به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۱۲/۲۳ ساعت ۱۸:۵۶
کد مطلب : ۴۶۰۶۹۲

كمك ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا  به اوکراین

كمك ۳۰۰ میلیون دلاری آمریکا  به اوکراین
گروه بین الملل: پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، با وجود کمبود شدید بودجه برای جایگزین کردن سلاح‌هایی که به اوکراین فرستاده، اعلام کرد بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار را برای این کشور در نظر گرفته است.
 این در حالی است که کمبود بودجه کل سیستم نظامی آمریکا را تحت تاثیر قرار داده و برای جایگزین کردن همه سلاح‌های ارسالی به اوکراین، حداقل به ۱۰ میلیارد دلار بودجه اضافی نیاز است.
آخرین بسته کمک نظامی اعلام شده برای اوکراین به ماه دسامبر گذشته برمی‌گردد، زمانی که پنتاگون کمبود بودجه برای جایگزینی سلاح‌ها را تایید کرد. اما اخیرا مقامات اعتراف کرده‌اند که نه تنها بودجه جایگزینی ندارند، بلکه ۱۰ میلیارد دلار نیز در این بخش دچار کسری هستند.
این اعلام کمک در شرایطی صورت می‌گیرد که ذخایر مهمات اوکراین به شدت رو به کاهش است و تلاش‌ها برای ارسال کمک‌های بیشتر برای خرید سلاح به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان آمریکا متوقف شده است. مقامات آمریکایی ماه‌هاست که تاکید می‌کنند تا زمانی که کنگره بودجه اضافی برای جایگزینی سلاح‌های ارسالی را تصویب نکند، آمریکا نمی‌تواند ارسال سلاح به اوکراین را از سر بگیرد. این بودجه اضافی بخشی از لایحه هزینه‌های تکمیلی است که در کنگره به بن‌بست خورده است.
این بودجه جایگزین به پنتاگون اجازه می‌داد تا با استناد به مجوز برداشت ریاست جمهوری، مهمات، سامانه‌های دفاع هوایی و دیگر سلاح‌های موجود را از ذخایر خود برای اوکراین ارسال کند و سپس برای جایگزینی این تجهیزات، قراردادهای جدیدی منعقد کند. حفظ آمادگی نظامی آمریکا به داشتن این سلاح‌ها وابسته است.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در اعلام این کمک ۳۰۰ میلیون دلاری گفت: «وقتی نیروهای روس پیشروی می‌کنند و گلوله‌هایشان را شلیک می‌کنند، اوکراین به اندازه کافی مهمات برای مقابله ندارد.»
علاوه بر این، پنتاگون ابتکار عمل جداگانه‌ای به نام «کمک امنیتی به اوکراین» (USAI) دارد که به آن اجازه می‌دهد تا قراردادهای بلندمدت‌تری با صنایع اسلحه‌سازی برای تولید سلاح‌های جدید برای اوکراین منعقد کند.
مقامات ارشد دفاعی آمریکا اعلام کردند که پنتاگون توانسته است در برخی از این قراردادهای بلندمدت حدود ۳۰۰ میلیون دلار صرفه‌جویی کند و با توجه به وضعیت وخیم میدان نبرد، تصمیم گرفته‌اند از این صرفه‌جویی برای ارسال سلاح‌های بیشتر به اوکراین استفاده کنند. به گفته این مقامات، صرفه‌جویی‌های انجام‌شده عملا هزینه بسته جدید را جبران می‌کند و کسری بودجه جایگزینی سلاح‌ها را همچنان در ۱۰ میلیارد دلار نگه می‌دارد.
یکی از مقامات گفت این بسته کمک یک «فرصت یک‌بار مصرف» است، مگر اینکه کنگره لایحه هزینه‌های تکمیلی را که شامل حدود ۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین است تصویب کند یا صرفه‌جویی‌های بیشتری صورت بگیرد. به گفته این مقام، انتظار می‌رود این بسته شامل موشک‌های ضد هوایی، گلوله‌های توپخانه و سیستم‌های زرهی باشد.
مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، تاکنون از آوردن بسته کمک ۹۵ میلیارد دلاری که شامل کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان می‌شود، به صحن مجلس برای رأی‌گیری خودداری کرده است. دموکرات‌های مجلس نمایندگان برای فشار بر رئیس جمهوریخواه، تلاش می‌کنند با استفاده از «درخواست عزل» (discharge petition) کنگره را مجبور به رأی‌گیری در مورد این لایحه کنند. این رویه که به ندرت با موفقیت همراه است، نیازمند حمایت اکثریت اعضای کنگره (۲۱۸ نماینده) برای رأی‌گیری درباره این بسته کمک است.
با کمبود شدید مهمات در خط مقدم و مواجهه با نیروی نظامی بسیار مجهزتر روسیه، وضعیت اوکراین وخیم‌تر شده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بارها از کنگره درخواست کمک کرده است، اما رهبر جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان با آوردن این لایحه کمک به اوکراین به صحن مجلس برای رأی‌گیری مخالفت کرده و می‌گوید هرگونه کمکی باید ابتدا نیازهای امنیتی مرزهای آمریکا را برطرف کند.
مقامات پنتاگون در جلسات توجیهی بودجه اعلام کردند که روی این لایحه تکمیلی برای جبران کمبود ۱۰ میلیارد دلاری بودجه جایگزینی سلاح‌ها حساب کرده‌اند.
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها