحریم و انزوای کشور در سطح جهان و منطقه منجر شد، زمینه ساز بسیاری از آسیب های اجتماعی در داخل و تنش های فرقه ای و شعله ور کردن جنگ شیعه و سنی توسط قدرت های غربی و عوامل محلی آنها در منطقه گردید که فجایع آن اکنون در عراق به اوج خود رسیده است. این فقط اشاره ای بود به آنچه در پی انتخابات ریاست جمهوری در سال های 84 و 88 و تشکیل دولت مهرورزی و پاک دستی و...! بر کشور رفت، تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!

در پایان اگر به یاد داشته باشید این شعر زیبا و برانگیزنده هوشنگ ابتهاج نیز زینت بخش سخنان و پوسترهای انتخاباتی 84 بود که به حضورتان تقدیم می شود:
"به سان رود
كه در نشيب دره سر به سنگ مي زند، رونده با ش!
اميد هيچ معجزي ز مرده نيست، زنده با ش!"
" سرود زندگی "
چه فكر مي كني؟
كه بادبان شكسته زورق به گل نشسته اي ست زندگي ؟
در اين خراب ريخته
كه رنگ عافيت ازو گريخته
به بن رسيده راه بسته ايست زندگي
چه سهمناك بود سيل حادثه
كه همچو اژدها دهان گشود
زمين و آسمان ز هم گسيخت
ستاره خوشه خوشه ريخت
و آفتاب دركبود دره هاي آب غرق شد
هوا بد است
تو با كدام باد مي روي؟
چه ابر تيره اي گرفته سينه تو را
كه با هزار سال بارش شبانه روز هم
دل تو وا نمي شود
تو از هزاره هاي دور آمدي
در اين درازناي خون فشان
به هر قدم نشان نقش پاي توست
در اين درشتناك ديولاخ
ز هر طرف طنين گامهاي رهگشاي توست
بلند و پست اين گشاده دامگاه ننگ و نام
به خون نوشته نامه وفاي توست
به گوش بيستون هنوز
صداي تيشه هاي توست
چه تازيانه ها كه با تن تو تاب عشق آزمود
چه دارها كه از تو گشت سربلند
زهي شكوه قامت بلند عشق
كه استوار ماند در هجوم هر گزند
نگاه کن
هنوز آن بلند دور
آن سپيده آن شكوفه زار ِ انفجار نور
كهرباي آرزوست
سپيده اي كه جان آدمي هماره در هواي اوست
به بوي يك نفس در آن زلال دم زدن
سزد اگر هزار بار
بيفتي از نشيب راه و باز
رو نهي بدان فراز
چه فكر مي كني ؟
جهان چو آبگينه شكسته ايست
كه سرو راست هم در او شكسته مي نمايدش
چنان نشسته در کمین دره های این غروب تنگ
که راه بسته می نمایدش
زمان بي كرانه را
تو با شمار گام عمر ما مسنج
به پاي او دميست اين درنگ درد و رنج
به سان رود
كه در نشيب دره سر به سنگ مي زند، رونده با ش!
امید هیچ معجزی زمرده نیست زنده باس!
"با آرزوی شادی و پیروزی شما دوستان عزیزم"

محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۰:۴۴
کاش در انتخابات 84 معین ، هاشمی ، مهرعلیزاده و کروبی عزیز با هم تفاهم میکردند . اون وقت 8 سال تاریکی وجود نداشت. (236629)
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۹:۵۵
و کاش آنها که رای ندادند فریب رسانه های خارج نشین را نمی خوردند و می دانستند درست که با رایشان مملکت بهشت نمی شد و لی حداقل وارد دوره تاریک محمود هم نمی شد یم (236651)
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۱۲:۴۱
در سال 84 همه اشتباه کردند; هم آقای هاشمی اشتباه کردند که نامزد انتخابات شدند; هم آقای موسوی اشتباه کردند که نامزد انتخابات نشدند; هم آقای خاتمی اشتباه کردند که رهبری اصلاحات را نپذیرفتند و مانع تعدد نامزدهای اصلاح طلب نشدند و هم بخشی از مردم اشتباه کردند که با صندوق های رای قهر کردند... (236675)
جوان ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۱۰:۵۳
ای کاش (236662)
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۰:۵۱
زنده باد دکتر معین...واقعا دلمون برای حرفای مشارکتی تنگ شده(اصلاح طلبی واقعی!!!)....... (236630)
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۱۹:۲۱
از آقای دکتر معین انتظار می رود فعال تر باشند و نامزد انتخابات مجلس آینده باشند... (236704)
ترک
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۱:۱۰
اینا آدمن بابا (236631)
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۱:۱۴
جناب دکتر معین من اون سال به شما رأی دادم، ولی افسوس شد آنچه شد. (236632)
حامد
United States
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۱:۲۵
یاد حزب قوی مشارکت بخیر. :( (236633)
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۱:۲۹
کاش مردم اون زمان به شما رای میدادن دکتر. هرچند که ما سنمون به رای دادن نمی رسید. (236634)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۲:۰۸
آقای معین
از اینکه سکوت طولانی خود را پایان دادید سپاسگذارم. متاسفانه من و بسیاری دیگر از همفکرانم در آن سال به شما رای دادیم و با تکروی ها و تندروی های مشارکتی ها که یک روز عارف را اصلاح طلب بدلی مینامند روز دیگر از موضع تحریم انتخابات عدول میکنند یک روز شعار عبور از خاتمی دادند روز دیگر خروج از حاکمیت همراه شدیم. شما در آن سال های کابوس وار کجا بودید؟ آقای معین کار به عمل برآید. شعار حقوق بشر و دموکراسی کافی نیست. آقای کروبی که از جناح خودی بودند شعارهای آنچنانی مانند شما.... (236636)
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۲:۱۱
... ندادند اما در هشت سال مهرورزی شرافتمندانه از حقوق مردم دفاع کردند و در کنار مردم و مظلومین ایستادند. از اینکه سال 84 به آقای کروبی رای ندادم هرگز خودم را نمی بخشم. شما هم به جای اینکه به شعارهای نه سال قبل خود تفاخر نمایید بهتر است بنشینید و نتایج تکروی ها و منیت ها و تندروی ها و بلندپروازی های غیرواقع بینانه و خودخواهانه و زیانبار عملکرد خود و یارانتان را بررسی نمایید (236637)
دكتر نيك
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۲:۲۰
اگر مثل انتخابات سال گذشته و به مانند عارف ، ايثار ميكردند، احمدي نژاد پيروز نمى شد و اين همه مشكلات نداشتيم ، (236638)
من
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۲:۳۱
همین احساس مسئولیت شما کشورو مردمو اصلاح طلبارو به این وضع خفت بار کشوند دکتر.
خدا کند درس عبرتی باشید برای آینده هرچند که عبرت ها زیادند و عبرت پذیر ها... (236639)
عبدالله
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۸:۳۹
شعار ، اهداف ، سیاست وبرنامه های معین و معینیان زنده باد (236642)
ترانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۸:۴۴
افرین بر تو .تا حالا نمی شناختمت (236643)
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۹:۱۳
درود بر دکتر معین که روح صلابت و سر زندگی هنوز در او جریان دارد دکتر شعر خوبی انتخاب کرده ای /بسان هر وجب از خاک ین شهر چه بسیار افسرها که رفتند یادتان گرامی باد. (236644)
پوریا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۹:۲۲
من فکر میکنم بزرگترین اشتباه دکتر معین در آن انتخابات تمکین به حکم حکومتی بود چرا که اگر نمی آمد هم به صلاح خودش بود هم بقیه اصلاح طلبان و در نهایت نتیجه اش را همگان دیدند۰ (236645)
کوروش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۰۹:۵۷
گرفتن حق خود که تایید صلاحیت بود اشتباه نبود اشتباه اصلی عدم ائتلاف بود (236653)
رصا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۱۱:۳۴
اگرسال 84 یکم ازخودگذشتی عارف که بش اصلاحطلب بدلی میگفتن راشماداشتید8سال زندگی یک ملت رانابود نمیکردین کاش میرحسین به جای 88سا84 میومد روش ائطلاف میکردیم (236666)
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۱۳:۵۱
من فکر می کنم حتی اگه اصلاح طلبان در سال 84 ائتلاف هم می کردند نمی توانستند پیروز شوند. چون اون سال خیلی ها در انتخابات شرکت نکردند. انگار با خاتمی قهر کرده بودن و می خواستن حال خاتمی و اصلاح طلبان را بگیرن و می گفتن که مثلا تو این 8 سال چیکار کردید که بازم سرکار بیایید. مثال قتل های زنجیره ای و توقیف روزنامه ها و اینا رو می زدن ولی بعد از اینکه احمدی نژاد بر سر کار امد تازه دوزاریشون افتاد که خاتمی چه کارها که برایشان نکرده بود. (236680)
22
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۲۳:۰۷
بهشما موافق نیستم آمار رای کاندیداها را که مطالعه کنی شما هم متوجه می شوی که اگر اصلاح طلبان ائتلاف می کردند چه میشد (236729)
کیوان
United States
۱۳۹۳/۰۳/۳۰ ۲۰:۱۰
اینا هستند که چهره ایران را خوب می کنند و ایرانیان را در تمام دنیا به آینده امیدوار می کنند. آنقدر که از خشونت، گریه، ریا، دشمن، و این شعارها شنیده ایم ولی نگفتند آنچه مردم می خواهند، آزادی. برای بعضی از اصولگرایان معنی آزادی همان استقلال است که در شعار انقلاب شنیده می شد ولی نه، استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی. یعنی با نظام جمهوری اسلامی ما آزادی می خواهیم نه اینکه... (236708)